A Forum of Ice and Fire

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Το πρώτο ελληνικό φόρουμ για τον κόσμο του A Song of Ice and Fire και την σειρά Game of Thrones του HBO

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλώς ήρθες, Επισκέπτης!
Είδατε τον 5ο κύκλο και μείνατε έτσι Shocked + scared + Crying or Very sad ;;; Σας περιμένουμε εδώ για συζήτηση και θεωρίες!
Θα τελειώσει ποτέ ο Martin το Winds of Winter;
Τα μέλη της κοινότητας μας είναι 165, διαδώστε μας για να γίνουμε περισσότεροι!

+2
Viserion
Eddard Stark
6 απαντήσεις

  Οι Θρησκείες στο ASOIAF

  Eddard Stark
  Eddard Stark
  Το Χέρι του Βασιλιά
  Το Χέρι του Βασιλιά


  Αριθμός μηνυμάτων : 2419
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2012
  Ηλικία : 27
  Τόπος : Winterfell

  Armory
  : Stark Stark

  Οι Θρησκείες στο ASOIAF Empty Οι Θρησκείες στο ASOIAF

  Δημοσίευση από Eddard Stark Σαβ Μάης 05, 2012 1:24 pm

  Ο κόσμος του ASOIAF είναι γεμάτος από φανταστικές τοποθεσίες, εξαιρετικούς χαρακτήρες και παράξενα όντα αλλά αυτό που χαρακτηρίζει την πλειονότητα του είναι ότι οι περισσότεροι κάτοικοι είναι θρησκόληπτα άτομα τα οποία συνήθως αντιπροσωπεύουν την κουλτούρα τους το χαρακτήρα τους και συνήθως τις πράξεις τους. Οι μεγαλύτερες θρησκείες είναι οι Old Gods of the Forrest, Faith of the Seven και o θεός R’hllor. Πάντως όταν μια θρησκεία λατρεύεται σε διαφορετικές τοποθεσίες είναι πολύ πιθανό να έχει διαφορές από τόπο σε τόπο.  Old Gods of the Forrest (Αρχαίοι Θεοί του Δάσους)

  Οι Θρησκείες στο ASOIAF 5__seeking_solace_by_lunalove2-d4qtn78

  Οι Old Gods of the Forrest (Αρχαίοι Θεοί του Δάσους)είναι μια ομάδα ανώνυμων πνευμάτων και θεών της φύσης οι οποίοι λατρεύονται στο Βορρά και σε κάποιες άλλες μικρές περιοχές του Westeros. Είναι η αρχαία θρησκεία του Westeros την οποία υποσκέλισε η Faith of the Seven (Πίστη των Επτά) η οποία έφτασε στην ήπειρο από τους Andals και τώρα είναι η κυρίαρχη θρησκεία. Αν και οι δυο θρησκείες συμβιώνουν εδώ και έξι χιλιάδες χρόνια υπάρχει πολύ συχνά κόντρα μεταξύ των πιο πιστών ακόλουθων των δυο θρησκειών.

  Οι λάτρεις των Αρχαίων Θεών δεν έχουν συγκεκριμένες τελετές, ιερά βιβλία, ιεραρχίες ή μεγάλα κτίρια στα οποία γίνονται οι λατρείες. Τις πρακτικές λατρείας τις εφαρμόζουν στις περιοχές goodswoods, μικρές περιοχές δάσους στις οποίες υπάρχουν τα heart trees, μεγάλα δέντρα του weirwood τα οποία έχουν πρόσωπο χαραγμένο στο φλοιό. Η θρησκεία είναι επίσης πολύ προσωπική για αυτό και οι όρκοι, οι γάμοι και οι υποσχέσεις που γίνονται μπροστά στα heart trees θεωρούνται ιερές ενώ η αιμομιξία, η σκλαβιά και η δολοφονία συγγενικού προσώπου απαγορεύονται. Οι νόμοι φιλοξενίας πρέπει να τηρούνται σύμφωνα με τη θρησκεία.

  Αν και η θρησκεία δεν έχει ιερείς, έχει σοφούς ανθρώπους, τους greenseer, οι οποίοι διαθέτουν μαγικές ικανότητες, ανάμεσα τους και την ικανότητα επικοινωνίας της φύσης (επικοινωνία με τα ζώα και τα πουλιά), τα προφητικά οράματα και την ικανότητα να βλέπει μέσα από τα χαραγμένα πρόσωπα των weirwoods. Οι ήχοι των ανέμων και των φύλλων πιστεύεται ότι είναι η απάντηση των θεών στους λάτρεις της θρησκείας.


  R’llor

  Ο R’hllor, είναι γνωστός και ως Κόκκινος Θεός και Άρχοντας του Φωτός και είναι θεότητα η οποία λατρεύεται στις Ελεύθερες Πόλεις, κυρίως στις Lys, Volantis και Lorath. Είναι σχεδόν άγνωστος στο Westeros. Η θρησκεία επικεντρώνεται στη δυνατή δυαδική πιστή η οποία αποτελείται από την καλή θεότητα R’hllor, το θεό του φωτός, της θερμότητας και της ζωής και την κακή θεότητα, της οποίας το όνομα δεν πρέπει να αναφέρεται, Great Other, θεός του πάγου και του θανάτου. Οι δύο θεότητες είναι εγκλωβισμένες σε μια αιώνια μάχη για την κατάληξη του κόσμου και σύμφωνα με τα βιβλία από την Asshai θα τελειώσουν μόνο όταν ο Azor Ahai, ο μεσσίας, θα επιστρέψει κρατώντας το φλεγόμενο σπαθί Lightbringer, το κόκκινο σπαθί των Ηρώων, που θα αναστήσει τους δράκους. Ουσιαστικά είναι μονοθεϊστική θρησκεία ενώ οι ακόλουθοι πιστεύουν ότι οι Επτά Πτυχές της Πίστης των Επτά είναι απλά μια κάλυψη για να αιτιολογούν την λατρεία των ειδώλων.

  Οι Θρησκείες στο ASOIAF 350px-LordOfLightProtectUs_JZee

  Η λατρεία των R’hllor περιλαμβάνει την ειδωλοποίηση της φωτιάς και του φωτός ενώ οι σκιές θεωρούνται σημαντικές επειδή δημιουργούνται από το φως. Σε αντίθεση με την θρησκεία των Αρχαίων Θεών, η θρησκεία του R’hllor έχει αρκετά ιερά κείμενα ενώ οι περισσότερες από τις τελετές έχουν μέσα φωτιά. Το είδος της φωτιάς ποικίλει από απλά πυρά θριάμβου μέχρι και θυσίες ανθρώπων. Αν και η θρησκεία του R’hllor είναι εξαπλωμένη σε όλη την ήπειρο της Essos έχει διαφορές από περιοχή σε περιοχή με τις Ελεύθερες Πόλεις να έχουν πιο ήρεμη μορφή θρησκείας και το Asshai να έχει πιο σκληρή. Η θρησκεία διοικείται από τους Red Priests (Κόκκινους Ιερείς) ενώ δικαίωμα άσκησης της ιεροσύνης έχουν και οι γυναίκες και οι άντρες. Η προσευχή των πιστών είναι οι “The night is dark and full of terrors” και συνεχίζει με την απάντηση “Lord, cast your light upon us”. Σε μια ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά “Η νύχτα είναι σκοτεινή και γεμάτη τρόμους” “Θεέ, φώτισε μας”. Το σύμβολο του είναι μια φλεγόμενη καρδιά.

  Οι Θρησκείες στο ASOIAF 300px-Melisandre_by_carriebest

  Οι “Κόκκινοι Ιερείς” είναι μέλη του κλήρου και ονομάζονται έτσι από το βαθύ κόκκινο χρώμα της ρόμπας τους το οποίο στην ανατολή είναι συχνό θέαμα. Κάποια παιδιά στέλνονται στους ναούς του R’hllor για να γίνουν ιερείς. Οι ναοί αγοράζουν επίσης παιδιά σαν σκλάβους τα οποία εκπαιδεύονται είτε ως ιερείς είτε ως πόρνες του ναού είτε ως πολεμιστές και είναι γνωστοί ως οι Σκλάβοι του R’hllor. Οι προστάτες των ναών ονομάζονται τα Πύρινα Χεριά (Fiery Hand). Γνωστοί ναοί εκτός από το Asshai βρίσκονται στο Pentos, το Volantis και στην Oldtown.

  Η θρησκεία του R’hllor έχει επίσης πολλές τελετουργίες. Για παράδειγμα κάθε βράδυ οι κόκκινοι ιερείς ανάβουν κάθε βράδυ φωτιές και τραγουδούν προσευχές στους ναούς ζητώντας από τον R’hllor να φέρει πίσω την αυγή. Οι ακόλουθοι συνήθως βλέπουν στη φωτιά για να λάβουν οράματα για το μέλλον ενώ κάποιες φόρες ο R’hllor τους χαρίζει την ικανότητα να ανασταίνουν νεκρούς και να βλέπουν οράματα. Οι μάχες για την λύση προβλημάτων είναι αποδεκτή μέθοδος ενώ πριν από τη μάχη γίνονται προσευχές για να δώσει ο R’hllor δύναμη στο δίκαιο διεκδικητή.


  Faith of the Seven (Πίστη των Επτά)

  Η Πίστη των Επτά είναι η βασική θρησκεία των Επτά Βασιλείων αν και σε κάποια μέρη περά από τα σύνορα υπάρχουν άτομα που το εξασκούν. Οι μοναδικές περιοχές της ηπείρου που δεν εξασκούν αυτή τη θρησκεία είναι ο Βορράς και τα Σιδερένια Νησιά αν και υπάρχουν εξαιρέσεις. Σύμφωνα με την Πίστη υπάρχει ένας θεός με επτά πτυχές. Κάθε πτυχή αντιπροσωπεύει τα μέρη της ζωής και της ύπαρξης. Οι πιστοί κάνουν προσευχή μόνο σε έξι από τις επτά πτυχές αφού ο Stranger αντιπροσωπεύει τον θάνατο.

  Οι Θρησκείες στο ASOIAF The_Seven_by_guad

  • The Father ( Ο Πατέρας): αντιπροσωπεύει την δικαιοσύνη

  • The Mother ( Η Μητέρα): αντιπροσωπεύει την μητρότητα, την γονιμότητα και την συμπόνια

  • The Warrior ( Ο Πολεμιστής): αντιπροσωπεύει το θάρρος και την νίκη στη μάχη

  • The Maiden (Η Κόρη): αντιπροσωπεύει την αθωότητα, την αγνότητα και την ομορφιά

  • The Smith ( Ο Μεταλλουργός): αντιπροσωπεύει την χειροτεχνία και τους άθλους

  • Crone (Γριά): αντιπροσωπεύει την σοφία και οι άνθρωποι προσεύχονται όταν θέλουν καθοδήγηση

  • The Stranger ( Ο Άγνωστος): αντιπροσωπεύει τον θάνατο και το άγνωστο


  Η Πίστη των Επτά έχει αρκετά ηθικά διδάγματα που συνδυάζονται με τους νόμους των Επτά Βασιλείων. Για παράδειγμα δεν εγκρίνει το τζόγο ενώ κηρύσσει εναντίον της νοθείας και καταριέται την αιμομιξία και την δολοφονία συγγενικού προσώπου. Ένα από τα ιερά κείμενα της θρησκείας το The Seven-Pointed Star διαιρείται σε αρκετά κεφάλαια. Κάθε μια από τις επτά πτυχές έχει δικό της κεφάλαιο ενώ οι Maiden( Κορη), Mother (Μητερα) και Crone (Γρια) έχουν δικό τους τραγούδι. Ο αριθμός επτά θεωρείται ιερός.

  Οι Θρησκείες στο ASOIAF 350px-Great_septon_of_Baelor_by_MarcSimonetti

  Το Great Sept of Baelor είναι μεγάλο κέντρο λατρείας της θρησκείας Πιστή των Επτά και αρχηγός θα είναι ο High Septon. Βρίσκεται στη Γη του Βασιλιά (King’s Landing) της πρωτεύουσας των Επτά Βασιλείων (Seven Kingdoms) και είναι το μεγαλύτερο κτίριο της πόλης αν και το συγκρότημα Red Keep καλύπτει μεγαλύτερη περιοχή. Έχει επτά κρυστάλλινους πύργους οι οποίοι έχουν καμπάνες οι οποίες ηχούν μαζί μόνο σε πολύ σημαντικά γεγονότα. Μεγάλες τελετές γίνονται σε αυτό το κτίριο ενώ το όνομα του το πήρε από το βασιλιά Baelor Targaryen, γνωστό ειρηνοποιό βασιλιά ο οποίος ήταν γνωστός για την θρησκευτική του ευλάβεια.

  Το άγαλμα του βασιλιά βρίσκεται μπροστά από το κτίριο σε άσπρο μάρμαρο ενώ έχει δυο πανύψηλα επιχρυσωμένα αγάλματα για τον Πατέρα και τη Μητέρα στα οποία γίνονται οι γάμοι. Μέσα στο κτίριο υπάρχουν πολλές πόρτες, από τις πόρτες του Πατέρα μπαίνουν οι Septons και από τις πόρτες της Μητέρας οι Septa. Από τις πόρτες του Stranger μπαίνουν οι Silent Sisters. Στην κεντρική είσοδο του κτιρίου κάποιος περνά από χρωματιστές σφαίρες στο Hall of Lamps. Στο υπόγειο είναι οι τάφοι των νεκρών Βασιλιάδων, κελιά των μετανοούντων και τα χρηματοκιβώτια τα οποία φυλάνε ιερά αντικείμενα της θρησκείας.

  Οι άντρες ιερείς της Πίστης των Επτά λέγονται septon ενώ οι γυναίκες ιέρειες λέγονται septa. Η πιστή διοικείται από ένα συμβούλιο που λέγεται Most Devout (Πιο Πιστοί). Κεφαλή του συμβουλίου είναι ο High Septon που κατοικεί στο Great Sept of Baelor. Αν και υπάρχουν και θηλυκοί και αρσενικοί ιερείς ο High Septon είναι συνήθως αρσενικός.

  Οι Silent Sisters είναι μια οργάνωση γυναικών η οποία είναι ορκισμένη στις υπηρεσίες του Stranger, του θεού που αντιπροσωπεύει τον θάνατο στη Πιστή των Επτά. Οι Silent Sisters έχουν πάρει όρκο σιωπής ενώ ντύνουν και προετοιμάζουν τα σώματα των νεκρών για κηδείες.


  Drowned God (Πνιγμένος Θεός)

  Ο Πνιγμένος Θεός είναι θεότητα η οποία λατρεύεται στα Σιδερένια Νησιά (Iron Islands). Μαζί με το Βορρά είναι από τις λίγες περιοχές του Westeros που δεν πιστεύουν στην Πίστη των Επτά. Η θρησκεία τους δικαιολογεί το πειρατικό τρόπο ζωής και τις επιδρομές ενώ επικεντρώνεται στις ναυτικές ικανότητες. Το να σκοτώσεις τον εχθρό σε μάχη θεωρείται θεοσεβής πράξη ενώ οι νεαροί κάτοικοι του νησιού δεν θεωρούνται ενήλικοι αν δεν σκοτώσουν κάποιον. Επίσης η θρησκεία ενθαρρύνει τον θάνατο αυτών που χρωστούν. Αν και στους ξένους η θρησκεία του Πνιγμένου Θεού φαίνεται σαν δικαιολογία για το επιθετικό τρόπο ζωής τους, οι κάτοικοι των νησιών είναι πολύ ευσεβείς και έχουν ανεπτυγμένη κοσμολογία και θεολογία γύρω από τη θρησκεία τους. Εκτός αυτού στη θρησκεία υπάρχει και η αιώνια μάχη του Πνιγμένου Θεού με του Θεού της Καταιγίδας. Ο Πνιγμένος Θεός ζει στα βάθη του ωκεανού ενώ ο άλλος, ο Θεός της Καταιγίδας, ζει στον ουρανό και προκαλεί τρικυμίες στα πλοία των Σιδερένιων Νησιών. Παρ’όλα αυτά η δύναμη της δυαδικότητας δεν είναι ίδια με τη θρησκεία του R’hllor.

  Η προσευχή των πιστών λέει “What is dead May never die” και έχει την απάντηση “But Rises again, harder and stronger.” Μια ελεύθερη μετάφραση είναι το “Ότι είναι νεκρό δεν πεθαίνει ποτέ” με την απάντηση “Αλλά ανεβαίνει ξανά πιο σκληρό και πιο δυνατό”. Όταν κάποιος ξεκινήσει μα προσευχή οι άλλοι αναμένονται να συμμετάσχουν ενώ βάζουν το δεξί τους χέρι φτιάχνοντας γροθιά στη καρδιά. Οι ιερείς της θρησκείας λέγονται Drowned Men (Πνιγμένοι Άντρες) ενώ οι πιστοί χρησιμοποιούν θαλασσινό νερό. Σε αντίθεση με την Πιστή των Επτά και τη θρησκεία του R’hllor η συγκεκριμένη είναι κάπως μισογυνική αφού ενώ οι άντρες αναμένονται να κάνουν επιδρομές, να σκοτώνουν και να διοικούν πλοία στις γυναίκες ούτε καν την άσκηση της ιεροσύνης δεν τους επιτρέπουν. Για αυτό και η Yara Greyjoy θεωρείται μοναδική περίπτωση. Η έκφραση “What is dead May never die” λέγεται συνήθως σε αυτούς που πεθαίνουν από πνιγμό επειδή ο Πνιγμένος Θεός θέλει δυνατούς κωπηλάτες. Πιστεύεται ότι θα τον γιορτάσουν στο βασίλειο του θεού με τις γοργόνες να του πραγματοποιούν όλες τους τις επιθυμίες.

  Ο πνιγμός και η θρησκεία είναι μόνιμα θέματα στις προσευχές και τις τελετουργίες της θρησκείας. Ο πνιγμός είναι και η μέθοδος εκτέλεσης κάποιου αλλά θεωρείται και ιερή πράξη και οι πιστοί δεν φοβούνται το θάνατο από πνιγμό. Τα βρέφη πνίγονται για μικρό διάστημα μετά την γέννηση σε θαλασσινό νερό ως ένδειξη προς το θεό και την ένωση τους με τη θάλασσα. Αυτή είναι η μέθοδος βάφτισης του νησιού ενώ κατά την τελετή ο ιερέας λέει τα παρακάτω λόγια:

  Ιερέας: “Άσε τον υπηρέτη σου (Όνομα) να γεννηθεί από την θάλασσα όπως εσύ. Ευλόγησε τον με αλάτι, ευλόγησε τον με πετρά, ευλόγησε τον με σίδερο”
  Απάντηση:” Ότι είναι νεκρό δεν μπορεί να πεθάνει”
  Ιερέας: “Ότι είναι νεκρό δεν πεθαίνει ποτέ αλλά ανεβαίνει ξανά πιο σκληρό και πιο δυνατό”.

  Για να γίνει κάποιος ιερέας πρέπει να πνιγεί για δεύτερη φορά σε μεγαλύτερη ηλικία και να τον επαναφέρουν με μια πρώιμη μέθοδο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Φοράνε τραχιά ρόμπα με τα χωρατά του θεού, πράσινο, γκρίζο και μπλε. Κουβαλάνε ρόπαλα driftwood στις μάχες ως ένδειξη της πίστης τους και δέρματα θαλασσινού νερού για να εξασκούν διάφορες τελετές. Κατά την διάρκεια των ευλογιών των πλοίων καθώς χύνουν θαλασσινό νερό αναφωνούν το “Lord God who drowned for us” που μεταφράζεται ως “Για το θεό που πνίγηκε για εμάς”


  Many-Faced God (Πολυπρόσωπος Θεός)

  Θεότητα που λατρεύεται στην Ελεύθερη Πόλη, Braavos, και σύμφωνα με τους πιστούς είναι ο ίδιος θεός του θανάτου με όλους τους γνωστούς όπως τον Black Goat στην Qohor τον Lion of Night στο Yi Ti και τον Stranger της Πίστης των Επτά. Οι πιστοί της θρησκείας πιστεύουν ότι ο θάνατος είναι ένα εύσπλαχνο τέλος.

  Οι Faceless Men(Απρόσωποι Άντρες) είναι μια οργάνωση στη πόλη Braavos αν και μέλη βρίσκονται σε όλο το Westeros και την Essos. Είναι μια ομάδα δολοφόνων που έχουν εξωφρενικές αμοιβές, αλλά έχουν φήμη για την ασύγκριτη ικανότητα τους. Για την σωστή τιμή η οργάνωση σκοτώνει οποιοδήποτε στο κόσμο. Η οργάνωση προέρχεται από τα ηφαιστειογενή ορυχεία της Valyria ενώ ο ιδρυτής της θρησκείας πίστευε ότι όλοι οι θεοί του θανάτου από όλες τις γνώστες θρησκείες είναι ο ίδιος θεός με πολλά πρόσωπα. Στον οίκο House of Black and White οι ακόλουθοι φοράνε μαύρες και άσπρες ρόμπες και ασκούν τις διάφορες θρησκευτικές τελετουργίες. Επισκέπτες μπορούν να πιουν από το μαύρο κύπελλο που δίνει ανώδυνο θάνατο. Γνωστή φράση τους είναι το “Valar Morghulis” με την απάντηση “Valar dohaeris” στη γλώσσα των Valyrian, η μετάφραση στα αγγλικά είναι “All men must die” με την απάντηση “All men must serve”. Μια ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά είναι το “Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν” με την απάντηση “Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να υπηρετήσουν”.


  The Great Stallion

  O The Great Stallion είναι ο θεός των Dothraki ενώ το όνομα του αντικατοπτρίζει την σημαντικότητα των αλόγων στην παράδοση των Dothraki. Τα παιδιά θεωρούνται ευλογία από τον θεό ενώ η θρησκεία απαγορεύει τη χρήση της μαγείας blood magic.


  Great Shepherd


  O The Great Shepherd είναι η θεότητα των κάτοικων του Lhazar και αντικατοπτρίζει την ήρεμη κουλτούρα των κάτοικων και την κτηνοτροφία. Η λατρεία του Great Shephed περιλαμβάνει τη παρουσία των godwives, ιερειών, θεραπευτριών και μαγισσών. Στη συγκεκριμένη θρησκεία όλοι οι άνθρωποι θεωρούνται ίσοι ακόμα και οι αλλόθρησκοι για αυτό και οι θεραπευτές προσπαθούν να θεραπεύσουν ακόμη και ένα κατακτητή πολεμιστή.


  Bakalon


  O Bakalon, είναι γνωστός και ως Το Χλωμό Παιδί. Έχει άγαλμα στο House of Black and White το οποίο επισκέπτεται συχνά από στρατιώτες.


  Black Goat of Qohor

  Είναι θεός του θανάτου στη πόλη Qohor και ένα από τα πρόσωπα του Many-Faced God. Υπάρχει μεγάλη κόντρα μεταξύ των ακόλουθων του R’hllor και των Black Goat.


  Crab King

  Είναι μικρότερη θεότητα στο Rhoynar, πολεμάει τον Old Man of the River για την κυριαρχία της ζωής στο νερό.


  Father of Waters


  Ο Father of Waters είναι θεότητα που λατρεύεται στη πόλη Braavos. Κάθε φορά που ο Πατέρας παίρνει κάποια νύμφη ο ναός ξανακτίζεται.


  Graces


  Οι Graces είναι οι ιέρειες της πόλης Meereen στον Temple of the Graces. Φοράνε διαφορετικά χρώματα ρόμπας που υποδεικνύουν τις διάφορες λειτουργίες τους.

  • Πράσινη Ρόμπα: Η Αρχιερέας

  • Μπλε Ρόμπα: Θεραπεύτριες

  • Κόκκινη Ρόμπα: Πόρνες

  • Άσπρη Ρόμπα: Νεαρά κορίτσια ευγενής καταγωγής

  • Ροζ Ρόμπα  Hooded Wayfarer


  O Hooded Wayfarer είναι θεός στη πόλη Braavos. Το άγαλμα του βρίσκεται στο ναό House of Black and White και συνήθως τον επισκέπτονται φτωχοί άνθρωποι.


  The Lion of Night (Λιοντάρι της Νύχτας)


  Το Λιοντάρι της Νύχτας είναι θεός στην πόλη Yi Ti. Επειδή οι Faceless Men (Απρόσωποι Άνθρωποι) πιστεύουν ότι είναι ένα από τα πρόσωπα του
  Πολυπρόσωπου Θεού υπάρχει άγαλμα του στο ναό House of Black and White. Το άγαλμα το επισκέπτονται συνήθως πλούσιοι άνθρωποι.


  Lord of Harmony (Θεός της Αρμονίας)


  Ο Θεός της Αρμονίας λατρεύεται από τους ειρηνικούς ανθρώπους της πόλης Naath. Θεωρείται από τους πιστούς ως ο μοναδικός θεός, ότι υπήρχε από πάντα και θα υπάρχει, ότι έφτιαξε τα αστέρια και τη γη και όλα τα όντα που κατοικούν στο πλανήτη. Συνοδεύεται από κοπέλες-πεταλούδες ενώ τα ιερά πνεύματα των πεταλούδων προστατεύουν όσους προσπαθούν να τους κάνουν κακό. Όσοι προσπάθησαν να επιτεθούν στην πόλη του Naath αρρωστούσαν ενώ αν έμεναν για πολύ καιρό στη περιοχή πέθαιναν.


  Merling King

  O Merling King είναι θεότητα του οποίου το άγαλμα βρίσκεται στο ναό House of Black and White και το επισκέπτονται συνήθως ναυτικοί. Υπάρχει μια βραχονησίδα στην Στενή Θάλασσα που λέγεται Spears of the Merling King και είναι αναφορά προς τον θεό.


  Moon-Pale Maiden

  Η Moon-Pale Maiden είναι θεότητα της οποίας το άγαλμα της βρίσκεται στο ναό House of Black and White. To άγαλμα της το επισκέπτονται συνήθως ναυτικοί.


  Moonsingers


  Οι Moonsingers ήταν οι άνθρωποι που ίδρυσαν την πόλη Braavos, την πιο δυνατή πόλη από τις Ελεύθερες Πόλεις, και για αυτό πλέον θεωρούνται θεότητες στην ανατολική ήπειρο. Έχουν επίσης το μεγαλύτερο ναό στο Braavos.


  Mother Rhoyne


  H Mother Rhoyne είναι μεγαλύτερη θέα του Rhoynar. Αντιπροσωπεύει τον
  ποταμό Rhoyne που υπάρχει από την αρχή του κόσμου.


  Old Man of the River

  Είναι μικρότερη θεότητα στο Rhoynar, γιος της Mother Rhoyne και έχει μορφή γιγάντιας χελώνας. Μονομαχεί με τον Crab King για τη ζωή κάτω από το νερό.


  Weeping Woman


  H Weeping Woman είναι θεότητα της οποίας το άγαλμα της βρίσκεται στον ναό House of Black and White και επισκέπτεται από ηλικιωμένες γυναίκες.

  πηγή
  Viserion
  Viserion
  Ανιχνευτής της Νυχτερινής Φρουράς
  Ανιχνευτής της Νυχτερινής Φρουράς


  Αριθμός μηνυμάτων : 2011
  Ημερομηνία εγγραφής : 05/05/2012
  Ηλικία : 23
  Τόπος : King's Landing

  Armory
  : Baratheon Baratheon

  Οι Θρησκείες στο ASOIAF Empty Απ: Οι Θρησκείες στο ASOIAF

  Δημοσίευση από Viserion Κυρ Μάης 06, 2012 10:27 am

  Παρα πολυ ενδιαφερον πληροφοριες
  Daenerys Stormborn
  Daenerys Stormborn
  Χωρικός
  Χωρικός


  Αριθμός μηνυμάτων : 46
  Ημερομηνία εγγραφής : 05/05/2012
  Ηλικία : 29
  Τόπος : Dothraki Land

  Armory
  : 4

  Οι Θρησκείες στο ASOIAF Empty Απ: Οι Θρησκείες στο ASOIAF

  Δημοσίευση από Daenerys Stormborn Παρ Ιουν 01, 2012 6:48 pm

  Eβαλες τη ζωγραφια μου, τη γλυκοοοοο Οι Θρησκείες στο ASOIAF 1805953252 Οι Θρησκείες στο ASOIAF 1805953252 Οι Θρησκείες στο ASOIAF 1805953252

  Εγω μαλλον στους Επτα θα πιστευα αν ημουν στα Γουέστροζ. Οι Θρησκείες στο ASOIAF 2852797874
  Eddard Stark
  Eddard Stark
  Το Χέρι του Βασιλιά
  Το Χέρι του Βασιλιά


  Αριθμός μηνυμάτων : 2419
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2012
  Ηλικία : 27
  Τόπος : Winterfell

  Armory
  : Stark Stark

  Οι Θρησκείες στο ASOIAF Empty Απ: Οι Θρησκείες στο ASOIAF

  Δημοσίευση από Eddard Stark Παρ Ιουν 01, 2012 6:50 pm

  sweet

  Έχουμε τόπικ εδώ για το πια θρησκεία θα ακολουθούσες https://afoiaf.forumgreek.com/t98-topic

  Αυτή η ενότητα εδώ έχει κυρίως πληροφοριακό χαρακτήρα! Awesome
  Alyn Frey
  Alyn Frey
  Χωρικός
  Χωρικός


  Αριθμός μηνυμάτων : 86
  Ημερομηνία εγγραφής : 08/05/2012
  Ηλικία : 788
  Τόπος : The Palace.

  Armory
  : 4

  Οι Θρησκείες στο ASOIAF Empty Απ: Οι Θρησκείες στο ASOIAF

  Δημοσίευση από Alyn Frey Παρ Ιουν 01, 2012 7:50 pm

  Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες! Ευχαριστούμε πολύ. dance
  Είναι αρκετές πάντως. Razz
  Nïx
  Nïx
  Φύλακας της Δύσης
  Φύλακας της Δύσης


  Αριθμός μηνυμάτων : 3003
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2012
  Ηλικία : 29
  Τόπος : King's Landing

  Armory
  : Lannister Lannister

  Οι Θρησκείες στο ASOIAF Empty Απ: Οι Θρησκείες στο ASOIAF

  Δημοσίευση από Nïx Σαβ Ιουν 02, 2012 1:15 am

  Γουάου, ευχαριστούμε!
  Jon Snow
  Jon Snow
  Χωρικός
  Χωρικός


  Αριθμός μηνυμάτων : 91
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2012
  Ηλικία : 25
  Τόπος : Κing's Landing

  Armory
  : Targaryen Targaryen

  Οι Θρησκείες στο ASOIAF Empty Απ: Οι Θρησκείες στο ASOIAF

  Δημοσίευση από Jon Snow Τρι Φεβ 05, 2013 3:38 pm

  Όμορφη περιγραφή! Πάλι καλά, γιατί δε τα ήξερα κι ήθελα να λύνω σιγά-σιγά, τις απορίες μου. Razz

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιουν 10, 2023 11:32 pm