A Forum of Ice and Fire

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Το πρώτο ελληνικό φόρουμ για τον κόσμο του A Song of Ice and Fire και την σειρά Game of Thrones του HBO

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλώς ήρθες, Επισκέπτης!
Είδατε τον 5ο κύκλο και μείνατε έτσι Shocked + scared + Crying or Very sad ;;; Σας περιμένουμε εδώ για συζήτηση και θεωρίες!
Θα τελειώσει ποτέ ο Martin το Winds of Winter;
Τα μέλη της κοινότητας μας είναι 165, διαδώστε μας για να γίνουμε περισσότεροι!

  Age of Valyria

  Eddard Stark
  Eddard Stark
  Το Χέρι του Βασιλιά
  Το Χέρι του Βασιλιά


  Αριθμός μηνυμάτων : 2419
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2012
  Ηλικία : 27
  Τόπος : Winterfell

  Armory
  : Stark Stark

  Age of Valyria Empty Age of Valyria

  Δημοσίευση από Eddard Stark Σαβ Μάης 05, 2012 12:32 pm

  Age of Valyria


  Άνοδος των Valyrian – 5000 BAL

  H εποχή ξεκίνα με την άνοδο του Valyrian Freehold. Μια φυλή που ξεκίνησε με απλούς βοσκούς αλλά ανέβηκε στην εξουσία όταν κατάφερε να ελέγξει τους πρώτους δράκους που τους ανακάλυψε στο Fourteen Fires της χερσονήσου της Valyrira. Σε αυτή τη περιοχή ανθούσε η μαγεία με τεραστία τριαντάφυλλα που έφταναν τον ουρανό, με πέτρινες σφίγγες και με μεταλλουργούς που δημιούργησαν μυθικής δύναμης όπλα. Με το συνδυασμό αυτών των δυο οι κάτοικοι μετατράπηκαν σε κατακτητές και άρχισαν να επεκτείνονται σε όλη την ήπειρο του Essos.


  Κατάκτηση της Ghiscar από τους Valyrian – 5000 BAL

  Η Ghiscar, η μεγαλύτερη αυτοκρατορία της Essos και επειδή οι κυρίαρχοι τους ήταν άπληστοι και πάντα έψαχναν καινούρια γη επιτέθηκαν πέντε φόρες στους Valyrians για να πάρουν τον έλεγχο των δράκων αλλά απoτύχαν. Μετά τις συνεχείς επιθέσεις της Ghiscar η Valyrian αποφάσισαν να απαντήσουν με αντεπίθεση καταστρέφοντας τον πολιτισμό των Ghiscar και σκοτώνοντας τους κατοίκους του διαλύοντας την Old Ghis και επεκτείνοντας την αυτοκρατορία των Valyrian τις αποικίες των Slaver’s Bay.


  Κατάκτηση των Σιδερένιων Νησιών από τους Andals – 4000 BAL

  Οι Andals δυο χιλιάδες χρόνια μετά την εισβολή του Westeros μπήκαν στα Σιδερένια Νησιά τελειώνοντας την κυριαρχία του οίκου Greyiron, των πρώτων βασιλιάδων των Σιδερένιων Νησιών.


  Επίθεση των others - 3000 BAL

  Οι κάτοικοι Πέρα από το Τοίχος ενώθηκαν υπό τις διαταγές των βασιλιάδων Gendel και Gorne, που ήταν αδέλφια και επιτέθηκαν στην Νυχτερινή Φρουρά περνώντας από τις σπηλιές κάτω από το τοίχος αλλά ο Βασιλιάς Stark ήταν εκεί για να τους σταματήσει.


  Εισβολή στον ποταμό Rhoyne – 700 BAL

  Μετά την καταστροφή της Old Ghis οι Valyrian άρχισαν να επεκτείνονται προς τα δυτικά εκεί που βρήκαν αντιμέτωπους τις πόλεις του ποταμού Rhoyne. O πρίγκιπας Garin the Great μάζεψε στρατό κοντά στους 250 χιλιάδες για να πολεμήσει τους Valyrians αλλά απότυχε παταγωδώς ενάντια στους δράκους.

  Αυτή η μάχη οδήγησε τους επιζώντες των πόλεων του Rhoyne να μετακομίσουν προς την περιοχή Dorne με δεκάδες χιλιάδες πλοία υπό τις οδηγίες της βασίλισσας Nymeria. Εκεί έψαξαν καταφύγιο και η Nymeria παντρεύτηκε τον Άρχοντα Mors Martell που καθιέρωσε τον Οίκο Martell ως τον κυρίαρχο Οίκο στο Dorne. Με αυτή την ένωση οι κάτοικοι της Dorne πήραν πολλά από τα έθιμα των κατοίκων του Rhoyne ενώ ξεκίνησαν καινούριες μάχες με τις περιοχές Reach και Stormalnds.


  Κατάκτηση του νοτιοδυτικού τμήματος της Essos – 500 BAL

  Οι Valyrian κατέκτησαν σε αυτή την περίοδο τις νότιες περιοχές που έγιναν γνώστες ως Ελεύθερες Πόλεις ενώ το θρησκευτικό τάγμα Moonsingers, οδήγησε χιλιάδες πρόσφυγες προς μια απομονωμένη βόρεια λίμνη η οποία περικλείεται από βουνά και ομίχλη. Εκεί ίδρυσαν την μυστική πόλη του Braavos ενώ έκτισαν και τον Titan of Braavos, ένα μεγάλο άγαλμα που χρησιμοποιείτε ως αμυντικό φρούριο.


  Κατάκτηση ενός μικρού νησιού όπου γίνεται κατοικία των Targaryen, το Dragonstone – 200 ΒΑL

  Οι Valyrian κατέκτησαν ένα μικρό νησί κοντά στο Κόλπο Blackwater στην ανατολική ακτή του Westeros. Οι Targaryens, μια ευγενής οικογένεια των Valyrians πήρε τον έλεγχο του νησιού και έκτισε κάστρο από πέτρα στο σχήμα ενός δράκου που έδωσε το όνομα στο νησί Dragonstone.


  To Τέλος των Valyrian – 100 BAL

  To τέλος της Αυτοκρατορίας των Valyrian ήρθε πέντε χιλιάδες χρόνια μετά από φυσική καταστροφή που ήρθε από την ηφαιστειακή δραστηριότητα των βουνών Fourteen Fires από όπου ήρθαν οι δράκοι. Η χερσόνησος της Valyria καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό της πόλης διαλύθηκε. Οι δράκοι των Valyrian εξαφανίστηκαν και η Αυτοκρατορία των Valyrian θρυμματίστηκε με τις πόλεις να αποκτούν την ανεξαρτησία τους και να επιβιώνουν μέχρι σήμερα με τα ονόματα Ελεύθερες Πόλεις και Slaver’s Bay.


  H Braavos αποκαλύπτεται στις υπόλοιπες Ελεύθερες Πόλεις – 100 BAL

  Τελευταίο σημαντικό γεγονός της εποχής είναι η αποκάλυψη της πόλης Braavos στις υπόλοιπες πόλεις η οποία θα γίνει και η πιο δυνατή λόγω του στόλου και της οικονομικής τους δύναμης. Οι πόλεις των Slaver’s Bay έγιναν ανεξάρτητες αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν απόγονοι των κατοίκων των Ghiscar. Επίσης εμφανίζονται και οι Dothraki οι οποίοι αρχίζουν τις επιδρομές στις υπόλοιπες περιοχές. Οι Targaryen παραμένουν ασφαλείς στο Dragonstone με τους τρεις μοναδικούς ζωντανούς δράκους.

  πηγή

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιουν 03, 2023 8:30 pm