A Forum of Ice and Fire

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Το πρώτο ελληνικό φόρουμ για τον κόσμο του A Song of Ice and Fire και την σειρά Game of Thrones του HBO

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλώς ήρθες, Επισκέπτης!
Είδατε τον 5ο κύκλο και μείνατε έτσι Shocked + scared + Crying or Very sad ;;; Σας περιμένουμε εδώ για συζήτηση και θεωρίες!
Θα τελειώσει ποτέ ο Martin το Winds of Winter;
Τα μέλη της κοινότητας μας είναι 165, διαδώστε μας για να γίνουμε περισσότεροι!

  The Age of Heroes

  Eddard Stark
  Eddard Stark
  Το Χέρι του Βασιλιά
  Το Χέρι του Βασιλιά


  Αριθμός μηνυμάτων : 2419
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2012
  Ηλικία : 27
  Τόπος : Winterfell

  Armory
  : Stark Stark

  The Age of Heroes Empty The Age of Heroes

  Δημοσίευση από Eddard Stark Σαβ Μάης 05, 2012 12:31 pm

  The Age of Heroes


  Age of Heroes-10 000 BAL

  Η εποχή ξεκίνησε με την υπογραφή της Συμφωνίας και διήρκησε κοντά στα 4 χιλιάδες χρόνια. Κατά την διάρκεια αυτής της εποχής εκατοντάδες βασίλεια ανέβηκαν και έπεσαν ενώ είναι και η εποχή που ξεκίνησαν πολλές αρχαίες παραδόσεις από τους Πρώτους Ανθρώπους οι οποίες είχαν και επιρροές από τα Παιδιά του δάσους. Περισσότερα από αυτά τα έθιμα ζουν μέσα από τους άρχοντες του Βορρά που έχουν μέσα τους το αίμα των Πρώτων Ανθρώπων. Οι νόμοι της φιλοξενίας, η υποχρέωση του δικαστή να είναι και ο εκτελεστής και το περίφημο Τοίχος με την Νυχτερινή Φρουρά ανήκουν όλα στην ιστορία των προγόνων των Βορείων, των Πρώτων Ανθρώπων. Αυτή ήταν και η εποχή όπου κάποιοι από τους πιο θρυλικούς βασιλιάδες και ήρωες της ιστορίας έζησαν σε αυτή τη γη όπως τους Bran The Builder, Lann the Clever, The Grey King και άλλους πολλούς. Τέλος για τη συγκεκριμένη εποχή τα περισσότερα θεωρούνται μύθοι ενώ το τέλος της εποχής έφερε την Long Night (Μεγάλη Νύχτα).


  Long Night-8000 BAL

  H Μεγάλη Νύχτα είναι το όνομα που δόθηκε στην ίσως πιο σκοτεινή περίοδο της ιστορίας του Westeros και της Essos. Συνέβη περίπου 8 χιλιάδες χρόνια πριν την κάθοδο του Aegon όπου ήταν μόνο χειμώνας και νύχτα που διήρκησε για χρόνια.

  Σε αυτή τη περίοδο μια φυλή δαιμόνων, που ονομάζονταν The Others εμφανίστηκε από το βορειότερο τμήμα του Westeros οι οποίοι μπορούσαν να αναστήσουν τους νεκρούς για να πολεμήσουν τους ζωντανούς. Τα παιδιά του δάσους και οι Πρώτοι Άνθρωποι πολέμησαν πολύ σκληρά αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν προς τα νότια. Οι δυο φυλές τελικά κατάφεραν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τους Others όταν ανακάλυψαν ότι όπλα από το dragonglass μπορούσαν να τους σκοτώσουν. Ένας μεγάλος πολεμιστής, ο οποίος στην παράδοση της ηπείρου Essos είναι γνωστός ως Azor Ahai, οδήγησε το πόλεμο με το μυθικό του σπαθί, Lightbringer, το οποίο ήταν από φωτιά.


  Κτίσιμο του Τοίχους

  Στο τέλος της Μεγάλης Νύχτας οι Πρώτοι Άνθρωποι και τα Παιδιά του Δάσους οδήγησαν τους Others στην περιοχή όπου είναι πάντα χειμώνας. Ο Brandon Stark, γνωστός και ως Brand the Builder έκτισε μαζί με τους Γίγαντες το μεγάλο τοίχος από πάγο, χαλίκια και μαγεία το οποίο καλύπτει από την δυτική ακτή μέχρι την ανατολική και εμποδίζει τους Others να ξαναπεράσουν στο Βορρά. Ο Brandon Stark ονομάστηκε πρώτος Βασιλιάς του Βορρά με τα κάστα του Winterfell και του Storm’s End να κτίζονται αυτή τη περίοδο ενώ η Νυχτερινή Φρουρά ιδρύεται για να φυλάσσει το Τοίχος. Μια προφητεία που υπάρχει στο Asshai λέει ότι οι Others θα ξανάρθουν και ο Azor Ahai θα ξαναγεννηθεί για να ηγηθεί τη μάχη.


  Azor Ahai

  O Azor Ahai ήταν ο μεγάλος ήρωας της εποχής που επιλέχθηκε να πολεμήσει τους Others. Για να τους πολεμήσει ο Azor ξόδεψε 30 μέρες και 30 νύχτες για να σφυρηλατήσει το σπαθί του αλλά όταν το έβαλε στο νερό το σπαθί έσπασε. Την δεύτερη φορά του πηρέ 50 μέρες και 50 νύχτες για να το κάνει ακόμα καλύτερο αλλά αυτή τη φορά για να το μαλακώσει το πέρασε μέσα στην καρδιά ενός λιονταριού αλλά και αυτή τη φορά καταστράφηκε. Την τρίτη φορά με βαριά καρδιά επειδή γνώριζε τι πρέπει να κάνει δούλεψε στο σπαθί 100 μέρες και 100 νύχτες αλλά αυτή τη φορά το πέρασε μέσα από το στήθος της γυναικάς του, Nissa Nissa, κάτι που ένωσε την ψυχή της γυναικάς του με το σπαθί δημιουργώντας το Lightbringer.

  Σύμφωνα με την προφητεία στα αρχαία βιβλία του Asshai ο Azor θα ξαναγεννηθεί ως ο Πρίγκιπας που είχαν υποσχεθεί (The Prince that was Promised) σε ένα καλοκαίρι που θα επιστρέψει το κακό.
  Η προφητεία όπως αναγράφεται στα αρχαία βιβλία του Asshai

  “Θα έρθει μια μέρα μετά από ένα μεγάλο καλοκαίρι όταν τα αστερία θα αιμορραγούν και η παγωμένη αναπνοή του σκοταδιού στον κόσμο. Σε αυτή την τρομακτική ώρα ένας πολεμήσεις θα σηκώσει από την φωτιά ένα πύρινο σπαθί. Και αυτό το σπαθί θα είναι το Lightbringer, το Κόκκινο Σπαθί των Ηρώων και αυτός που θα το κρατήσει θα είναι ξανά ο Azor Ahai και το σκοτάδι θα πέσει ξανά.”
  Night's King

  Η τελευταία περίοδος της εποχής Age of Heroes είναι η περίοδος του Night’s King. Συγκεκριμένα λίγο μετά το κτίσιμο του τοίχους ο 13ος Διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς πρόδωσε τον όρκο του. Σύμφωνα με το μύθο μια γυναικά πέρα από το τοίχος τον αποπλάνησε και αυτός ανακήρυξε τον εαυτό του βασιλιά της Νυχτερινής Φρουράς και την γυναικά βασίλισσα, ξεκινώντας ανταρσία και με την Νυχτερινή Φρουρά για προσωπικό του στρατό. Σε αυτή την περίοδο έγιναν φρικιαστικά πράγματα για τα οποία οι Βόρειοι μέχρι και σήμερα λένε ιστορίες όπως το γεγονός ότι θυσίαζε παιδιά στους Others. Λέγεται ότι για να τον νικήσουν και να αποκαταστήσουν το όνομα της Νυχτερινής Φρουράς οι Stark συνεργάστηκαν με τον Joramun, το βασιλιά πέρα από το τοίχος. Αυτό ήταν και το τέλος της εποχής Age of Heroes.
  Others

  Σύμφωνα με τους μύθους οι Others εμφανίστηκαν για πρώτη φορά κατά την διάρκεια ενός χειμώνα ο οποίος διήρκησε μια ολόκληρη γένια που ήταν γνωστή και ως Long Night. Σε αυτή τη περίοδο επιτέθηκαν στους Πρώτους Ανθρώπους και στα Παιδιά του δάσους αλλά στο τέλος ηττήθηκαν που οδήγησε στη δημιουργία του Τοίχους και της Νυχτερινής Φρουράς.

  Τα χαρακτηριστικά τους είναι ψηλοί με άσπρο δέρμα σαν γάλα και βαθιά μπλε μάτια. Φαίνονται θεωρητικά να είναι ανώτεροι ξιφομάχοι με κρυστάλλινα σπαθιά ενώ δεν είναι σαφής αν ο χειμώνας έρχεται από τον ερχομό του ή αν αυτοί εμφανίζονται όταν είναι βαρύς χειμώνας.

  Το ίδιο ισχύει και για την νύχτα μιας και οι Others δεν θεάθηκαν ποτέ στο φως του Ήλιου. Η Μελισάνδρη τους θεωρεί υπηρέτες του Great Other του αντίπαλου θεού του R’hllor. Η αδυναμία τους είναι τα dragonglass και τα dragonsteel.


  The Andal Invasion-6000 BAL

  Έξι χιλιάδες χρόνια μετά την πρώτη εισβολή, από τους Πρώτους Ανθρώπους, ήρθε και η δεύτερη αυτή τη φορά από τους Andals. H καταγωγή τους ήταν από τους Λόφους του Andalos, ήταν ψηλοί και τριχωτοί ενώ είχαν σιδερένια όπλα και το σύμβολο με το αστέρι με τα επτά σημεία που συμβόλιζε την θρησκεία τους ήταν βαμμένο στο σώμα τους. Πρώτος τόπος που κατέβηκαν οι Andals ήταν το Vale όπου ξεκίνησε η μάχη μεταξύ των Πρώτων Ανθρώπων με τους Andals. Η μάχη κράτησε για εκατοντάδες χρόνια αλλά στο τέλος τα έξι βασίλεια παραδόθηκαν με τους Βόρειους να παραμένουν ελεύθερους. Οι Andals έκαψαν όλα τα weirwoods στο Νότο και έσφαξαν τα Παιδιά του Δάσους πιστεύοντας ότι είναι κατώτερα όντα. Οι Andals δημιούργησαν δικά τους βασίλεια αλλά με αργούς ρυθμούς φτάνοντας στα Σιδερένια Νησιά δυο χιλιάδες χρόνια μετά την αρχική τους εισβολή.

  Όταν οι βασιλιάδες ένωσαν τις δυνάμεις τους κατάφεραν να εξαφανίσουν τον Οίκο Mudd στον οποίο κατοικούσαν οι Πρώτοι Άνθρωποι και προσπάθησαν να επιτεθούν για πρώτη φορά στο Βορρά. Παρ’όλα αυτά οι προσπάθειες τους απότυχαν αφού οι Crannogmen, οι φύλακες της περιοχής The Neck και η πολύ καλή φρούρηση της περιοχής Moat Callin δεν τους επέτρεψαν να περάσουν. Κατάληξη αυτού του γεγονότος ήταν οι Andals να σταματήσουν να παλεύουν το Βορρά αν και το αίμα των Andal μπήκε στις οικογένειες του Βορρά μέσα από διαφόρους γάμους.

  Αυτή η εισβολή είχε φοβερές συνέπειες και εξελίξεις στο κόσμο του Westeros. Μια ολόκληρη φυλή εξαφανίστηκε ενώ στα νότια της ηπείρου δημιουργήθηκαν έξι βασίλεια. Το Βασίλειο της Κοιλάδας και του Ουρανού (Kingdom of Vale and Sky), το Βασίλειο της Πέτρας (Kingdom of the Rock), το Βασίλειο του Reach (Kingdom of the Reach), το Βασίλειο των Σιδερένιων Νησιών (Kingdom of the Iron Islands), το Βασίλειο του Πόταμου (Kingdom of the River) και το Βασίλειο των Stormlands. To Dorne ήταν η συνομοσπονδία όπου έλυνε τις διαφορές μεταξύ των έξι βασιλείων.

  Οι Andals εισήγαγαν την γραφή, συγκεκριμένα όλες οι γνώστες ιστορίες από τις εποχές Age of Heroes, Dawn Age και Long Night είναι γραμμένα από τους Septons, για αυτό και πολλοί τα θεωρούν μυθικά. Μέχρι εκείνη την εποχή η First Men (Πρώτοι Άνθρωποι) χάραζαν διάφορα σχήματα σε πέτρες. Εισήγαγαν επίσης και την Πίστη των Επτά εξαφανίζοντας τη θρησκεία από το Westeros με εξαίρεση τον Βορρά αλλά και τα Σιδερένια Νησιά όπου οι Andals εγκατέλειψαν την θρησκεία τους και υιοθέτησαν τον Πνιγμένο Θεό (Drowned God). Τέλος έφεραν τα σιδερένια όπλα και χρησιμοποίησαν τα άλογα στο πόλεμο δημιουργώντας τη θέση του ιππότη. H συγκεκριμένη εποχή κράτησε 1000 χρόνια και τελείωσε με την άνοδο των Valyrians

  πηγή

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ Ιουν 11, 2023 12:49 am