από Nïx Τρι Ιουλ 02, 2013 10:56 pm
The Hobbit, by J. R. R. Tolkien, 10/10
Από εκείνα τα βιβλία που ίσως δεν πρέπει να διαβάσεις δεύτερη φορά, γιατί πάνω από όλα ήταν ένα ταξίδι ανακάλυψης. Παρόλο που είχε τα πάνω του και τα κάτω του μέχρι να φτάσει στον Μπέορν, και πολλές μα πολλές περιγραφές, του δίνω δεκάρι γιατί μόνο δεκάρι δίνουν σε τέτοια μεγάλα ταξίδια. Μου έχει λείψει η αθωώτητα χαρακτήρων όπως ο Μπίλμπο, που παρόλο που τις κάνει τις μαλαγανιές του, είναι αγνός στην καρδιά του και αγαθός, και έχει φιλότιμο πάνω από όλα. Δεν άντεξα τον θάνατο τριών συγκεκριμένων χαρακτήρων, αυτοί που έχουν διαβάσει το βιβλίο, ξέρουν. Α, και είχα ένα θέμα με την μάχη, και γενικά λίγο με την αφήγηση. Έπαιρνε μια περίεργη απόσταση ο Τόλκιν, και ειδικά στην μάχη, περίμενα να περιγράψει περισσότερο. Σαν να την πέρασε κάπως γρήγορα, σαν να μην ήταν σημαντική. In any case.
Εν τέλει το βιβλίο αυτό έχει πια μεγάλη θέση στην καρδιά μου, και νομίζω πως ήταν καιρός να μπω στο σύμπαν του Τόλκιν. Και είμαι έτοιμη να το πάω ένα βήμα παραπέρα με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

ΥΓ: Επίσης άλλαξε ριζικά η συνήθειά μου να τον συγκρίνω με τον Μάρτιν. Γράφουν δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.