A Forum of Ice and Fire

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Το πρώτο ελληνικό φόρουμ για τον κόσμο του A Song of Ice and Fire και την σειρά Game of Thrones του HBO

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλώς ήρθες, Επισκέπτης!
Είδατε τον 5ο κύκλο και μείνατε έτσι Shocked + scared + Crying or Very sad ;;; Σας περιμένουμε εδώ για συζήτηση και θεωρίες!
Θα τελειώσει ποτέ ο Martin το Winds of Winter;
Τα μέλη της κοινότητας μας είναι 165, διαδώστε μας για να γίνουμε περισσότεροι!

  Braavos

  Eddard Stark
  Eddard Stark
  Το Χέρι του Βασιλιά
  Το Χέρι του Βασιλιά


  Αριθμός μηνυμάτων : 2419
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2012
  Ηλικία : 27
  Τόπος : Winterfell

  Armory
  : Stark Stark

  Braavos Empty Braavos

  Δημοσίευση από Eddard Stark Σαβ Μάης 05, 2012 12:00 pm

  Braavos

  Braavos Braavos

  Η Braavos είναι μία από τις Free Cities που εξουσιάζουν εκατό μικρά νησιά σε μια λιμνοθάλασσα της Narrow Sea. Τα νησιά συνδέονται μεταξύ τους με μικρές πέτρινες γέφυρες και διαμορφώνουν τα πολλά κανάλια της πόλης. Η Braavos βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της ανατολικής ηπείρου, όπου συναντιούνται η Narrow Sea και η Shivering Sea. Θεωρείται η μεγαλύτερη και η πιο ισχυρή ανάμεσα στις εννέα Free Cities. Ο Sealord της Braavos εξουσιάζει την πόλη και υπηρετείται από ένα πρόμαχο που είναι γνωστός ως First Sword της Braavos.

  Στα νοτιοδυτικά υπάρχει μια έκταση γης που αποκαλείται Braavosian Coastland, την οποία διεκδικεί η Braavos.

  Η πόλη

  Η Braavos περιβάλλεται από μια λιμνοθάλασσα με γλυφό νερό. Σε αυτό το νερό ζει μια πληθώρα ψαριών και όστρακων που απαρτίζουν το βασικό διαιτολόγιο του λαού. Ένας καστανός ποταμός που κυλά αργά εισχωρεί στη λιμνοθάλασσα από τα νότια. Η Braavos δεν έχει καθόλου δέντρα και γι’ αυτό θεωρείται έγκλημα το κόψιμο των πεύκων που υπάρχουν στα γύρω νησιά. Οι καιρικές συνθήκες προκαλούν συχνά ομίχλη και μια παγωμένη βροχή.

  Στην πόλη κυριαρχεί ένα τεράστιο πέτρινο άγαλμα που αποκαλείται Titan of Braavos, το οποίο έχει υπηρετήσει ως φάρος, παρατηρητήριο και προπύργιο. Τα τεράστια πόδια του αγάλματος βρίσκονται τοποθετημένα στο Arsenal και προστατεύουν την πόλη όπως θα την προστάτευε ένα παραδοσιακό τείχος. Από την κορυφή του ακούγονται σαλπίσματα που σηματοδοτούν τις σημαντικές ώρες της ημέρας, όπως η δύση του ήλιου.

  Στη Braavos υπάρχουν δύο βασικά λιμάνια. Το Purple Harbor βρίσκεται κάτω από το παλάτι του Sealord και το χρησιμοποιούν μόνο οι κάτοικοι της πόλης, ενώ το Ragman’s Harbor είναι για τα πλοία που έρχονται από αλλού,. Το Ragman’s Harbor είναι πιο φτωχό, πιο βρώμικο, πιο κακοτράχαλο και πιο θορυβώδες σε σχέση με το Purple Harbor. Σε όλη την έκταση της πόλης, όμως, υπάρχουν διασκορπισμένες μικρότερες αποβάθρες για τους ψαράδες και τα πλοία που μεταφέρουν κόσμο σε κοντινές αποστάσεις.

  Η Braavos είναι γεμάτη ναούς κάθε θρησκείας. Στο Isle of the Gods μπορεί κανείς να βρει τους Moonsingers. Οι Moonsingers, οι οποίοι οδήγησαν τους πρώτους αποίκους της Braavos σε αυτά τα νησιά, έχουν τον μεγαλύτερο και πιο δημοφιλή ναό, κατασκευασμένο από λευκό μάρμαρο με έναν ασημένιο θόλο και θολά παράθυρα που απεικονίζουν όλες τις φάσεις της σελήνης. Ένας άλλος αξιοσημείωτος ναός είναι το House of Black and White, που αποτελεί το στρατηγείο των Faceless Men. Ο ναός του Father of the Waters κατασκευάζεται ξανά από την αρχή όποτε εκείνος παντρεύεται μια νέα νύφη. Ακόμα και οι θεοί που δεν έχουν πιστούς στην πόλη τιμώνται σε έναν ναό που ονομάζεται Warrens.

  Ο ναός της R’hllor είναι κατασκευασμένος από κόκκινη πέτρα. Έχει έναν τεράστιο τετράγωνο πύργο στην κορυφή του οποίου καίει μια φωτιά σε ένα δοχείο με διάμετρο έξι μέτρα.

  Οι δρόμοι είναι γεμάτοι με σπίτια από γκρίζα πέτρα, χτισμένα τόσο κοντά που σχεδόν γέρνουν το ένα πάνω από το άλλο. Μερικά σπίτια είναι χτισμένα πάνω από πλωτούς δίαυλους. Είναι συνήθως τετραώροφα ή πενταώροφα λεπτά σπίτια με στέγες από πλακάκια. Στο εσωτερικό της πόλης δεν υπάρχει ούτε ένα δέντρο. Ψηλά πάνω από τα σπίτια και τα κανάλια υπάρχει ένα υδραγωγείο που μεταφέρει φρέσκο νερό από την ενδοχώρα, καθώς το νερό της λιμνοθάλασσας είναι γλυφό και ακατάλληλο για πόση.

  Η Drowned Town είναι μια περιοχή της Braavos όπου τα κτήρια έχουν καταρρεύσει μέσα στη λιμνοθάλασσα και μόνο οι θόλοι και οι πύργοι των παλαιών κτηρίων διακρίνονται πάνω από την επιφάνεια του νερού.

  Λίγο πιο χαμηλά από την Drowned Town υπάρχει μια σειρά αποβάθρων. Ανάμεσα στις περιοχές όπου μπορεί κανείς να κάνει ένα διάλειμμα στη Braavos είναι η Moon Pool. Οι κάτοικοι της πόλης συνήθως μονομαχούν εκεί τη νύχτα. Θεραπευτές μπορεί κανείς να βρει στο House of the Red Hands. Τα καλύτερα πανδοχεία και οι καλύτεροι οίκοι ανοχής βρίσκονται κοντά στο Purple Harbor και στη Moon Pool. Πιο κοντά στο Ragman’s Harbor μπορεί κανείς να βρει το πανδοχείο Green Eel, το Black Bargeman, το Moroggo, το Outcast, το House of Seven Lamps και έναν οίκο ανοχής που ονομάζεται Cattery. Κάτω από την δεύτερη καμάρα της γέφυρας Nabbo βρίσκεται το Foghouse, ένα μικρό, συνωστισμένο, βρώμικο κτήριο που χωρά δέκα ανθρώπους. Ανάμεσα στα υπόλοιπα σημαντικά κτήρια συγκαταλέγονται το Mummer’s Ship και το Happy Port. Στο Spotted Cellar μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μάχες με χέλια.

  Κατά μήκος του κεντρικού καναλιού υπάρχουν αγάλματα των προηγούμενων Sealord. Φορούν συνήθως μανδύες από μπρούντζο και κρατούν διάφορα αντικείμενα στα χέρια τους, όπως βιβλία, μαχαίρια και σφυριά. Ένα από αυτά κρατά ένα χρυσό αστέρι και ένα άλλο σηκώνει ψηλά μια πέτρινη κούπα από την οποία τρέχει νερό.

  Το Long Canal οδηγεί στην ψαραγορά. Είναι ένας πλατύς και ίσιος πλωτός δίαυλος. Μετά το Long Canal υπάρχει το Palace of Truth, ένα κτήριο με θόλους από πράσινο χαλκό. Οι ψηλοί πέτρινοι πύργοι των Prestayn και των Antaryon βρίσκονται επίσης κατά μήκος του καναλιού. Μετά τους πύργους, ο επισκέπτης πρέπει να περάσει κάτω από το μεγάλο γκρίζο υδραγωγείο που σηματοδοτεί την αρχή της συνοικίας που ονομάζεται Silty Town. Στη Silty Town τα κτήρια είναι πιο μικρά και λιγότερο μεγαλοπρεπή. Το Long Canal είναι η κεντρική δίοδος και είναι συνήθως γεμάτο με πλοιάρια.

  Η κουλτούρα

  Η Braavos έχει μία κουλτούρα που βασίζεται στις ναυτικές εμπορικές συναλλαγές. Όλα τα πλοία της πόλης είναι βαμμένα μοβ. Τα εμπορικά πλοία ταξιδεύουν σε πολλές μακρινές περιοχές και η Iron Bank της Braavos δανείζει χρήματα σε ξένα έθνη, μεταξύ των οποίων και στα Επτά Βασίλεια. Η κουλτούρα της πόλης έχει δημιουργήσει μια μοναδική στο είδος της τέχνη ξιφομαχίας, η οποία ονομάζεται Water Dancing, κατάλληλη για αψιμαχίες στη θάλασσα. Οι κάτοικοι μονομαχούν πολλές φορές στους δρόμους και επιδεικνύουν αυτό το μοναδικό στυλ μάχης. Γενικά, οι κάτοικοι είναι ντυμένοι με φανταχτερά ρούχα, ενώ οι πολύ πλούσιοι προτιμούν το μπλε χρώμα.

  Η πόλη είναι επίσης πασίγνωστη για τις πόρνες της, οι οποίες είναι φημισμένες σε όλο τον κόσμο. Κάθε πόρνη έχει το δικό της πλοιάριο και πολλούς υπηρέτες. Όλες τους είναι τόσο όμορφες που εμπνέουν τη σύνθεση τραγουδιών. Οι χρυσοχόοι και οι τεχνίτες τις γεμίζουν με δώρα. Οι ευγενείς και οι πλούσιοι έμποροι πληρώνουν τις πόρνες τεράστια χρηματικά ποσά για να εμφανιστούν δίπλα τους σε δεξιώσεις, ενώ οι απλοί κάτοικοι έχουν φτάσει πολλές φορές στη δολοφονία στο όνομά τους.

  πηγή

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ Ιουν 11, 2023 12:47 am