A Forum of Ice and Fire

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Το πρώτο ελληνικό φόρουμ για τον κόσμο του A Song of Ice and Fire και την σειρά Game of Thrones του HBO

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλώς ήρθες, Επισκέπτης!
Είδατε τον 5ο κύκλο και μείνατε έτσι Shocked + scared + Crying or Very sad ;;; Σας περιμένουμε εδώ για συζήτηση και θεωρίες!
Θα τελειώσει ποτέ ο Martin το Winds of Winter;
Τα μέλη της κοινότητας μας είναι 165, διαδώστε μας για να γίνουμε περισσότεροι!

+9
leonine
Eddard Stark
Aegon I Targaryen
Queen in the North
Nïx
Arianne Martell
Cersei
Rhaegar Targaryen
Lady Melisandre
13 απαντήσεις

Red Wedding - SPOILER ALERT!!

Queen in the North
    Queen in the North
    Φύλακας του Βορρά
    Φύλακας του Βορρά

Αριθμός μηνυμάτων : 5866
    Ημερομηνία εγγραφής : 10/07/2012
    Τόπος : Winterfell

Armory
    : Stark Stark

Red Wedding - SPOILER ALERT!! - Σελίδα 2 Empty Απ: Red Wedding - SPOILER ALERT!!

Δημοσίευση από Queen in the North Δευ Οκτ 01, 2012 3:39 pm

omggg... ηξερα για τον κοκκινο γαμο, ειχα διαβασει σποιλερ. δεν το ειχα παρει καθολου καλα. και τωρα διαβαζω την περιληψη απο την βικι και με αρχισα να κλαιω Crying or Very sad Crying or Very sad Ρομππ Shocked my king Crying or Very sad

δεν ξερω αν θελω να το δω ή/και να το διαβασω αναλυτικα. δεν ξερω αν θα το αντεξω.

και επειδη απο οτι ειδα λετε για τα αιτια... πιστευω οτι ολοι εχουν ενα μεριδιο ευθυνης με την Τζευν να εχει το μεγαλυτερο. Μπορει αυτη να μην ηξερε τιποτα αλλα απο την αρχη επρεπε να συνειδητοποιησει την κατασταση και να απομακρυνθει. Και ο Ρομπ εννοειται πως φταιει... αλλα ενταξει. τοσα ειχε στο μυαλο του και ειχε και αυτην απο πανω.

ο φρευ πολυ μα Neutral κας! δεν το εχω δει στα βιβλια αλλα με εκνευρισε απιστευτα στη σειρα. "ναι, δεχομαι μονο και μονο ομως αν ολα σας τα παιδια παντρευτουν δικα μου και ο μεγαλος σου γιος παρει μερικα αλλα για στρατιωτες. οχι τιποτα αλλο, εχω πολλα παιδια και δεν εχω τι να τα κανω. ας τα ξεφορτωθω ολα μαζι" ωραιος πατερας!!

οσο για τον Tywin... δεν μπορω να τον κατηγορησω επειδη βρηκε τροπο να κερδισει.
    Arianne Martell
    Arianne Martell
    Κόκκινη Ιέρεια
    Κόκκινη Ιέρεια

Αριθμός μηνυμάτων : 625
    Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2012
    Τόπος : Sunspear

Armory
    : Baratheon Baratheon

Red Wedding - SPOILER ALERT!! - Σελίδα 2 Empty Απ: Red Wedding - SPOILER ALERT!!

Δημοσίευση από Arianne Martell Τρι Οκτ 02, 2012 2:28 pm

Άσε ρε.Ο κόκκινος γάμος έχει τον απάλευτο Neutral Εγώ το χω διαβάσει και δε ξέρω πως θ'αντέξω να δω τον Madden να πεθαίνει κι αποπάνω. Έχω αρχίσει να κάνω ψυχοθεραπεία από τώρα Razz
    Για μένα η Catelyn έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.Είναι η μάνα του ρε συ και τον έχωσε με το κεφάλι μέσα στη λάσπη Sad Και στο κάτω κάτω οι άλλοι ξένο κρέας είναι,είναι λογικό να κοιτάξουν το συμφέρον τους.Ακόμα και η Jeyne,που εγώ το πιστεύω ότι τον είχε ερωτευτεί,είχε μια οικογένεια να νοιαστεί.Ο έρωτας δυστυχώς δεν είναι πάντα καρδούλες και συννεφάκια.Υπάρχει κι η μιζέρια Neutral Αν είχε την παραμικρή ανάμειξη,που εγώ ακόμα το ψάχνω και περιμένω να το διαβάσω για 2η φορά,το κανε για να ξελασπώσει μάνα και αδέρφια και δε μπορεί να την κατηγορήσει κανένας γι αυτό.Δεν μπορείς να βάλεις κανέναν πάνω από τη μάνα και τ'αδέρφια σου :/
    Όποτε Catelyn και πάλι Catelyn.Εγώ γι' αυτό την μισώ very angry Παρόλο που πάντα με νευρίαζε Razz Αφού όταν διάβασα τον ΚΓ και μετά κάθε φορά που διαβαζα τ' όνομά της ήμουν σε φάση"εσύ φταις που πέθανε ο Robb Crying or Very sadΦύγε,χάσου,εξαφανίσου Mad

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το πόσο σιχαίνομαι τους Frey,Mαρίνα.Φόλες yaya Να δεις το τι λένε για τον RW στο 5ο.Θα θες να σκίσεις το βιβλίο -.-
    Queen in the North
    Queen in the North
    Φύλακας του Βορρά
    Φύλακας του Βορρά

Armory

Δημοσίευση από Queen in the North Τρι Οκτ 02, 2012 2:57 pm

η Catelyn απο οτι εχω διαβασει εβαλε τον ρομπ να παντρευτει επειδη ειχε... ολοκληρωσει την σχεση του με την αλλη τη χαζη. ε;

οι bolton που κολανε στο θεμα; Neutral
    Arianne Martell
    Arianne Martell
    Κόκκινη Ιέρεια
    Κόκκινη Ιέρεια

Armory

Δημοσίευση από Arianne Martell Τρι Οκτ 02, 2012 3:11 pm

Δεν τον έβαλε η Catelyn.Από μόνος του το έκανε.Η Catelyn αμόλησε τον Jaime γιατί της φάνηκε ότι αν το έκανε oι Lannister θα άφηναν τις κόρες της.

Ο Roose Bolton είναι αυτός που μαχαίρωσε τον Robb.
    Queen in the North
    Queen in the North
    Φύλακας του Βορρά
    Φύλακας του Βορρά

Armory

Δημοσίευση από Queen in the North Τρι Οκτ 02, 2012 3:22 pm

με τον κοκκινο γαμο τι σχεση ειχε η Κατ...;

ναι, το διαβασα και ηδη τον μισω για αυτο. αλλα... γιατι πηραν μερος στο ολο σκηνικο. Φρευ και Λαννιστερ το καταλαβαινω αλλα Μπολτον; Neutral
    Lady Melisandre
    Lady Melisandre
    Φύλακας του Νότου
    Φύλακας του Νότου

Αριθμός μηνυμάτων : 1221
    Τόπος : Asshai

Armory
    : Lannister Lannister

Δημοσίευση από Lady Melisandre Τρι Οκτ 02, 2012 4:00 pm

Arianne Martell έγραψε:Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το πόσο σιχαίνομαι τους Frey,Mαρίνα.Φόλες Red Wedding - SPOILER ALERT!! - Σελίδα 2 2192656187 Να δεις το τι λένε για τον RW στο 5ο.Θα θες να σκίσεις το βιβλίο Red Wedding - SPOILER ALERT!! - Σελίδα 2 2870921326
    Αφού το δικό μου τη γλίτωσε και δεν το πέταξα σε κανά τζάκι μ' αυτά που διάβαζα... Red Wedding - SPOILER ALERT!! - Σελίδα 2 1809918434

Οι Μπόλτον αναμείχθηκαν επειδή πίστευαν πως ο σκοπός των Σταρκ ήταν χαμένος. Να 'μαστε και με τη μεριά των νικητών, βλέπεις. Red Wedding - SPOILER ALERT!! - Σελίδα 2 3137150671
    Nïx
    Nïx
    Φύλακας της Δύσης
    Φύλακας της Δύσης

Αριθμός μηνυμάτων : 3003
    Τόπος : King's Landing

Armory

Δημοσίευση από Nïx Τετ Οκτ 03, 2012 12:54 am

Ρε Υπαπαντή, μου χαλάς την πιάτσα με την Κάτ Mad
    Ο Ρομπ έφταιγε, κοτζάμ βασιλιάς πράμα και να σκέφτεται με το κάτω κεφάλι. Ο βλάχος. όχι πως δεν πέθανα από τον πόνο για τον ρομπ, αλλά μη ρίχνουμε το φταίξιμο στην κάτλυν. far from it. αυτή το μόνο που έκανε ήταν να τον συμβουλέψει.
    Queen in the North
    Queen in the North
    Φύλακας του Βορρά
    Φύλακας του Βορρά

Armory

Δημοσίευση από Queen in the North Τετ Οκτ 03, 2012 2:50 pm

φταιει και ο ρομπ, φταιει και η τζευν και η κατ και ο φρευ και ολοι. απλα ο ρομπ ισως ειναι αυτος που φταιει λιγοτερο. το μονο του λαθος στην ολη κατασταση ειναι που αφησε τον γαμο αυτο να γινει. αλλα ας μην ξεχναμε οτι στο βιβλιο ηταν μολις 15 ετων.
    Nïx
    Nïx
    Φύλακας της Δύσης
    Φύλακας της Δύσης

Armory

Δημοσίευση από Nïx Τετ Οκτ 03, 2012 11:25 pm

ε και; δεν έχει σημασία για μένα, ντάξει, μπορώ να τον δικαιολογήσω, αλλά αν το πάμε έτσι, τότε η κατ δεν φταίει ούτε λίγο Razz
    Arianne Martell
    Arianne Martell
    Κόκκινη Ιέρεια
    Κόκκινη Ιέρεια

Armory

Δημοσίευση από Arianne Martell Πεμ Οκτ 04, 2012 3:07 pm

Δε μπορείς να τον δικαιολογήσεις;Εδώ δικαιολογείς όλες τις αηδίες της Νταινέρυς ρε γαμώτο και δε μπορείς να δικαιολογήσεις τον Ρομπ που είναι και πιο έξυπνος και πιο αρχηγός;Πόσες φορές μου χεις πει ότι η Ντενέρις είναι μιας νεότατης ηλικίας;Το ίδιο ισχύει και για τον Ρομπ.Έκανε βλακεία ποτέ δεν είπα όχι,αλλά όπως έχω ξαναπεί η Κατ έκανε μαγαλύτερη.Σαράντα χρονών γαϊδούρα να μου παριστάνει τον κορυφαίο σύμβουλο και να θάβει τον ίδιο της τον γιο με της μ@λ@κίες της;Όχι ρε φίλε δε φταίει ο Ρομπ,ούτε η Τζέιν η Κάτλιν τους κόλλησε με την πλάτη στον τείχο.
    Κι επειδή βαριέμαι να τα ξαναγράφω τράβα δυο-τρεις σελίδες πίσω και διάβασε αυτά που λέω για Μπόλτον-Φρέυ-Κάρσταρκ .
    Nïx
    Nïx
    Φύλακας της Δύσης
    Φύλακας της Δύσης

Armory

Δημοσίευση από Nïx Πεμ Οκτ 04, 2012 3:10 pm

Ωραία, level with me. Αν υποστηρίζεις πως δεν φταίει ο Ρομπ on the grounds of young age, τότε πρέπει να δικαιολογήσεις σε μεγάλο βαθμό και την Ντεναίρυς. Η κατ το μόνο που έκανε ήταν να δώσει καλές συμβουλές. ουδέποτε πίεσε πάνω από τον βαθμό που μπορούσε, το βούλωνε γιατί ο γιος της ήταν ο βασιλιάς της και τη μία φορά που (κατ'εσέ) έκανε το τεράστιο λάθος να αφήσει τον Τζέιμι να δραπετεύσει, αμέσως flaming.
    Arianne Martell
    Arianne Martell
    Κόκκινη Ιέρεια
    Κόκκινη Ιέρεια

Armory

Δημοσίευση από Arianne Martell Πεμ Οκτ 04, 2012 3:21 pm

Μα εγώ ποτέ δεν είπα ότι δικαιολογώ τον Ρομπ,επειδή είναι μικρός.Εσύ δικαιολογείς συνεχώς την Νταινέρυς γι αυτό τον λόγο και γω απλά είπα ότι αφού σκέφτεσαι έτσι πρέπει να δικαιολογήσεις και τον Ρομπ.
    Για μένα το λάθος του Ρομπ έχει πιο μικρή αξία από το λάθος της Κάτλυν και αυτό όχι λόγω ηλικίας αλλά γιατί διορθωνόταν πιο εύκολα.Για το πως ξανακοίτα πιο πίσω.
    Και καταλαβαίνω γιατί συμπάσχεις με την Κάτλυν αλλά εμένα μου φαίνεται τόσο αδύναμη και χωρίς ουσία ρε φίλε.Κατ'αρχήν μας τρώει τ'αυτιά για το πόσο γενναίοι είναι στο σόι της κι όταν έρχεται η ώρα της δράσης το βουλώνει εκεί που δεν πρέπει και παίρνει πρωτοβουλίες εκεί που τα αποτελέσματα θα είναι τα χειρότερα.Κάτσε στ'αυγά σου και μη μιλάς yaya
    Nïx
    Nïx
    Φύλακας της Δύσης
    Φύλακας της Δύσης

Armory

Δημοσίευση από Nïx Πεμ Οκτ 04, 2012 3:29 pm

Κάτσε λίγο, ας τα πάρουμε από την αρχή. Άστην την Ντενέρυς.
    Παίχτηκαν πολλά πράματα με τους άλλους οίκους, συμμαχίες, αμφιβολίες κλπ.
    Βασικά για να είμαι ειλικρινής δεν ρίχνω φταίξιμο σε κανέναν τόσο πολύ. Απλά συνέβη, βρήκαν τον τίμιο οίκο (γιατί και η Κατλυν έχει μεγάλη αίσθηση τιμής, όχι περηφάνιας, μη μπερδευτείς) και τους φάγανε με μερικά τους λάθη.
    Λάθος του Ρομπ να παντρευτεί ενώ τον είχε συμβουλεύσει η Κατ για τους βλάκες τους Φρέυ. Ναι, ήταν νέος αλλά δεν έδωσε βάρος στα λόγια της μάνας του. Από την αρχή δεν έπρεπε να μπλεχτεί με την Τζέυν. Η Τζέυν δεν παίζει να φταίει και τώρα που το σκέφτομαι δεν είχε και καμία σχέση με τη σφαγή. Ο Τάηγουϊν είναι προνοητικός, αλλά όχι ανασφαλής. Του φτάναν οι μπόλτον και οι φρέυ, δεν θα χρειάστηκε και τους Γουέστερλινγκ. Απλά μετά τους έδωσε χάρη γιατί αυτός είναι ο Τάηγουϊν, σιγουρεύτηκε με τον φόβο τους πως δεν θα τους ξαναπροδώσουν.
    Η Κατ. Πιστεύω πως είχε συγκροτημένο μυαλό και μια αίσθηση δικαίου και ικανότητα διαπραγμάτευσης. Επίσης μπορεί να δει τα όρια και που να μιλήσει πως, από πού να ζητήσει τι και πόσο. Ξέρει μέχρι που φτάνει ο τάδε, πόσο μακρυά μπορεί να πάει ο άλλος. Πιστεύω πως του έδωσε καλές συμβουλές του γιου της. Απλά είναι το κλασσικό πάω κόντρα στους γονείς μου γιατί είμαι έφηβος και τα αμφισβητώ όλα. Δεν ρίχνω βέβαια μεγάλο φταίξιμο στον Ρομπ, πάνω στην εφηβεία του και αυτός είχε ολόκληρο πόλεμο να στήσει.
    Κακό τάημινγκ με τα σωστά άτομα (μεμονωμένα, αλλά μαζί βγαίνει λάθος συνδιασμός).
    Arianne Martell
    Arianne Martell
    Κόκκινη Ιέρεια
    Κόκκινη Ιέρεια

Armory

Δημοσίευση από Arianne Martell Πεμ Οκτ 04, 2012 4:03 pm

Δε θεωρώ ότι ο Robb το κανε από αντίδραση,ούτε για να πάει κόντρα στη μάνα του.Γιατί το χεις πάρει τόσο με τα σημερινά δεδομένα;
    Ο Ρομπ παντρεύτηκε την Τζέιν γιατί την ξεπαρθένιασε και θεώρησε ότι το σωστό και το δίκαιο ήταν να την παντρευτεί.Έτσι το νόμισε σωστό γιατί έτσι τον είχαν μάθει.Βλέπεις λοιπόν ότι η βλακεία του είναι στην ουσία προσπάθεια να κάνει κάτι το σωστό και τίμιο.Νοιαζόταν για την Τζέιν και δεν ήθελε να της βγάλουν τ' όνομα.Εγώ παρόλο που η λογική μου καταδικάζει την βλακεία,η καρδιά μου λέει μπράβο,γιατί είναι πολύ έντιμο και γενναίο αυτό που έκανε.Χαζό αλλά γενναίο.
    Τώρα,η Κάτλιν.Νομίζω ότι τα παραλες για τις ικανότητες της.Ναι,είχε κάποιες αλλά δεν είναι έτσι όπως την παρουσιάζεις.Τουλάχιστον όχι σύμφωνα με την εντύπωση που έχει προξενήσει σε μένα.Πολλοί θα συμφωνούσαν μαζί σου.Δεν έχει μέτρο και κρίση.Αν τα χε δε θα κανε ότι έκανε.
    Nïx
    Nïx
    Φύλακας της Δύσης
    Φύλακας της Δύσης

Armory

Δημοσίευση από Nïx Πεμ Οκτ 04, 2012 5:21 pm

Α όχι, όχι. Αν ήταν πιο σώφρων, δεν θα είχε καν επιτρέψει στον εαυτό του να κάνει κάτι με τη Τζέην. Ναι, το θεωρώ τίμιο να την παντρευτεί αφού την πήδηξε, αλλά ως βασιλιάς έπρεπε να συγκρατηθεί και να κόψει την καρδιά του στα δύο και να μην την αγγίξει. Το λάθος του ήταν αυτό. Εμένα μου είχε δώσει την εντύπωση (ως τότε) πως ήταν τόσο αδαμάντινος χαρακτήρας που δεν θα υπήρχε περίπτωση να κάνει κάτι τέτοιο, και με απογοήτευσε.
    Βασικά όχι δεν το βλέπω με τα σημερινά δεδομένα ακριβώς, ας παραφράσω. Και οι Τάλι και οι Σταρκ έχουν τιμή απλά ο Ρομπ το σκεφτόταν με βάση Τι θα Έκανε ο Πατέρας μου και ο Τιμημένος Οίκος των Σταρκ κι έτσι. Προσπάθησε να τιμήσει τον οίκο του, όχι δεν υπάρχει λάθος εκεί, αλλά οι επιλογές του παρέμεναν λάθος για την γενικότερη εικόνα.
    Χαζό, αλλά γενναίο είπες για τον Ρομπ. Το ίδιο μπορώ να πω για την Κατ. Χαζό αλλά γενναίο. Και βασικά τίμιο. Η Κατ έχει ένα είδος τιμής και εμπιστοσύνης πολύ... δίκαιο, κατά τη γνώμη μου. Εμπιστεύτηκε τον Τύριον με πολύ λιγότερα πράματα από ό, τι θα τον εμπιστευόταν ο αναγνώστης που ξέρει και πολύ περισσότερα και πάλι θα εμπιστευόταν τον Τύριον. Εσύ δεν θα τον εμπιστευόσουν; Εγώ ναι, βλέποντας πόσο τίμιος είναι στην ουσία. Αν έπαιρνε πίσω τον Τζέιμι, θα έστελνε την Σάνσα, δεν έχω καμμία αμφιβολία επ'αυτού.
    Queen in the North
    Queen in the North
    Φύλακας του Βορρά
    Φύλακας του Βορρά

Armory

Δημοσίευση από Queen in the North Παρ Οκτ 05, 2012 5:21 pm

ναι αλλα το εκανε πισω απο την πλατη του γιου της.

εγω οπως ειπα στην αρχη πιστευω οτι ολοι εχουν ενα μεριδιο ευθυνης. ολοι εκαναν καποιους λαθος χειρισμους και κατεληξαν στον κοκκινο γαμο. δεν μπορει να πει καποιος οτι φταιει η Κατ, φταει ο Ρομπ, φταιει η Τζευν. Ολοι φταινε. Το ποιος φταιει περισσοτερο ειναι αλλη ιστορια. Ο καθενας το βλεπει με διαφορετικη οπτικη γωνια.

Για μενα αυτος που εχει το μεγαλυτερο φταιξιμο ειναι ο Φρευ. Θα επρεπε να λογαριστει στα ισια με τον Ρομπ και οχι να μεθυσει αυτον και τα στρατευματα του για να ειναι ευκολο να τον και τους δολοφονησει. Τρομερα ανεντιμο, καθολου αντρικιο και στο κατω κατω... ηταν και λιγο παραλογο αυτο που ζητουσε απο τους σταρκ. τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω. ολα τα παιδια σταρκ (εκτος απο την σανσα που ηταν λογοδοσμενη με τον τζοφρι) να παντρευτουν καποιον/καποια φρευ. να βαζει ορους για να αφησει τον "Λορδο" στον οποιο υπάγεται να περάσει την γεφυρα του.
    Arianne Martell
    Arianne Martell
    Κόκκινη Ιέρεια
    Κόκκινη Ιέρεια

Armory

Δημοσίευση από Arianne Martell Σαβ Οκτ 06, 2012 1:29 am

Το ποιος φταίει περισσότερο είναι άλλη ιστορία. Ο καθένας το βλέπει με διαφορετική οπτική γωνία.
    Πολύ σωστό αυτό που είπες,Μαρίνα winking
    Ο Φρέυ είναι τόσο σκουλήκι -.- Αν και ουσιαστικά το έκανε γιατί μπορούσε.Ο Ρομπ δεν ήταν ο liege lord του.Οι Τάλλυ κρατάνε το Riverrun υπό αυτή την ιδιότητα.

Κόννι,αγαπούλα μου.πραγματικά μ' εκπλήσσει το πόσο-δεν ξέρω αν η λέξη που θα χρησιμοποιήσω είναι σωστή-επιλεκτική με την κακή έννοια είσαι στις συμπάθειές σου.Δε θα λεγα στενόμυαλη,αλλά πως γίνεται να υπερασπίζεσαι με τόσο πάθος μια γυναίκα που έχει δείξει ότι ενώ μπορεί να κάνει κάποια πράγματα,δε τα κάνει μόνο και μόνο από έλλειψη κρίσης και μέτρου και καταδικάζεις ένα 15χρονο που ερωτεύτηκε για πρώτη φορά ως άμυαλο;Θα διαφωνήσω μαζί σου.Για μένα τελειότητα δεν είναι το να μην κάνεις λάθη αλλά το να μπορείς να τα διορθώσεις γρήγορα και επιτυχημένα.Αν ο Ρομπ είχε καταφέρει να κρατήσει το γόητρο του ίσως και να κατάφερνε να ξελασπώσει.Σε αντίθεση μ'αυτό η κίνηση της Κάτλιν ήταν καταστροφική γιατί δεν έπαιρνε καμία διόρθωση.Βλέπεις τώρα γιατί κατακρίνω τόσο έντονα την πράξη της;
    Ναι,έτσι ακριβώς θα σκεφτόταν ο Ρομπ και προσωπικά δε το θεωρώ λάθος.Ο καθένας μας έχει τις επιρροές του.Και σου είπα ότι κανένας δε γίνεται να τα χει όλα σωστά.Θεωρώ την στάση σου στο Ρομπ κομματάκι εριστική από τη στιγμή που υπερασπίζεσαι άλλους χαρακτήρες που δεν έχουν ούτε το 1/3 της καλοσύνης και της εξυπνάδας του Ρομπ. Δικαίωμά σου βεβαίως να έχεις τις απόψεις σου.Εγώ απλά λέω τη γνώμη μου.
    Όχι και πάλι όχι.Η δήθεν τιμή και δικαιοσύνη της Κάτλιν εμένα μου βγάζει το ίδιο αίσθημα στενομυαλιάς και ασφυξίας με κάποιους κοινωνικούς περιορισμούς που ουσιαστικά απαιτούν υπακοή σε νόμους δίχως νόημα.Η ηθική της Κατ είναι γραμμένη σε βιβλίο και μετρημένη με μέτρα και σταθμά.Το κάνω γιατί έτσι πρέπει.εγώ απεχθάνομαι αυτό το είδος ηθικής.Είναι το είδος της ηθικής που σε βγάζει τσούλα επειδή δεν έχεις παντρευτεί τον γκόμενό σου και μπάσταρδο γιατί δεν έχουν παντρευτεί οι γονείς σου και συ μένεις με ένα στίγμα και χαμηλή αυτοπεποίθηση για όλη την υπόλοιπη ζωή σου.Απλά σκέψου ότι η γυναίκα θυσίασε το μόνο παιδί της που είχε κοντά της για να πιάσει τ'άπιαστα,για να ικανοποιήσει μιαν εμμονή.Μιλούσε για την Τζέιν λες και η κοπελίτσα ήταν καμιά φοράδα και η μόνη της αποστολή σε τούτο τον κόσμο ήταν να γεννήσει διαδόχους στον γιόκα της κι όχι άνθρωπος με ψυχούλα,επιθυμίες κι όνειρα σαν όλους τους υπόλοιπους. Μισώ τόσο μα τόσο πολύ τους ανθρώπους που είναι κολλημένοι στα πρέπει και κάνουν κακό στους άλλους γι αυτό τον λόγο.
    Και για ν'απαντήσω στην ερώτησή σου,όχι δε θα εμπιστευόμουν τον Τύριον όσο καλός και να μου χε φανεί.Δε μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον που έχει οικογένεια και συμφέροντα να υπερασπιστεί.Συγγνώμη,αλλά με ποια λογική εξυπνάδα και γενναιότητα να εμπιστεύεσαι τους αντιπάλους σου,μόνο και μόνο επειδή είχαν δείξει στοιχειώδη καλοσύνη σε μια ορισμένη στιγμή;Για μένα είναι μεγάλη βλακεία κι έλλειψη ωριμότητας.

Nïx
    Nïx
    Φύλακας της Δύσης
    Φύλακας της Δύσης

Armory

Δημοσίευση από Nïx Σαβ Οκτ 06, 2012 1:54 am

Τα λόγια σου αντικρούουν το ένα το άλλο καθώς πηδώ τις προτάσεις.
    Επειδή αυτή τη στιγμή είναι ανίκανη να συντάξω δύο προτάσεις σε μία λογική συνοχή, επίτρεψέ μου να επανέλθω σύντομα.
    Arianne Martell
    Arianne Martell
    Κόκκινη Ιέρεια
    Κόκκινη Ιέρεια

Armory

Δημοσίευση από Arianne Martell Σαβ Οκτ 06, 2012 1:57 am

Οκ winking
    Queen in the North
    Queen in the North
    Φύλακας του Βορρά
    Φύλακας του Βορρά

Armory

Δημοσίευση από Queen in the North Σαβ Οκτ 06, 2012 2:56 pm

εγω παλι δεν το βρηκα ετσι Razz "τα λογια της να αντικρουουν το ενα το αλλο"

Στον κοσμο του Μαρτιν ολοι ειναι ταυτοχρονα και καλοι και κακοι. Δεν υπάρχει καποιος που να ειναι ο αγιος ανθρωπος ουτε καποιος που να ειναι μονο κακος. Αυτο το πραγμα το εκμεταλευεται συνεχως.

Ο Ρομπ απο την μια ειναι καλος και χρυσος και απο την αλλη ναι μεν ερωτευεται αλλα... ολοκληρώνει και την σχεση του με μια κοπελα που δεν ειναι his betrothed. Αυτο ειναι και το λαθος του.

Η Κατ γνωριζει οτι οι κορες της ειναι αιχμαλωτες στο kings landing και οι οι γιοι της στο winterfell το οποιο ειναι υπο τον Theon και τους αλλους Iron-islanders. Το μονο παιδι που οπως προανεφερε η αγαπητη Αριαν οφ χάους Μαρτελλ ( tongue ) ειναι μαζι της, ζωντανο και ασφαλες ειναι ο 15χρονος γιος της που εχει στην πλατη του το βαρος του τιτλου "Βασιλιας του Βορρα". Μπορει να ειναι βασιλιας αλλα γι αυτην ειναι ακομα ο 15χρονος γιος της. Πηρε μια αποφαση πισω απο την πλατη του γιατι -ετσι οπως το βλεπω εγω- νομιζε οτι ο Ρομπ δεν ειχε την ωριμοτητα να την παρει. Ηξερε οτι δεν θα συμφωνουσε ποτε. Μπορει να μην ηταν σωστη η αποφαση της να ελευθερώσει τον Τζειμι. Το εκανε ομως γιατι ειναι μια μανα που εχει χασει 4 απο τα 5 παιδια της. Μπορω να την καταλάβω εως ενα σημειο.

Ξαναλεω οτι δεν εχω διαβασει τα βιβλια κι γι αυτο δεν μπορω να ξερω πως σκεφτοταν η ιδια οταν εδινε της συμβουλες και quote-αρω

Arianne Martell έγραψε:Για μένα τελειότητα δεν είναι το να μην κάνεις λάθη αλλά το να μπορείς να τα διορθώσεις γρήγορα και επιτυχημένα. [...] Η κίνηση της Κάτλιν ήταν καταστροφική γιατί δεν έπαιρνε καμία διόρθωση.

συμφωνω αλλα ποια "κινηση" εννοεις εδω;
    Arianne Martell
    Arianne Martell
    Κόκκινη Ιέρεια
    Κόκκινη Ιέρεια

Armory

Δημοσίευση από Arianne Martell Παρ Οκτ 12, 2012 12:07 am

Που άφησε τον Τζέιμι να φύγει Smile
    Queen in the North
    Queen in the North
    Φύλακας του Βορρά
    Φύλακας του Βορρά

Armory

Δημοσίευση από Queen in the North Παρ Οκτ 12, 2012 3:03 pm

τελικα δεν μπορω να αποφασισω ποιος φταιει περισσοτερο whistle
    Nïx
    Nïx
    Φύλακας της Δύσης
    Φύλακας της Δύσης

Armory

Δημοσίευση από Nïx Πεμ Οκτ 18, 2012 12:25 am

15 με 19 Οκτώβρη γυρίζεται ο Red Wedding. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΣΑΣ ΛΕΩΩΩ
    Queen in the North
    Queen in the North
    Φύλακας του Βορρά
    Φύλακας του Βορρά

Armory

Δημοσίευση από Queen in the North Πεμ Οκτ 18, 2012 11:04 am

Σπόιλερ:

στο λινκ που εδωσες βγαλανε ανακοινωση για να συμμετεχουν και "κουτσοι"
    Queen in the North
    Queen in the North
    Φύλακας του Βορρά
    Φύλακας του Βορρά

Armory

Δημοσίευση από Queen in the North Πεμ Ιαν 03, 2013 9:59 am

πειτε μου σας παρακαλω τι ακριβως εκαναν στην κειτλιν Neutral

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιουν 03, 2023 8:20 pm