Camelot~Citadel{Gaius' Chambers}, 7 June 496 AD, Elena's Pov {4rth scene}
Το σώμα μου συνέχισε να αιωρείται για λίγο και κάποια στιγμή το ένιωσα να πέφτει με φόρα, φαρδύς πλατύς πάνω σε κάτι ξύλινο και να σπάει. Άφησα ένα αγκομαχητό πόνου και αυτόματα έφερα το ένα χέρι μου γύρω απ'τον αυχένα μου ενώ κουνούσα την ίδια ώρα το κορμί μου. Όταν διαπίστωσα με ανακούφιση ότι τα κόκαλα μου βρισκόντουσαν στη θέση τους έκανα να σηκωθώ όρθια απ'το ξύλινο έπιπλο όπου είχα πέσει κι εξέτασα το χώρο γύρω μου. Δεν χωρούσε αμφιβολία πως επρόκειτο για ένα δωμάτιο, η ακαταστασία βασίλευε μέσα σε αυτό, ρούχα, παπούτσια και μπότες πεταμένα από δω κι από εκεί. Ένα μικρό ντουλαπάκι ήταν εντοιχισμένο ακριβώς απέναντι μου και λίγο πιο πέρα απ΄την ξύλινη πόρτα του δωματίου μια στοίβα με άπλυτα. Πλησίασα τα ρούχα που ήταν στοιβαγμένα άτσαλα το ένα πάνω στο άλλο, πορφυροί χιτώνες με το έμβλημα ενός χρυσού δράκου πάνω τους. 'Δεν είναι δυνατόν'μουρμούρισα αμέσως από μέσα μου. 'Μάλλον ονειρεύομαι , δεν εξηγείται αλλιώς'προσπάθησα να καθησυχάσω τον εαυτό μου, που τέτοια τύχη όμως. Αμέσως η ματιά μου στράφηκε στο μοναδικό μικρό παράθυρο που υπήρχε μέσα στο δωμάτιο. Ήταν κάπως ψηλά, δεν μπορούσα να το φτάσω. Πλησίασα τα ράφια με τα βιβλία που βρισκόντουσαν δίπλα απ'το κρεβάτι, έβαλα μερικά στο πάτωμα κι ανέβηκα πάνω τους, άγγιξα με τα δάχτυλα τα κάγκελα του παραθύρου κι έμεινα με το στόμα ανοιχτό.
Μπροστά μου απλωνόταν ένα ολόκληρο χωριό, θα μπορούσε να το πει κανείς κι μια κωμόπολη, που σίγουρα δεν ήταν αυτής της εποχής. Επιπλέον ήταν νύχτα, γεγονός που εμπόδιζε την όραση μου. Καθώς κατέβαινα απ'τα βιβλία το πόδι μου στραμπούληξε κάπου, γονάτισα και κοίταξα μερικά απ'τα εξώφυλλα των αναγνωσμάτων, διάβασα χαμηλόφωνα 'Τα μυστικά της Μαγείας', 'Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Μαγεία', 'Ξόρκια και Φίλτρα', 'Πως να αποφύγετε την Σκοτεινή Μαγεία'. Έκανα να σταθώ στα πόδια μου με δυσκολία. Ταυτόχρονα έβαλα το μυαλό μου να δουλέψει ενώ το βλέμμα μου είχε γείρει στο ταβάνι, εξετάζοντας το ενδεχόμενο μιας μαγικής πύλης που προφανώς να με είχε φέρει εδώ. Λίγο πριν μας τραβήξει την προσοχή το βιβλίο των Σκιών εγώ κι οι αδελφές μου μαζί με την Τζέιν μιλούσαμε για τους ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης, μετά πάνω στο βιβλίο άρχισε να γράφεται η ιστορία τους, κι στο τέλος εκείνο μας ρούφηξε μέσα του. Εγώ είχα αναφέρει τον Μέρλιν , οπότε δεδομένου ότι υπήρχαν τέτοια βιβλία εδώ μέσα, μήπως βρισκόμουν στον προσωπικό του χώρο;
Ανασκουμπώθηκα, ξερόβηξα προσπαθώντας να διώξω τον κόμπο που είχε σταθεί στο λαιμό μου κι άφησα μια βαθιά ανάσα τρίβοντας το μέτωπο μου. Άρχισα να βηματίζω πάνω-κάτω το δωμάτιο. Σε λίγο πιθανότατα να ερχόμουν αντιμέτωπη με μια 80χρονή φιγούρα με κάτασπρα μακριά μαλλιά, και γενιάδα , γαμψό καπέλο και χιτώνα σε γκρι απόχρωση κι με ένα ξύλινο μπαστούνι στο χέρι για ραβδί. 'Ακριβής απεικόνιση του Γκάνταλφ απ'τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών'σκέφτηκα κι αμέσως με έπιασε νευρικό γέλιο. Όταν λίγα λεπτά αργότερα ήρθα στα συγκαλά μου κι θυμήθηκα το χέρι της Τζέιν που κρατούσα σφιχτά καθόλη την διάρκεια της μεταφοράς μας εδώ, έβγαλα μια ξαφνική κραυγή. "Θεούλη μου, πρέπει να βρω τις αδελφές και την ξαδέλφη μου!" φώναξα απ'την τρομάρα μου κι κίνησα προς την πόρτα. Το δίχως άλλο είχαμε γυρίσει πίσω στο χρόνο, για ποιον λόγο δεν ήξερα αλλά έπρεπε να βρω τις αδελφές μου και την Τζέιν. Ενωμένες ήμασταν πιο δυνατές και τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα τότε. Η πόρτα έτριξε μπροστά μου κι άρχισε να ανοίγει σιγά σιγά. 'Λογικό'μουρμούρισα από μέσα μου, είχα φωνάξει τόσο δυνατά που σίγουρα με είχαν ακούσει. Πήρα ένα βιβλίο και κρύφτηκα πίσω απ'το άνοιγμα ενώ περίμενα αθόρυβα κι υπομονετικά. Ήμουν έτοιμη να βγάλω έναν ακόμα υπόκωφο ήχο και να φέρω τον βαρύ τόμο στο κεφάλι εκείνου που έμπαινε μέσα όταν ο άνθρωπος γύρισε τρομαγμένος - όπως κι εγώ άλλωστε - προς το μέρος μου με τα χέρια ψηλά λες και θα τον πυροβολούσαν, κοιτώντας με αποσβολωμένος.
"Μέρλιν;!"μάντεψα με την βραχνή φωνή μου την οποία ούτε εγώ δεν αναγνώριζα πια.
"Λαίδη Ελέιν;;!!"μου αποκρίθηκε εκείνος, που απ'την έκφραση του, φαινόταν να τα έχει χαμένα όπως κι εγω.
Πέταξα τον τόμο κάτω χωρίς δεύτερη σκέψη, πως δεν το σκέφτηκα νωρίτερα η ηλίθια. Έφερα τα χέρια μου στον αέρα προς το μέρος του ηλικιωμένου , ο οποίος μέσα σε δευτερόλεπτα πάγωσε. Άρχισα να ξίνω το κεφάλι μου, 'Και τώρα Ελένα τι κάνουμε;'αναρωτήθηκα συνεχίζοντας να πασπατεύω τις καστανοκόκκινες μπούκλες των μαλλιών μου που έπεφταν λυτές στους ώμους μου. 'Μμμ... Λαίδη Ελέιν...'μουρμούρισα, δεν υπήρχε αμφιβολία πως είχα γυρίσει πίσω στο χρόνο, κατά 99.9% στην εποχή του Αρθούρου και των ιπποτών του. Επίσης τούτος εδώ ο γεράκος, την ταυτότητα του οποίου θα την μάθαινα εντός ολίγου, με περνούσε για άλλη το δίχως άλλο. Άπλωσα ξανά τα χέρια μου στον αέρα, η κατάσταση έπρεπε να ξεκαθαρίσει τώρα. Κι εγώ έπρεπε να παραμείνω ψύχραιμη, υπομονετική κι ήρεμη όπως τόσες άλλες φορές στο παρελθόν που μας είχε τύχει μια ανάλογη περίπτωση. Ο τύπος ξεπάγωσε και πριν προλάβει να ανοίξει ξανά το στόμα του πήρα φόρα εγώ.
"Άκου εδώ γεράκο, δεν ξέρω σε ποια Λαίδη αναφέρεσαι. Εγώ λέγομαι Ελένα Χέιστινγκς και κατά λάθος προέρχομαι απ'το μέλλον, απ'το πολύ πολύ μακρινό μέλλον. Επίσης δεν έχω βρεθεί μόνη μου εδώ, οπότε αν δεν σε πειράζει, το καλύτερο θα ήταν να με αφήσεις να πάω να ψάξω τις αδελφές μου που αν δεν κάνω λάθος πρέπει να βρίσκονται κι αυτές κάπου εδώ γύρω."το σκέφτηκα καλύτερα ξίνοντας άλλη μια φορά το κεφάλι μου. "Ή μπορεί να έχουν 'προσγειωθεί' σε κάποια άλλη εποχή, αλλά αυτό θα ήταν το χειρότερο."κίνησα ταραγμένη προς την πόρτα νιώθοντας ξαφνικά το απότομο τράβηγμα του γεράκου στο χέρι μου.

"Ηρέμησε παιδί μου, σου ορκίζομαι πως δεν θέλω να σε βλάψω. Γνωρίζω ποια ακριβώς είσαι {πάνω-κάτω} και τι ακριβώς αντιπροσωπεύεις. Ακόμα ξέρω και τον λόγο για τον οποίο εμφανίστηκες εδώ, αλλά αυτή η ομοιότητα..."η φράση του γεράκου έμεινε μισοτελειωμένη ρίχνοντας ακόμα μια ματιά προς εμένα, εξετάζοντας με εξονυχιστικά. Τράβηξα το χέρι μου απ΄την λαβή του και του ανταπέδωσα κι εγώ το βλέμμα μου κοιτώντας τον παραξενεμένη. Δεν έχασε καιρό κι μου άπλωσε το χέρι του ξανά. "Συγχώρεσε με για τους τρόπους μου, το όνομα μου είναι Γάιος κι είμαι ο θεραπευτής της αυλής του παλατιού. Ο Μέρλιν , τον οποίο ανέφερες είναι μαθητούδι μου, κι αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να είναι εδώ αλλά φαίνεται πως έμπλεξε ξανά ως συνήθως."
"Είχε δάσκαλο ο Μέρλιν;"αναρωτήθηκα και πάλι φωναχτά κουνώντας το κεφάλι μου. "Περίεργο, αλλιώς την ήξερα την ιστορία εγώ."
"Παρακαλώ;"έκανε ο γεράκος κι στράφηκα ξανά σε εκείνον, άπλωσα το χέρι μου χαιρετώντας τον, μου φαινόταν ακίνδυνος ή τουλάχιστον έτσι ήθελα να πιστεύω.
"Ε χάρηκα πολύ για την γνωριμία..."του αποκρίθηκα αμήχανα. "... Γάιε, αλλά φοβάμαι πως δεν έχω καιρό για χαιρετισμούς και γνωριμίες. Πρέπει να ψάξω να βρω τις αδελφές και την ξαδέλφη μου."
"Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για εκείνες, είμαι σίγουρος πως όπως είπες κι εσύ ότι κάπου εδώ γύρω θα βρίσκονται. Ας ευχηθούμε μόνο να μην είναι έξω απ'τα τείχη αυτής της πόλης."
"Πόλης;"ξαφνικά ένιωσα το στομάχι μου να χτυπάει σαν ταμπούρλο. "Τι... τι ακριβώς εννοείς;"ο κόμπος απ'τον λαιμό μου δεν είχε φύγει ούτε στιγμή. "Και πριν από λίγο ανέφερες τον λόγο που βρεθήκαμε εδώ; Για πιο πράγμα μιλάς;"
"Αγαπητή μου είμαι σε θέση να σε ενημερώσω πως βρίσκεσαι στο Κάμελοτ κι ο λόγος για τον οποίο εσύ κι η οικογένεια σου βρεθήκατε εδώ είναι επειδή αυτό το βασίλειο σας χρειάζεται. Και πολύ περισσότερο ο βασιλιάς και οι ιππότες του σας χρειάζονται."πήρε μια βαθιά ανάσα πριν συνεχίσει κι είπε με ήρεμο τόνο στη φωνή του: "Πρέπει να φέρετε τον Βασιλιά Αρθούρο και τους χαμένους ιππότες του πίσω στη ζωή."
"Τι έκανε λέει;!"μούγκρισα όπως έκανα πάντα όταν μου μιλούσαν για κάτι φυσικά αδύνατον. Θυμήθηκα για λίγο τα λόγια του προηγουμένως, είχε πει ότι ήξερε τι αντιπροσώπευα. Τον ρώτησα ευθέως δείχνοντας τον με το δάχτυλο μου. "Είσαι μάγος;"
"Όχι απ'τους καλούς, αλλά ναι συνηθίζω να την ασκώ κάποιες φορές, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης."
"Είσαι όμως και γιατρός;"πρόσθεσα έκπληκτη. Με κοίταξε περίεργα. "Θέλω να πω θεραπευτής."κούνησε καταφατικά το κεφάλι του. 'Κουλ, 2 σε 1! Ο γεράκος είναι τυχερός' σκέφτηκα κι χωρίς δισταγμό προχώρησα σε επόμενη ερώτηση. "Ποια είναι η Λαίδη Ελέιν;"
"Αδελφή της Μοργκόουζ και της Μοργκάνα, ετεροθαλής αδελφή του βασιλιά Αρθούρου. Έπασχε από μια ανίατη ασθένεια την οποία μόνο εγώ γνώριζα, αφού με είχε ορκίσει να μην πω τίποτα σε κανέναν. Ήταν ερωτευμένη με έναν απ'τους ιππότες της φρουράς, πολύ πριν δημιουργηθεί η Στρογγυλή Τράπεζα αλλά ο κηδεμόνας της ο Ούθερ ήθελε να την παντρέψει με τον Βασιλιά Νέντρες. Εκείνη όμως πέθανε απ'την στεναχώρια της κι λόγω του ότι η αρρώστια της είχε επιδεινωθεί πολύ απ'τον πόνο που ένιωθε. Ο Αρθούρος κι η Μοργκάνα την λάτρευαν, την αγαπούσαν πολύ. Η Μοργκόουζ δυστυχώς δεν την γνώρισε ποτέ. Αρκεί νομίζω να σημειωθεί, κι όπως θα πρεπε να ξέρεις, πως εκείνη κι φυσικά ο Αρθούρος δεν ασκούσαν μαγεία. Μόνο η Μοργκάνα κι η Μοργκόουζ είχαν αυτό το προνόμιο. Έφυγε απ'την ζωή πολύ καιρό πριν έρθει στο Κάμελοτ ο Μέρλιν κι γίνει μαθητής μου. Ήταν περίπου στην ηλικία σου." καθώς μιλούσε ο Γάιος μου έριξε άλλη μια εξεταστική ματιά. "Οφείλω να ομολογήσω ότι της μοιάζεις καταπληκτικά."στη συνέχεια έγειρε το βλέμμα του προς το έδαφος μουρμουρίζοντας. "Είμαι σίγουρος πως αυτό θα φέρει κάποια αναστάτωση."
Δεν με ένοιαζε τίποτα απ'όλα αυτά, άλλο με έκαιγε αυτή τη στιγμή. "Γάιε σε ευχαριστώ για όλες... αυτές τις πληροφορίες αλλά ειλικρινά πρέπει να ψάξω να βρω..." έφερε την παλάμη του μπροστά μου κάνοντας με να σωπάσω και με έσπρωξε πίσω απ'το άνοιγμα της πόρτας.
"Ήσυχα, κάποιος έρχεται."μου ψιθύρισε και μην μπορώντας να κάνω αλλιώς υπάκουσα.
"Γάιε;! Γάιε;! Που είσαι;!"απ'τον ήχο της φωνής φάνηκε πως κάποιος νεαρός αναζητούσε τον γεράκο, εκτός αυτού ακουγόταν ανήσυχος. Τι να συνέβαινε άραγε; 'Μήπως ήταν οι αδελφές μου;'σκέφτηκα με μια λάμψη ελπίδας.
"Τι συμβαίνει Πέρσιβαλ;"του αποκρίθηκε ο Γάιος. 'Πέρσιβαλ; Πέρσιβαλ; Ο γνωστός Πέρσιβαλ; Ένας απ'τους ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης δηλαδη;' Είδα τον γεράκο να απλώνει το χέρι του. Προφανώς με αυτόν τον τρόπο έλεγε στον Πέρσιβαλ να μην πλησιάσει περισσότερο το δωμάτιο.

"Ο Μέρλιν βρίσκεται στην ταβέρνα όπου έχει προκληθεί ένας γερός καυγάς. Στα μπουντρούμια επίσης βρέθηκε μια κοπέλα αγνώστου ταυτότητος, οι φρουροί πρέπει να την κυνηγούν αυτή τη στιγμή που μιλάμε κι στην αίθουσα συγκεντρώσεως..."ο Πέρσιβαλ σταμάτησε απότομα, φαινόταν απ΄τον τόνο της φωνή του πόσο τρομαγμένος ήταν κι εκείνος με την όλη κατάσταση.
"Μίλα Πέρσιβαλ για το Θεό!"τον πίεσε ο Γάιος που είχε αρχίσει να χάνει την υπομονή του, τα χαρακτηριστικά του προσώπου του αυτό μαρτυρούσαν τουλάχιστον.
"Γάιε, είναι ολόιδια η Λαίδη Γκουίνεβιρ, είναι ίδια σου λέω, εκείνη..."άφησε μισοτελειωμένη ξανά την φράση του. Το μυαλό μου δούλευε πυρετωδώς. 'Αν εγώ μοιάζω με την Λαίδη Ελέιν, τότε μια απ'τις αδελφές μου ή η ξαδέλφη μου έχει την μορφή της Γκουίνεβιρ. Της Γκουίνεβιρ;;!!'ούρλιαξα από μέσα μου. Έριξα μια ανήσυχη ματιά στον Γάιο που το πρόσεξε κι εκείνος. Παρ'όλα αυτά έμεινε ήσυχος, ατάραχος κάτι που θα έπρεπε να κάνω κι εγώ αλλά δεν μπορούσα. Που να πάρει ο Διάβολος δεν μπορούσα! Άκουσα τον βαθύ αναστεναγμό που άφηνε ο Πέρσιβαλ πριν συνεχίσει. "Είναι εδώ Γάιε, αρχίζουν να φτάνουν, αν δεν το έχουν κάνει ήδη..."έλεγε εκείνος αγκομαχώντας.
"Τι τρέχει Πέρσιβαλ;"τον ξαναρώτησε ο γεράκος, μου φάνηκε, κι ας μην ήμουν μπροστά για να τον δω πως ο ιππότης πάλευε με τον εαυτό του. "Δεν χαίρεσαι; Αυτές οι κοπέλες είναι η μοναδική μας σωτηρία."
"Απλώς δεν ξέρω πως θα αντιδράσω αν δω εκείνη ξανά μπροστά μου. Γάιε θα κάνω καμιά τρέλα!"γρύλισε ο Πέρσιβαλ κι ένιωσα τα βαριά του βήματα να απομακρύνονται.
"Πέρσιβαλ!"φώναξε ο Γάιος τόσο δυνατά, μάλλον για να τον προλάβει. "Μην ξεχνάς πως μπορεί να έχει την μορφή της Μοργκάνα, ωστόσο ο χαρακτήρας της θα διαφέρει κι είμαι απόλυτα σίγουρος γι'αυτό. Εκείνη είναι μόνο εδώ για να βοηθήσει, δεν φέρει καμία ευθύνη για το κακό που προκάλεσε η σωσίας της."
"Τότε καλά θα κάνει να φέρει πίσω τον Γκάγουέιν αλλιώς δεν ξέρω τι είμαι ικανός να κάνω."γρύλισε για ακόμα μια φορά εκείνος πριν χαθεί απ'τα μάτια του Γάιου κι ο γεράκος γυρίσει ξανά προς το μέρος μου. Δεν είχα χρόνο για χάσιμο. Κίνησα με γρήγορες δρασκελιές έξω απ'το δωμάτιο. Ο γεράκος με σταμάτησε και πάλι.
"Στάσου αγαπητή μου! Θα σε αναγνωρίσουν, μπορεί η Λαίδη Ελέιν να είναι νεκρή αλλά θα πάθουν σοκ μόλις σε δουν."τον είδα να μου πετά κάτι και τα χέρια μου αντανακλαστικά το έπιασαν. "Ορίστε, φόρα αυτό."ήταν ένας μανδύας σε μια βαθιά πράσινη απόχρωση.
"Εννοούσε την Μοργκάνα λε Φέυ;"ρώτησα τον Γάιο καθώς φορούσα τον χειτώνα.
"Ναι."μου απάντησε εκείνος. "'Η αλλιώς Μοργκάνα Πεντράγκον, ετεροθαλής αδελφή κι αυτή του Αρθούρου, είναι πιο γνωστή έτσι."
"Τι έχει κάνει;"συνέχισα φοβισμένη.
"Πίστεψε με δεν θες να μάθεις αγαπητή μου."το ύφος του δεν μου άρεσε καθόλου. Έκανα τον συνειρμό αμέσως, 'Μοργκάνα λε Φέυ = Μόργκαν' "Ω Θεέ μου η αδελφή μου κινδυνεύει Γάιε! Τι θα της κάνουν;!"
"Ελπίζω τίποτα εφόσον οι περισσότεροι από μας ξέρουν πολύ καλά πως βρίσκεται εδώ μόνο για να βοηθήσει κι όχι για να βλάψει κανέναν. Παρ'όλα αυτά να είσαι έτοιμη να χρησιμοποιήσεις τις μαγικές σου δυνάμεις όπως έκανες κι με μένα."είπε εκείνος φορώντας μια κάπα κι πλησιάζοντας την πόρτα του θεραπευτηρίου κάνοντας μου νόημα. "Και τώρα έλα μαζί μου."
"Που πηγαίνουμε;"τον ρώτησα σα χαμένη - μήπως δεν ήμουν; - ακολουθώντας τον, φαινόταν να είναι ο μόνος που γνώριζε τον δρόμο, εγώ δεν είχα την παραμικρή ιδέα.
"Στην ταβέρνα, θέλω να μάθω τι γυρεύει εκεί ο Μέρλιν. Που τον χάνεις που τον βρίσκεις , όλη την ώρα εκεί εμφανίζεται. Υποπτεύομαι όμως πως μπορεί και να γνωρίζω τον λόγο, ίσως μια απ΄τις αδελφές σου να βρέθηκε άθελα της εκεί και να προκάλεσε την οργή ή μπορεί και την έκπληξη πολλών."
~~~***~~~***~~~
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Leonette Fossoway στις Τετ Ιουλ 02, 2014 2:42 pm, 6 φορές συνολικά