A Forum of Ice and Fire

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Το πρώτο ελληνικό φόρουμ για τον κόσμο του A Song of Ice and Fire και την σειρά Game of Thrones του HBO

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλώς ήρθες, Επισκέπτης!
Είδατε τον 5ο κύκλο και μείνατε έτσι Shocked + scared + Crying or Very sad ;;; Σας περιμένουμε εδώ για συζήτηση και θεωρίες!
Θα τελειώσει ποτέ ο Martin το Winds of Winter;
Τα μέλη της κοινότητας μας είναι 165, διαδώστε μας για να γίνουμε περισσότεροι!

3 απαντήσεις

  Pentos

  Rhaegar Targaryen
  Rhaegar Targaryen
  Ιππότης
  Ιππότης


  Αριθμός μηνυμάτων : 587
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2012
  Ηλικία : 26
  Τόπος : King's Landing

  Armory
  : Targaryen Targaryen

  Pentos Empty Pentos

  Δημοσίευση από Rhaegar Targaryen Σαβ Μάης 05, 2012 11:55 am

  Pentos


  Pentos Pentos


  H Pentos είναι μια μεγάλη πόλη-λιμάνι η οποία είναι μια από τις πιο πολυπληθείς στις Ελεύθερες Πόλεις και βρίσκεται στη Στενή Θάλασσα.
  Η πόλη έχει τετράγωνους πύργους κτισμένους από τούβλο οι οποίοι ελέγχονται από τους Spice Traders. Οι οροφές είναι κυρίως φτιαγμένες με πλακάκια.

  Υπάρχει ένας μεγάλος κόκκινος ναός στη πόλη μαζί με το πρεσβυτέριο του Illyrio Mopatis και η Sunrise Gate η οποία επιτρέπει στο ταξιδιώτη από την έξοδο της πόλης στα ανατολικά με κατεύθυνση το Rhoyne. Η Pentos διοικείται από το πρίγκιπα της πόλης και το συμβούλιο των Μάγιστρων. Ο ρόλος του πρίγκιπα είναι κυρίως τυπικός και την πόλη την ελέγχουν οι Μάγιστροι.

  Ο πρίγκιπας επιλέγεται από τις 40 οικογένειες για να διοργανώνει τους χορούς και τα φεστιβάλ. Στη πρώτη μέρα κάθε χρόνου ο Πρίγκιπας πρέπει να πάρει την παρθενιά της κόρης των χωραφιών και της κόρης της θάλασσας. Αν οι κάτοικοι της Pentos πιστεύουν ότι οι θεοί είναι θυμωμένοι μαζί τους είτε με ήττα σε πόλεμο η με χαλασμένη σοδειά θυσιάζουν τον πρίγκιπα με αποκεφαλισμό για την ικανοποίηση των θεών και διαλέγουν καινούριο πρίγκιπα από τις 40 οικογένειες.

  Αν και οι νόμοι σύμφωνα με τους όρους που επέβαλε η Braavos απαγορεύουν στους κάτοικους να έχουν σκλάβους πολλοί από τους Μάγιστρους έχουν υπηρέτες, οι οποίοι είναι σκλάβοι μόνο στα λόγια. Όπως και οι κάτοικοι των Braavos και Lys έτσι και οι κάτοικοι του Pentos αγαπούν πολύ το τραγούδι και είναι γενναιόδωροι με όσους τους ευχαριστούν.  πηγή
  Eddard Stark
  Eddard Stark
  Το Χέρι του Βασιλιά
  Το Χέρι του Βασιλιά


  Αριθμός μηνυμάτων : 2419
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2012
  Ηλικία : 27
  Τόπος : Winterfell

  Armory
  : Stark Stark

  Pentos Empty Pentos

  Δημοσίευση από Eddard Stark Σαβ Μάης 05, 2012 12:01 pm

  Pentos

  Pentos Pentos

  Η Pentos είναι μία από τις εννιά Free Cities. Βρίσκεται σε έναν όρμο της Narrow Sea, με τους Velvet Hills και το Ghoyan Drohe στα ανατολικά. Πρόκειται για ένα σημαντικό λιμάνι.

  Η Pentos φιλοξενεί τετράγωνους πύργους από τούβλα. Οι περισσότερες οροφές είναι κατασκευασμένες με πλακάκια. Στο κέντρο της πόλης υπάρχει ένας μεγάλος κόκκινος ναός, μαζί με την έπαυλη του Illyrio Mopatis.

  Εξουσιάζεται από έναν πρίγκιπα και τους Magisters. Ο πρίγκιπας επιλέγεται από τα μέλη σαράντα οικογενειών και έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα, διοργανώνοντας χορούς και γιορτές. Μαζί του ταξιδεύουν τρεις άντρες, που κρατούν τον χρυσό ζυγό του εμπορίου, το σιδερένιο ξίφος του πολέμου και το ασημένιο μαστίγιο της δικαιοσύνης. Την πρώτη ημέρα κάθε νέου έτους, ο Πρίγκιπας οφείλει να πάρει την παρθενιά δύο γυναικών, μία για τους αγρούς και μία για τη θάλασσα. Όταν ο λαός της πόλης πιστεύει ότι οι θεοί είναι νευριασμένοι μαζί τους, θυσιάζουν τον πρίγκιπα κόβοντας τον λαιμό του και στη συνέχεια επιλέγουν κάποιον άλλο.

  Στην πόλη αυτή δεν επιτρέπονται οι δούλοι, σύμφωνα με τους όρους της συνθήκης που υπέγραψε από κοινού με την Braavos πριν από εκατό χρόνια. Αυτό, βέβαια, δεν εμποδίζει τους πιο πλούσιους να έχουν υπό την εξουσία τους δούλους.

  Στο βιβλίο “Παιχνίδι του Στέμματος” η Illyrio Mopatis κανονίζει τον γάμο ανάμεσα στη Daenerys Targaryen και στον Khal Drogo.

  πηγή
  Nïx
  Nïx
  Φύλακας της Δύσης
  Φύλακας της Δύσης


  Αριθμός μηνυμάτων : 3003
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2012
  Ηλικία : 29
  Τόπος : King's Landing

  Armory
  : Lannister Lannister

  Pentos Empty Απ: Pentos

  Δημοσίευση από Nïx Πεμ Οκτ 04, 2012 3:41 pm

  Συγχώνευσα τα 2 θέματα γιατί είναι το ίδιο πράμα αλλά δεν ήθελα να αναιρέσω την δουλειά κανενός Razz

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιουν 03, 2023 8:26 pm