A Forum of Ice and Fire

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Το πρώτο ελληνικό φόρουμ για τον κόσμο του A Song of Ice and Fire και την σειρά Game of Thrones του HBO

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλώς ήρθες, Επισκέπτης!
Είδατε τον 5ο κύκλο και μείνατε έτσι Shocked + scared + Crying or Very sad ;;; Σας περιμένουμε εδώ για συζήτηση και θεωρίες!
Θα τελειώσει ποτέ ο Martin το Winds of Winter;
Τα μέλη της κοινότητας μας είναι 165, διαδώστε μας για να γίνουμε περισσότεροι!

  Οι θρησκείες στο Γουέστερος

  Lord Varys
  Lord Varys
  Χωρικός
  Χωρικός


  Αριθμός μηνυμάτων : 63
  Ημερομηνία εγγραφής : 28/06/2013
  Ηλικία : 39
  Τόπος : Παντού και πουθενά.

  Armory
  : Lannister Lannister

  Οι θρησκείες στο Γουέστερος Empty Οι θρησκείες στο Γουέστερος

  Δημοσίευση από Lord Varys Σαβ Αυγ 31, 2013 9:32 pm

  Στα βιβλία,το Παιχνίδι του Στέμματος είναι σκληρό και έχει πολλούς παίχτες,άλλους καλούς και άλλο λιγότερο.Ο Σιδερένιος Θρόνος είναι περιζήτητος και δεκάδες Άρχοντες παίζουν σκληρά για να καθίσουν σε αυτόν παρόλο που είναι άβολος και κόβει άσχημα.

  Δεν είναι μόνο αυτό το παιχνίδι που παίζεται.Ένα άλλο,πιο μεταφυσικό και υπόγειο διαδραματίζεται παράλληλα.Το Παιχνίδι της Πίστης.

  Στο Γουέστερος έχουμε τους Επτά,ειδικά στο Νότιο Βασίλειο με την επίσημη ονομασία "Η Πίστη",με επτάπλευρα Σεπτ σε όλη την επικράτεια,με Σέπτον και Σέπτες,με επίσημο κείμενο το "Eπτάκτινο Αστέρι",τελετουργικά,ψαλμωδίες,ακολουθίες,σκαλισμένα αγάλματα των Επτά Προσώπων του Θεού.

  Στον Βορρά,οι Αρχαίοι Θεοί παρουσιάζονται σκαλισμένοι στον κορμό ενός Γουέϊργουντ,ένα λευκό δένδρο με κόκκινα φύλλα.Ούτε ιερείς,ούτε ακολουθίες,ούτε κείμενα συνοδεύουν αυτούς τους Θεούς.Μόνο προσωπική προσευχή.

  Στα Σιδερένια Νησιά,έχουμε τον Πνιγμένο Θεό με Προφήτη του τον Αίρον Γκρέϋτζου,που βαπτίζει τους πιστούς με θαλασσινό νερό και τους αναγεννά με μια περίεργη ακολουθία.Ευφύμνιο είναι το: "Ό,τι είναι νεκρό δεν πεθαίνει αλλά επιστρέφει,πιο σκληρό και πιο δυνατό."

  Στο Ντράγκονστόουν (και προερχόμενος απο τις χώρες πέρα απο την Θάλασσα),έχουμε τον Κόκκινο Θεό,τον Θεό του Φωτός και της Φωτιάς,με ιδιότυπες τελετουργίες και εκπρόσωπους του στο Γουέστερος την Μελισάντρα του Ασάϊ και τον Θόρο του Μυρ.Ευφύμνιο του "Γιατί η νύχτα είναι σκοτεινή,πλημμυρισμένη τρόμο."

  Στο Μπράαβος έχουμε τον Απρόσωπο Θεό,που εμπεριέχει όλους τους Θεούς,παλαιούς και νέους,ξεχασμένους και μη.Μυστήριο καλύπτει τις τελετουργίες του.Ακόλουθός του ο Καλοσυνάτος Γέρος.

  Με εξαίρεση ίσως τους Αρχαίους Θεούς του Βορρά και τον Απρόσωπο Θεό του Μπράαβος,οι υπόλοιπες τρείς θρησκείες φαίνεται να βρίσκονται σε κόντρα και οι εκπρόσωποι τους να θέλουν να επικρατήσουν και να τις επιβάλλουν έναντι των άλλων.Φυσικά δεν μιλάμε για θρησκευτικό πόλεμο αλλά στοιχεία μίας μάχης για την πίστη,διαφαίνονται έντονα στον Ορίζοντα.

  Εσείς πώς κρίνετε αυτό το γεγονός; Ο Θρόνος είναι πολιτική,η θρησκεία απευθύνεται προσωπικά στον καθένα.Πώς αντιμετωπίζετε το γεγονός ότι τόσο οι Σέπτον όσο και η Μελισάντρα και ο Αίρον,αρνούνται να δεχθούν την ελευθερία του καθενός να πιστεύει ή να μην πιστεύει και κινούνται απειλητικά ο ένας εναντίον του άλλου; Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να ξεχωρίζουν τα πράγματα καθώς άλλο η διεκδίκηση του Σιδερένιου Θρόνου και άλλο η θρησκεία; Πρέπει να μπλέκει η πολιτική με τα Πιστεύω του καθενός;

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ Σεπ 25, 2023 5:47 am