από Arianne Martell Σαβ Οκτ 06, 2012 1:29 am
Το ποιος φταίει περισσότερο είναι άλλη ιστορία. Ο καθένας το βλέπει με διαφορετική οπτική γωνία.
Πολύ σωστό αυτό που είπες,Μαρίνα
Ο Φρέυ είναι τόσο σκουλήκι

Αν και ουσιαστικά το έκανε γιατί μπορούσε.Ο Ρομπ δεν ήταν ο liege lord του.Οι Τάλλυ κρατάνε το Riverrun υπό αυτή την ιδιότητα.
Κόννι,αγαπούλα μου.πραγματικά μ' εκπλήσσει το πόσο-δεν ξέρω αν η λέξη που θα χρησιμοποιήσω είναι σωστή-επιλεκτική με την κακή έννοια είσαι στις συμπάθειές σου.Δε θα λεγα στενόμυαλη,αλλά πως γίνεται να υπερασπίζεσαι με τόσο πάθος μια γυναίκα που έχει δείξει ότι ενώ μπορεί να κάνει κάποια πράγματα,δε τα κάνει μόνο και μόνο από έλλειψη κρίσης και μέτρου και καταδικάζεις ένα 15χρονο που ερωτεύτηκε για πρώτη φορά ως άμυαλο;Θα διαφωνήσω μαζί σου.Για μένα τελειότητα δεν είναι το να μην κάνεις λάθη αλλά το να μπορείς να τα διορθώσεις γρήγορα και επιτυχημένα.Αν ο Ρομπ είχε καταφέρει να κρατήσει το γόητρο του ίσως και να κατάφερνε να ξελασπώσει.Σε αντίθεση μ'αυτό η κίνηση της Κάτλιν ήταν καταστροφική γιατί δεν έπαιρνε καμία διόρθωση.Βλέπεις τώρα γιατί κατακρίνω τόσο έντονα την πράξη της;
Ναι,έτσι ακριβώς θα σκεφτόταν ο Ρομπ και προσωπικά δε το θεωρώ λάθος.Ο καθένας μας έχει τις επιρροές του.Και σου είπα ότι κανένας δε γίνεται να τα χει όλα σωστά.Θεωρώ την στάση σου στο Ρομπ κομματάκι εριστική από τη στιγμή που υπερασπίζεσαι άλλους χαρακτήρες που δεν έχουν ούτε το 1/3 της καλοσύνης και της εξυπνάδας του Ρομπ. Δικαίωμά σου βεβαίως να έχεις τις απόψεις σου.Εγώ απλά λέω τη γνώμη μου.
Όχι και πάλι όχι.Η δήθεν τιμή και δικαιοσύνη της Κάτλιν εμένα μου βγάζει το ίδιο αίσθημα στενομυαλιάς και ασφυξίας με κάποιους κοινωνικούς περιορισμούς που ουσιαστικά απαιτούν υπακοή σε νόμους δίχως νόημα.Η ηθική της Κατ είναι γραμμένη σε βιβλίο και μετρημένη με μέτρα και σταθμά.Το κάνω γιατί έτσι πρέπει.εγώ απεχθάνομαι αυτό το είδος ηθικής.Είναι το είδος της ηθικής που σε βγάζει τσούλα επειδή δεν έχεις παντρευτεί τον γκόμενό σου και μπάσταρδο γιατί δεν έχουν παντρευτεί οι γονείς σου και συ μένεις με ένα στίγμα και χαμηλή αυτοπεποίθηση για όλη την υπόλοιπη ζωή σου.Απλά σκέψου ότι η γυναίκα θυσίασε το μόνο παιδί της που είχε κοντά της για να πιάσει τ'άπιαστα,για να ικανοποιήσει μιαν εμμονή.Μιλούσε για την Τζέιν λες και η κοπελίτσα ήταν καμιά φοράδα και η μόνη της αποστολή σε τούτο τον κόσμο ήταν να γεννήσει διαδόχους στον γιόκα της κι όχι άνθρωπος με ψυχούλα,επιθυμίες κι όνειρα σαν όλους τους υπόλοιπους. Μισώ τόσο μα τόσο πολύ τους ανθρώπους που είναι κολλημένοι στα πρέπει και κάνουν κακό στους άλλους γι αυτό τον λόγο.
Και για ν'απαντήσω στην ερώτησή σου,όχι δε θα εμπιστευόμουν τον Τύριον όσο καλός και να μου χε φανεί.Δε μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον που έχει οικογένεια και συμφέροντα να υπερασπιστεί.Συγγνώμη,αλλά με ποια λογική εξυπνάδα και γενναιότητα να εμπιστεύεσαι τους αντιπάλους σου,μόνο και μόνο επειδή είχαν δείξει στοιχειώδη καλοσύνη σε μια ορισμένη στιγμή;Για μένα είναι μεγάλη βλακεία κι έλλειψη ωριμότητας.