A Forum of Ice and Fire

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Το πρώτο ελληνικό φόρουμ για τον κόσμο του A Song of Ice and Fire και την σειρά Game of Thrones του HBO

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλώς ήρθες, Επισκέπτης!
Είδατε τον 5ο κύκλο και μείνατε έτσι Shocked + scared + Crying or Very sad ;;; Σας περιμένουμε εδώ για συζήτηση και θεωρίες!
Θα τελειώσει ποτέ ο Martin το Winds of Winter;
Τα μέλη της κοινότητας μας είναι 165, διαδώστε μας για να γίνουμε περισσότεροι!

2 απαντήσεις

  Targaryen Dynasty

  Eddard Stark
  Eddard Stark
  Το Χέρι του Βασιλιά
  Το Χέρι του Βασιλιά


  Αριθμός μηνυμάτων : 2419
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2012
  Ηλικία : 28
  Τόπος : Winterfell

  Armory
  : Stark Stark

  Targaryen Dynasty Empty Targaryen Dynasty

  Δημοσίευση από Eddard Stark Σαβ Μάης 05, 2012 12:52 pm

  Targaryen Dynasty


  War of Conquest – 1 AL

  Η Targaryen Dynasty είναι θεωρητικά το πιο σημαντικό γεγονός στο κόσμο του Game of Thrones που χωρίζει τις χρονολογίες σε δυο εποχές. Αυτές πριν από την Εισβολή του Aegon και αυτές μετά.

  Targaryen Dynasty 250px-AEGON_I
  Aegon I

  Ο Aegon ο κατακτητής εισβάλει στο Westeros και ενώνει έξι από τα επτά βασίλεια υπό την διοίκηση του. Το μόνο βασίλειο που μένει ελεύθερο είναι το Dorne το οποίο ο Aegon αφήνει να έχει τη δική του ηγεμονία αφού δεν μπορεί να το κατακτήσει. Ιδρύει την πόλη King’s Landing ενώ με τον θάνατο του Argilac the Arrogant, και το θάνατο του βασιλιά του Reach αφήνει το κάστρο του Storm’s End στον νόθο αδελφό του Orys Baratheon και το Highgarden στο Harlen Tyrell. Ο Edmyn Tully του Riverrun παίρνει το τίτλο του Άρχοντα των Riverlands και ο Vickon Greyjoy του Pyke γίνεται Άρχοντας των Σιδερένιων Νησιών.
  The Faith Militant Uprising – 37-48 AL

  Με τον θάνατο του Aegon, ο γιος του Aenys I, ο οποίος γεννήθηκε από αιμομιξία, παίρνει το θρόνο. Οι πιστοί της θρησκείας Πιστή των Επτά απορρίπτει αυτή την άνοδο δημιουργώντας ένα διάσημο ξεσήκωμα κατά των Targaryens. Ανίκανος να χειριστεί τη κρίση ο Aenys I αναθέτει στον αδελφό του και κληρονόμο του θρόνου, Maegor να το αντιμετωπίσει. Ο Maegor I, χρησιμοποίησε αδίστακτες και σκληρές μεθόδους για να συνθλίψει την επανάσταση που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.


  Targaryen Dynasty 250px-AENYS_I
  Aenys I


  Targaryen Dynasty 250px-MAEGOR_I
  Maegor I


  Κυριαρχία του Jaehaerys I – 48 AL

  Ο βασιλιάς Jaehaerys I, διαδέχθηκε τον βασιλιά Maegor I, που αυτή την περίοδο είναι γνωστός και ως ο Maegor the Cruel, και τελείωσε για πάντα την εξέγερση των Faith Militant μέσω ειρηνικών μεθόδων, που του χάρισε το όνομα The Conciliator (Ο Μεσολαβητής) και έφερε δεκαετίες ειρήνης και ευημερίας του βασιλείου.


  Targaryen Dynasty 250px-JAEHAERYS_I
  Jaehaerys I


  Κυριαρχία του Viserys - 103-129 AL

  Ο Βασιλιάς Viserys I ήταν από τους πολύ καλούς στην ιστορία κρατώντας την ειρήνη που έφερε ο πάππους του Jaehaerys I. Είχε τρία παιδιά από την πρώτη του γυναίκα, την πριγκίπισσα Rahenyra και δυο γιους η οποίοι πέθαναν όταν ήταν βρέφη. Επειδή ο Βασιλιάς δεν είχε γιο να τον διαδεχθεί προετοίμαζε την Rhaenyra να ανεβεί στο θρόνο μαθαίνοντας της πολιτική ενώ την έβαλε μέσα στο μικρό του συμβούλιο. Αργότερα παντρεύτηκε με άλλη γυναίκα και είχε αρκετούς γιους μαζί της παρ’όλα αυτά κράτησε σαν διάδοχο του την Rhaenyra. Με το θάνατο του Viserys ο μεγαλύτερος του γιος από τον δεύτερο του γάμο στέφθηκε ως βασιλιάς από τον αρχηγό της Βασιλικής Φρουράς, Criston Cole. Αυτό οδήγησε στο τέλος μιας ειρήνης που κράτησε σχεδόν ογδόντα χρόνια και στο ξεκίνημα του πρώτου μεγάλου εμφύλιου πολέμου, γνωστού και ως Dance of the dragon.


  Dance of the Dragons 129-137

  To Dance of the Dragons είναι ο πρώτος μεγάλος εμφύλιος στην ιστορία των Επτά Βασιλείων. Ο πόλεμος διεξάγεται μεταξύ των Aegon II και της αδελφής του Rhaenyra Targaryen, της δικαιούχας κληρονόμου και έφερε την εξολόθρευση μικρών οίκων και των περισσότερων δράκων. Με το θάνατο της Raenyra ο πόλεμος συνεχίστηκε από το γιο της Aegon III ενώ με τον θάνατο του Aegon II, ο οποίος δεν άφησε απογόνους, ο Aegon III στέφθηκε βασιλιάς.


  Targaryen Dynasty 250px-AEGON_II
  Aegon II


  Targaryen Dynasty 250px-Rhaenyra
  Rhaenyra Targaryen


  Τέλος της εποχής των δράκων – 137 ΑL

  Στο τέλος της μάχης ο Aegon III δεν μπορεί να μεγαλώσει τους δράκους επειδή γεννιούνται αδύνατοι ενώ με το θάνατο του τελευταίου δράκου ο βασιλιάς παίρνει το όνομα Dragonbane. Πολλά αυγά των δράκων εγκαταλείφθηκαν και στο τέλος είτε καταστράφηκαν είτε χάθηκαν στην ιστορία για αυτό και οι δράκοι θεωρούνται εξαφανισμένο είδος.


  Targaryen Dynasty 250px-AEGON_III
  Aegon III


  O Daeron επιτίθεται στο Dorne – 157-161 AL

  Όταν ο Βασιλιάς Daeron I, πήρε το θρόνο αποφάσισε να κατακτήσει και το Dorne και στο τέλος τα κατάφερε. Παρ’όλα αυτά δεν κατάφερε να κρατήσει την περιοχή χάνοντας κοντά στους 40 χιλιάδες ανθρώπους. Ο αδελφός του Daeron, Baelor I, για να κάνει ειρήνη ξανά με το Dorne περπάτησε ξυπόλυτος στο Boneway και έσωσε τον ξάδελφο του Aemon the Dragonknight από ένα λάκκο με οχιές.


  Targaryen Dynasty 250px-DAERON_I
  Daeron I

   
  Κυριαρχία του Baelor I - 161-171 AL

  Μετά από αυτή του την κίνηση ο Baelor θα στεφθεί βασιλιάς και Septon ενώ θα έχει πάρει και το όνομα Baelor the Blessed. Ο Baelor θα κτίσει το Great Sept στη King’s Landing όπου μετά θα πάρει το όνομα Great Sept of Baelor. O Baelor θα κλειδώσει τις αδελφές του στο Red Keep για να μην υπάρχουν πειρασμοί για τον ίδιο και για αυτές. Η αδελφή του όμως, η Daena the Defiant είχε σχέση με τον ξάδελφο της Aegon IV και απόκτησε μαζί του ένα νόθο παιδί, τον Daemon Blackfyre.


  Targaryen Dynasty 250px-Daena
  Daena the Defiant


  Targaryen Dynasty 250px-BAELOR_I
  Baelor I


  Ένωση του πρίγκιπα Daeron και της Πριγκίπισσας Myriah Martell - 170 AL

  Ο Πρίγκιπας Daeron, δεύτερος ξάδελφος του Baelor I και η Πριγκίπισσα Myriah Martell του Dorne παντρεύονται και αποκτούν ένα παιδί, τον πρίγκιπα Baelor.


  Κυριαρχία του Βασιλιά Viserys II - 171-172 AL

  Ο Viserys II είναι ο 10ος Targaryen που ανέβηκε στο θρόνο αν και πολύ λίγοι θυμούνται την παραμονή του στο θρόνο. Διαδέχθηκε τον ανιψιό του Baelor the Blessed τον οποίο όπως λένε οι φήμες δηλητηρίασε για να του πάρει το θρόνο. Αν και η κυριαρχία του κράτησε μόνο ένα χρόνο κρατούσε το Westeros πολλά περισσότερα χρόνια ασφαλή ως το χέρι των προηγούμενων βασιλιάδων.


  Κυριαρχία του Aegon IV – 172-184 AL

  Αυτή τη περίοδο βασιλιάς ήταν ο Aegon IV, γνωστός και ως Aegon the Unworthy ο οποίος θεωρείται ο χειρότερος βασιλιάς στην ιστορία του Westeros. Στο νεκροκρέβατο του ο Aegon IV νομιμοποίησε τα νόθα του παιδιά, Daemon Blackfyre, Aegor Rivers, Brynden Rivers και Shiera Seastar. Κληρονόμος του ήταν ο Daeron II, του οποίου η νομιμότητα είναι αμφισβητήσιμη λόγω της στενής σχέσης της μητέρας του με τον Aemon the Dragonknight.


  Targaryen Dynasty 250px-AEGON_IV
  Aegon IV


  Targaryen Dynasty 250px-Aegor_Rivers
  Aegor Rivers


  Targaryen Dynasty 250px-Sheria_Seastar
  Sheria Seastar


  Battle of Long Lake – 184 AL

  Πέρα από το Τοίχος οι κάτοικοι ενώνονται υπό τις οδηγίες του Rayman Redbeard και επιτίθενται στο Βορρά αλλά θα νικηθούν στην Μάχη της Long Lake από τον Άρχοντα William Stark


  Κυριαρχία του Daeron II – 184-209 AL

  Ο Daeron II ανέβηκε στον θρόνο σε ηλικία μεγαλύτερη των 40. Ένωσε το Dorne με το υπόλοιπο Westeros με το γάμο της νεαρότερης αδελφής του Daenerys και του πρίγκιπα Maron Martell, του κυριάρχου του Dorne ολοκληρώνοντας το όραμα του Aegon 197 χρόνια μετά την αρχική επίθεση τους. Ο Daeron είχε 4 γιους και τουλάχιστον μια κόρη. Ο Βασιλιάς πέθανε κατά την διάρκεια του Great Spring Sickness.


  Targaryen Dynasty 250px-DAERON_II
  Daeron II

  The Blackfyre Rebellion – 195-196 AL

  Ο δεύτερος μεγάλος εμφύλιος ξεκίνησε όταν ο Daemon Blackfyre διεκδίκησε τον θρόνο λέγοντας ότι ο Daeron ΙΙ δεν είναι ο νόμιμος κληρονόμος του θρόνου και στην επίθεση του είχε μαζί του αρκετούς άρχοντες. Στη μάχη του Redgrass Field όμως ηττήθηκε και σκοτώθηκε από τον αδελφό του Bloodraven αλλά πολλά από τα παιδιά του δραπέτευσαν στις Ελεύθερες Πόλεις.


  Ένωση του Dorne με τα Επτά Βασιλεία – 197 ΑL

  Το Dorne ενώνεται επίσημα με τα Επτά Βασιλεία μέσα από το γάμο της μικρότερης αδελφής του Daeron II, Daenerys με τον πρίγκιπα Maron Martell


  Tα γεγονοτα The Hedge Knight -209 AL

  Ο Πρίγκιπας Baelor “Breakspear” Targaryen, κληρονόμος του θρόνου, σκοτώνεται σε τουρνουά. Λίγους μήνες μετά ο γιος του Βασιλιά Daeron II και ο γιος του Baelor πέθαναν στην Great Spring Sickness. Έτσι ο δεύτερος γιος του Daeron II, Aerys I, θα χριστεί βασιλιάς ενώ ο ανιψιός του πρίγκιπα Baelor, Aegon, γίνεται ακόλουθος του ιππότη Ser Duncan the Tall για να βελτιώσει το θάρρος του.


  Targaryen Dynasty Baelor_Breakspear-1  
  Baelor "Breakspear"


  Targaryen Dynasty 250px-Dunk
  Ser Duncan the Tall


  Great Spring Sickness – 209 AL

  H συγκεκριμένη αρρώστια σκότωσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στα Επτά Βασίλεια με τις μεγαλύτερες πόλεις να επηρεάζονται περισσότερο από όλους με χειρότερο το King’s Landing όπου 4 στους 10 ανθρώπους είχαν πεθάνει. Η παράδοση θέλει ένα δυνατό άνθρωπο να ξυπνά υγιής το πρωί και να πεθαίνει το βράδυ. Επειδή το Dorne και η Κοιλάδα του Arryn δεν υπέφεραν από την συγκεκριμένη αρρώστια έκλεισαν τα σύνορα τους για να μην μπορεί να περάσει κάποιος που την κουβαλάει. Ανάμεσα στα θύματα της αρρώστιας ήταν και ο βασιλιάς και οι δυο άμεσοι διάδοχοι οι Valrr και Matarys όπως και ο High Septon και οι Silent Sisters. Για να εξοντώσουν την αρρώστια έκαιγαν τα σώματα των νεκρών.


  Κυριαρχία του Aerys I – 209-211 AL

  Ο Aerys I διαδέχθηκε τον πατέρα του Daeron II, μετά τον θάνατο του στην Great Spring Sicknesss ενώ η αρρώστια συνέχισε και λίγο καιρό υπό την κυριαρχία του. Ανέθεσε τον θείο του Brynden Rivers ως το δεξί τους χέρι ενώ ο ίδιος συνέχισε να ασχολείται με την μελέτη βιβλίων. Επειδή δεν είχε απογόνους το 221 τον διαδέχτηκε ο αδελφός του Maekar I. Κατά την διάρκεια της κυριαρχίας του Aerys I, ο Dagon Greyjoy εκμεταλλεύτηκε τα χάος που υπήρχε και επιτέθηκε στα Fair Isle, στο Arbor και στον Βορρά.


  Targaryen Dynasty 250px-AERYS_I
  Aerys I


  Tα γεγονότα The Sworn Swords – 211 AL

  Σε αυτή τη περίοδο τα γεγονότα του The Sworn Sword πήραν μέρος. Ο Οίκος Webber και ο Οίκος Osgrey του Reach θα συμμαχήσουν ενώ ο Bloodraven θα γίνει το Χέρι του Βασιλιά κάτι που θα εξαγριώσει τον Πρίγκιπα Maekar.


  Second Blackfyre Rebellion - 212 AL

  Ένα χρόνο μετά θα γίνει η απόπειρα για την Δεύτερη Επανάσταση του Blackfyre αλλά όταν ο Bloodraven θα ανακαλύψει τα σχέδια θα συλλάβει ένα από τους γιους του Blackfyre και θα εκτελέσει πολλούς από τους συνωμότες τελειώνοντας την εξέγερση πριν καν ξεκινήσει η μάχη.


  Κυριαρχία του Βασιλιά Maekar I – 221-233 AL

  Σχεδόν δέκα χρόνια μετά και με τον θάνατο του Aerys χωρίς κληρονόμους o Βασιλιάς Maekar I θα αναλάβει τα ηνία. Από τους τρεις γιους του ο πρώτος πέθανε από σύφιλη, ο δεύτερος πέθανε από πυρκαγιά ενώ ο τρίτος του γιος μετακόμισε στην Oldtown για να γίνει maester. Όταν ο Makaer I πέθανε πολεμώντας ένα παράνομο βασιλιά, ο Aemon, ο τρίτος γιος, αρνήθηκε το θρόνο και απομονώθηκε στο Τοίχος. Ο Πρίγκιπας Aegon θα γίνει ο Βασιλιάς Aegon V the Unlikely παίρνοντας το όνομα του από το γεγονός ότι είναι ο τέταρτος γιος ενός τέταρτου γιου. Ο Bloodraven θα εξοριστεί στο Τοίχος όπου έγινε διοικητής.


  Targaryen Dynasty 250px-MAEKAR_I
  Maekar I


  Targaryen Dynasty 250px-Maester_Aemon
  Maester Aemon


  Targaryen Dynasty 250px-JAEHAERYS_II
  Jaehaerys II


  Targaryen Dynasty 250px-AEGON_V
  Aegon V


  Targaryen Dynasty 350px-Rhaegar-winterfell
  Rhaegar


  Targaryen Dynasty 250px-AERYS_II
  Aerys II


  Targaryen Dynasty 350px-Tywin_and_Aerys
  Tywin Lannister


  Targaryen Dynasty 300px-Elia_martell_by_daenerys_mod-1
  Elia Martell


  Targaryen Dynasty Barristan_Selmy___GoT_by_thegryph
  Barristan Selmy[/center]
  DanaeTaylor
  DanaeTaylor
  Χωρικός
  Χωρικός


  Αριθμός μηνυμάτων : 3
  Ημερομηνία εγγραφής : 10/02/2013
  Ηλικία : 29
  Τόπος : Lahti , Finland

  Armory
  :

  Targaryen Dynasty Empty Απ: Targaryen Dynasty

  Δημοσίευση από DanaeTaylor Τετ Φεβ 13, 2013 2:22 am

  πολύ ωραία σκίτσα! Smile

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ Σεπ 25, 2023 6:42 am