A Forum of Ice and Fire

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Το πρώτο ελληνικό φόρουμ για τον κόσμο του A Song of Ice and Fire και την σειρά Game of Thrones του HBO

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλώς ήρθες, Επισκέπτης!
Είδατε τον 5ο κύκλο και μείνατε έτσι Shocked + scared + Crying or Very sad ;;; Σας περιμένουμε εδώ για συζήτηση και θεωρίες!
Θα τελειώσει ποτέ ο Martin το Winds of Winter;
Τα μέλη της κοινότητας μας είναι 165, διαδώστε μας για να γίνουμε περισσότεροι!

  Dawn Age

  Eddard Stark
  Eddard Stark
  Το Χέρι του Βασιλιά
  Το Χέρι του Βασιλιά


  Αριθμός μηνυμάτων : 2419
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2012
  Ηλικία : 27
  Τόπος : Winterfell

  Armory
  : Stark Stark

  Dawn Age Empty Dawn Age

  Δημοσίευση από Eddard Stark Σαβ Μάης 05, 2012 12:29 pm

  Dawn Age - Προϊστορία BAL (Before Aegon’s Landing)

  Οι πρώτοι άνθρωποι που κατοίκισαν το Westeros ήταν τα μυστήρια και μικροσκοπικά Παιδιά του δάσους (Children of the forest) τα οποία είχαν το χάρισμα των μαγικών δυνάμεων και ήταν οι μοναδικοί κάτοικοι σε όλο το Westeros με εξαίρεση τους Γίγαντες (Giants) και μιας άλλης φυλής που παραμένει άγνωστο αν είναι αληθινή και βασίζεται στον θρύλο του Seastone Chair στο Old Wyk των Σιδερένιων Νησιών. Λάτρευαν τους ανώνυμους θεούς των δασών, των ρυακιών και της πέτρας. Είναι άγνωστο για το πότε ήρθαν στο Westeros τα παιδιά του δάσους ή από το που κατάγονταν αφού τα μοναδικά έγγραφα που υπάρχουν σχετικά με αυτούς είναι αυτά των πρώτων ανθρώπων οι οποίοι έφτασαν από την Essos 12 χιλιάδες χρονιά πριν.


  Τα παιδιά του Δάσους

  Τα παιδιά του Δάσους, τα οποία συνήθως αποκαλούνται απλά ως παιδιά είναι οι ιθαγενείς κάτοικοι του Westeros που ζούσαν σε όλη την ήπειρο πολλά χρόνια πριν την άφιξη των Πρώτων Ανθρώπων.
  Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη συγκεκριμένη φυλή. Ήταν μυστηριώδη και μαγικά όντα που το μέγεθος τους δεν ξεπερνούσε το ύψος ενός φυσιολογικού παιδιού, είχαν σκοτεινό χρώμα ενώ ήταν πολύ όμορφα. Οι Γίγαντες τα αποκαλούσαν Who dak nag gram που σημαίνει μικροί άνθρωποι σαν σκίουροι ενώ οι ίδιοι αποκαλούσαν τον εαυτό τους στην True Tongue, αυτοί που τραγουδούν τα τραγούδια της γης.

  Τα παιδιά δεν χρησιμοποιούσαν μέταλλα και υφάσματα ενώ δεν έκτισαν ούτε πόλεις γιατί ζούσαν από την γη χρησιμοποιώντας μόνο πετρά και φύλλα ενώ κατοικούσαν σε σπηλιές και σε περιοχές με δέντρα. Σαν φυλή είχαν μεγάλο δεσμό με τη γη.
  Ο θρύλος θέλει τα παιδιά του δάσους να είχαν το χάρισμα υπερφυσικών δυνάμεων και μαγείας ελέγχοντας τα ζώα του δάσους, έχοντας την ικανότητα να δημιουργούν τόσο ωραία μουσική που προκαλούσε δάκρυα σε όποιον τα ακούει αλλά και την ικανότητα του greensight αν και το τελευταίο οι Maesters θεωρούν ότι ήταν απλά γνώση και όχι μαγεία. Τα παιδιά χάραξαν τα πρόσωπα στα δέντρα weirwoods για να μπορούν να προσέχουν τα δάση ενώ τα θεωρούσαν ιερά παρομοιάζοντας τα με θεούς.

  Για την εμφάνιση τους εκτός από το ύψος και το χρώμα τους είχαν χαρακτηριστικά μεγάλα αυτιά και χρυσά ματιά αν και μερικά, αυτά που είχαν το χάρισμα του greenisght είχαν πράσινα ή κόκκινα μάτια. Είχαν τρία δάκτυλα και κοφτερά νύχια.


  Γίγαντες

  Οι Γίγαντες ήταν περίπου από 3 μετρά μέχρι 3.60, ήταν πολύ δυνατοί ενώ είχαν τρίχωμα που τους κάλυπτε όλο το σώμα. Το χρώμα του τριχώματος των πιο μεγάλων σε ηλικία γιγάντων γίνεται γκρίζο. Έχουν φτωχή όραση που οφείλεται στα μικρά τους μάτια και χρησιμοποιούν την όσφρηση τους για να τους βοηθήσει να κινούνται.

  Τα χεριά τους είναι μακρύτερα από τα ποδιά τους. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των θηλυκών και των αρσενικών γιγάντων ενώ μιλούν την Old Tongoue και κατοικούν στο βορειότερο τμήμα του Westeros.


  Εισβολή των πρώτων ανθρώπων στο Westeros - 12000 BAL

  Οι Πρώτοι Άνθρωποι (First Men) έφτασαν στην περιοχή Dorne χρησιμοποιώντας την φυσική γέφυρα που ένωνε τις δύο ηπείρους. Με τον ερχομό τους έφεραν μπρούντζινα όπλα, ασπίδες από βρασμένο δέρμα, τα πρώτα άλογα και τους δικούς τους θεούς και σάρωσαν τη γη που κατοικούσαν οι προηγούμενοι κάτοικοι κόβοντας και καίγοντας τα ιερά δέντρα weirwoods για να έχουν ελεύθερη γη. Αυτή τους η κίνηση εξόργισε τους κατοίκους του Westeros οι οποίοι αναγκάστηκαν να αμυνθούν.

  Σύμφωνα με τους μύθους ο μεταξύ τους πόλεμος κράτησε δύο χιλιάδες χρόνια και αν και τα παιδιά των δασών προσπάθησαν δεν κατάφεραν να κερδίσουν τους First Men οι οποίοι και μεγαλύτερο, και δυνατότερο και πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένο στρατό είχαν. Κατά την διάρκεια του πολέμου τα παιδιά του δάσους χρησιμοποίησαν πανίσχυρη μαγεία στην μάταιη τους προσπάθεια να τελειώσουν την εισβολή καταστρέφοντας την φυσική γέφυρα που ένωνε τις δύο ηπείρους αλλά στο τέλος οι πιο σοφοί των δυο φυλών έκλεισαν την Συμφωνία (Pact) στο Isle of Faces, που τελείωσε την Dawn Age και ξεκίνησε την Age of Heroes

  Η συμφωνία του Isle of Faces είναι η συνθήκη που τελείωσε τον πρώτο μεγάλο πόλεμο. Η συμφωνία έγινε από τους Greenseers και τους wood dancers των Παιδιών του δάσους και τους αρχηγούς και ήρωες των Πρώτων Ανθρώπων στο κέντρο μιας πολύ μεγάλης λίμνης, της God’s Eye στα Riverlands. Οι Πρώτοι Άνθρωποι συμφώνησαν να μην κόψουν ξανά τα weirwoord με αντάλλαγμα να κρατήσουν τις ακτογραμμές, τα υψίπεδα, τα λιβάδια και τα βουνά. Τα παιδιά του δάσους κράτησαν τα πυκνά δάση ενώ χάραξαν σε όλα τα weirwoods του νησιού πρόσωπο για να βλέπουν οι θεοί την συμφωνία τους. Στο τέλος της συμφωνίας και για τα επόμενα 4 χιλιάδες χρόνια επικράτησε ειρήνη μεταξύ των δυο φυλών ενώ δημιουργήθηκε και το τάγμα των Green Men του οποίο η αποστολή ήταν να προστατεύει τα δέντρα weirwoods τα οποία ήταν ένδειξη της ειρήνης.

  πηγή

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιουν 10, 2023 11:36 pm