+7
Lady Melisandre
Leonette Fossoway
Cat Of The Canals
Valar Morghulis
Daenerys Targaryen
Queen in the North
Nïx
11 απαντήσεις
The Borgias - TV Series (2011)
Cat Of The Canals- Χορευτής του Νερού
- Αριθμός μηνυμάτων : 1383
Ημερομηνία εγγραφής : 16/02/2013
Armory
:Stark
- Δημοσίευση Ν°101
Απ: The Borgias - TV Series (2011)
Εγώ δε ξέρω δεν τη συμπαθώ ιδιαίτερα αλλά νομίζω παίζει ρόλο και η ηθοποιός. Δε μ αρέσει ορισμένες φορές το παραπαίζει δραματικά. Κι απ' την αρχή δεν κατάλαβα το κόλλημα της με τον μπαμπά Βοργία. Λες και οι υπόλοιποι καρδινάλιοι ή υποψήφιοι τέλος πάντων για τη θέση είναι καλύτεροι. Όλοι ίδιοι ήτανε...
Nïx- Φύλακας της Δύσης
- Αριθμός μηνυμάτων : 3003
Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2012
Τόπος : King's Landing
Armory
:Lannister
- Δημοσίευση Ν°102
Visenya Targaryen έγραψε:Εγω θελω να πω πως η εμφανιση της Κωννυ στο ΧΓ με κατασποιλεριασε!Σε μισω.
![]()
- Σπόιλερ:
Θα παιχτει ανωμαλοκατασταση τυπου Σερσει-Τζειμι με Σεζαρ-Λουκρετσια.![]()
Εντελει ειναι πιο ενδιαφερον αποτι περιμενα.![]()

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΈΖΑΡΕ, όχι σεζάρ, χωριάτα βιζένια.

Την Σφόρτσα την λατρεύω σαν χαρακτήρα, και θα την υποστήριζα, αν δεν ήταν εχθρός των πολύτιμων Βοργίων μουCat Of The Canals έγραψε:Nαι ναι να κάνετε rewatch να συμμετέχω κι εγώ που τα έχω σχετικά φρέσκα.
Τελειωσα τη 2η. Αυτή η Κατερίνα Σφόρτσα τι αχώνευτη βρε παιδάκι μου; Αφήστε που είδα στο wikipedia ότι ο πρώτος της άντρας ήτανΕντάξει τωρα μπορώ να πω τη μισώ!
- πιθανό μελλοντικό σποιλερ για Da Vinci's Demons:
ο Ριάριο η αγάπη μου!!Άραγε θα προχωρήσει τόσο η ιστορία;

Ναι, Κατ, και γω τον Ριάριο σκέφτηκα

Για πες εντυπώσεις, και μίλα μας για το επικότερο σιπ της ιστορίας

Queen in the North- Φύλακας του Βορρά
- Αριθμός μηνυμάτων : 5866
Ημερομηνία εγγραφής : 10/07/2012
Τόπος : Winterfell
Armory
- Δημοσίευση Ν°103
Λιγο ασχετο με αυτα που λεμε τωρα αλλα μετα τον θανατο του ροντρικο-αλεξαντερ παπας εγινε ο καρδιναλιος ντελα ροβερε
- Σπόιλερ:
Armory
- Δημοσίευση Ν°104
Πραγματικά είναι τόσο τέλειοι μαζί αλλά μέχρι το τέλος του 2ου δεν γίνεται τίποτα. Ελπίζω μετά να έχει καμιά εξέλιξη το πράγμα. Όχι τίποτα άλλο αλλά το μισό έργο έχει εξελιχθεί στη φαντασία μου. Μιλάμε σενάρια ολόκληρα έχω γράψει.
Πιστεύω όλο αυτό ξεκίνησε από τη μεγάλη αδερφική αρχικά αγάπη που είχαν και αργότερα εξελίχθηκε αλλιώς ίσως γιατί ταλαιπωρήθηκαν και οι δύο από τις αγάπες στη ζωή τους που έρχονταν και έφευγαν και ήθελαν να ζήσουν κάτι που δεν τελειώνει ποτέ. Το απόλυτο, το τέλειο. Ίσως και να συνειδητοποίησαν ότι όταν όλα άλλαζαν μόνο αυτοί οι δύο παρέμεναν ίδιοι, τα αισθήματα του ενός για τον άλλο δεν έφευγαν ποτέ. Και φυσικά μεταξύ τους δεν υπήρχε το είσαι μια Βοργία, είσαι μια μπάσταρδη κτλ. Ήταν ίδιοι, ίσοι.
Μου αρέσουν πολύ πιο πολύ από Σέρσει Τζέιμι. Δε μπορώ να το συγκρίνω και τόσο βέβαια γιατί είναι διαφορετικό. Κατά τη γνώμη μου πάντα, ο Τζέιμι και η Σέρσει ήταν μαζί από επιλογή. Πιστεύω ότι για τον Τσεζάρε και τη Λουκρέτσια όπως μας τους έχουν παρουσιάσει τουλάχιστον, ήταν αναπόφευκτο κάποια στιγμή να ερωτευτούν.
Διάβασα στο wikipedia (my new friend εντελώς μ αυτή τη σειρά) ότι το πρώτο παιδί της Λουκρέτσια (του Πάολο στη σειρά) το είχαν αναγνωρίσει και ο πατέρας της και ο Τσεζάρε και υπήρχαν φήμες ότι δεν ήταν καν δικό της. Ίσως ήταν ένα ακόμα παιδί του πατέρα της ή του Τσεζάρε. Εγώ νομιζω δε θα ήθελα να έχουν παιδί μαζί η Λουκρέτσια και ο Τσεζάρε. Πάντως όταν είχα πρωτοακούσει για τη σειρά περισσότερο είχα ακούσει τη φήμη για Ροντρίγκο και Λουκρέτσια παρά για Τσεζάρε.
Μάλλον θα συνεχίσω στη 3η season από Δευτέρα γιατί αυτές τις μέρες έχω πολλά να κάνω και δε θέλω να το δω βιαστικά. Μετά δε θα έχει άλλο.
Πω πω Μαρίνα δηλαδή του πέρασε τελικά; Τι λύσσα πια αυτός ο άνθρωπος να γίνει Πάπας; Αχώνευτος κι αυτός.
By the way, έχω την αίσθηση ότι όλους στο τέλος αχώνευτους θα τους βγάλω γιατί βλέπω αυτούς σε τόσα επεισόδια και το οτπ μας με το σταγονόμετρο.

Μου αρέσουν πολύ πιο πολύ από Σέρσει Τζέιμι. Δε μπορώ να το συγκρίνω και τόσο βέβαια γιατί είναι διαφορετικό. Κατά τη γνώμη μου πάντα, ο Τζέιμι και η Σέρσει ήταν μαζί από επιλογή. Πιστεύω ότι για τον Τσεζάρε και τη Λουκρέτσια όπως μας τους έχουν παρουσιάσει τουλάχιστον, ήταν αναπόφευκτο κάποια στιγμή να ερωτευτούν.
Διάβασα στο wikipedia (my new friend εντελώς μ αυτή τη σειρά) ότι το πρώτο παιδί της Λουκρέτσια (του Πάολο στη σειρά) το είχαν αναγνωρίσει και ο πατέρας της και ο Τσεζάρε και υπήρχαν φήμες ότι δεν ήταν καν δικό της. Ίσως ήταν ένα ακόμα παιδί του πατέρα της ή του Τσεζάρε. Εγώ νομιζω δε θα ήθελα να έχουν παιδί μαζί η Λουκρέτσια και ο Τσεζάρε. Πάντως όταν είχα πρωτοακούσει για τη σειρά περισσότερο είχα ακούσει τη φήμη για Ροντρίγκο και Λουκρέτσια παρά για Τσεζάρε.
Μάλλον θα συνεχίσω στη 3η season από Δευτέρα γιατί αυτές τις μέρες έχω πολλά να κάνω και δε θέλω να το δω βιαστικά. Μετά δε θα έχει άλλο.

Πω πω Μαρίνα δηλαδή του πέρασε τελικά; Τι λύσσα πια αυτός ο άνθρωπος να γίνει Πάπας; Αχώνευτος κι αυτός.
By the way, έχω την αίσθηση ότι όλους στο τέλος αχώνευτους θα τους βγάλω γιατί βλέπω αυτούς σε τόσα επεισόδια και το οτπ μας με το σταγονόμετρο.

Armory
- Δημοσίευση Ν°105
εχει γενεθλια σημερα!!
Γεννηθηκε 5 Ιουλιου του 1985!

Γεννηθηκε 5 Ιουλιου του 1985!

- Σπόιλερ:
- ειναι 10 χρονια μεγαλυτερος μου. δεν ειναι και μεγαλη διαφορα ετσι δεν ειναι;
Armory
- Δημοσίευση Ν°106
Λεπτομέρειες... διαφορά τώρα! Μια χαρά είναι!
Άχου το! Να τον χαιρόμαστε!
Kαρκινάκι!!

Άχου το! Να τον χαιρόμαστε!

Kαρκινάκι!!
Leonette Fossoway- Κόκκινη Ιέρεια
- Αριθμός μηνυμάτων : 1821
Ημερομηνία εγγραφής : 29/05/2013
Τόπος : Storm's End
Armory
:Baratheon
- Δημοσίευση Ν°107
Αχ τι ωραία φατσούλα, τι ωραίο καρκινάκι, το θέλω, θέλω να το φάω!
Να το χαιρόμαστε!!!

Να το χαιρόμαστε!!!
Nïx- Φύλακας της Δύσης
Armory
- Δημοσίευση Ν°108
Μαρίνα τώρα διαβάζω τον ηγεμόνα και το έμαθα και γω πως μετά πάπας έγινε ο Ντελλα Ρόβερε 
Και ο Τσέζαρε έπρεπε να τα χει καλά μαζί του και έκανε μια λάθος κίνηση και τον φάγαν
Σημείωση: Ανάμεσα στον Βοργία και τον Ντελλαρόβερε, έγινε πάπας για 26 μέρεςετούτος
Κατ, πόσο συμφωνώ μαζί σου. Και γω είχα ακούσει για την φήμη Λουκρέτσια/Ροδρίγο αλλά όταν βλέπεις τόσο ωραίο οτπ με τσέζαρε, ε δεν πάει στα κομμάτια.
Διάβασε τι λέει ο δημιουργός της σειράς:
"Basically there was, if you read the history, you find these two, this brother and sister, were utterly fascinated by each other and they regarded each as the ideal spouse. So they got through many relationships, but they never find one that satisfies them as much as the brother and sister do. It’s not a story about incest, but it’s a story about two people who are absolutely enraptured with each other.”
Neil Jordan, creator of The Borgias
Νομίζω πως αυτό τα συνοψίζει όλα.

Και ο Τσέζαρε έπρεπε να τα χει καλά μαζί του και έκανε μια λάθος κίνηση και τον φάγαν

Σημείωση: Ανάμεσα στον Βοργία και τον Ντελλαρόβερε, έγινε πάπας για 26 μέρεςετούτος

Κατ, πόσο συμφωνώ μαζί σου. Και γω είχα ακούσει για την φήμη Λουκρέτσια/Ροδρίγο αλλά όταν βλέπεις τόσο ωραίο οτπ με τσέζαρε, ε δεν πάει στα κομμάτια.
Διάβασε τι λέει ο δημιουργός της σειράς:
"Basically there was, if you read the history, you find these two, this brother and sister, were utterly fascinated by each other and they regarded each as the ideal spouse. So they got through many relationships, but they never find one that satisfies them as much as the brother and sister do. It’s not a story about incest, but it’s a story about two people who are absolutely enraptured with each other.”
Neil Jordan, creator of The Borgias
Νομίζω πως αυτό τα συνοψίζει όλα.
Καλά δεν το χωνεύω πως είναι 28. Δεν πειράζει μωρέ, 20 εγώ, μια χαρά θα τα πάμεQueen in the North έγραψε:εχει γενεθλια σημερα!!![]()
- Σπόιλερ:
ειναι 10 χρονια μεγαλυτερος μου. δεν ειναι και μεγαλη διαφορα ετσι δεν ειναι;![]()

Armory
- Δημοσίευση Ν°109

και γω αυτο διαβασα παντως. οτι ο ντελα ροβερε ειχε υποσχεθει στον τσεζαρε οτι θα "προστατεψει" την οικογενεια μπορζια και ολα τα σχετικα. ηταν την εποχη που ο τσεζαρε αρρωστησε. αναρωτιεμαι... πως εγινε αυτο; καμια ιδεα;

Nïx- Φύλακας της Δύσης
Armory
- Δημοσίευση Ν°110
από τι να αρρώστησε, από έρωτα; 

Armory
- Δημοσίευση Ν°111
κοιτα εγω φανταστηκα οτι τον δηλητηριασε ο ντελα ροβερε...
Nïx- Φύλακας της Δύσης
Armory
- Δημοσίευση Ν°112
εγώ ξέρω πως πέθανε από μάχη :S
ντάξει, θα δούμε στην wikipedia
ντάξει, θα δούμε στην wikipedia

Lady Melisandre- Φύλακας του Νότου
- Αριθμός μηνυμάτων : 1221
Τόπος : Asshai
Armory
- Δημοσίευση Ν°113
Από μένα είναι μόνο 3 χρόνια μεγαλύτερος, κάντε πίσω όλες 
Έρχομαι να γράψω κι εδώ πως τελείωσα τον πρώτο κύκλο κι από Τρίτη ξεκινάω τον δεύτερο.
Η Σάντσια είναι τόσο γαμάτη, τη συμπαθώ πολύ
Κι εκείνο το τραπέζι με τα πτώματα στο παλάτι του πατέρα της είναι τόσο Κόκκινος Γάμος
Εξακολουθώ να συμπαθώ τη Φαρνέζε. Ο Ντέλα Ρόβερε μου είναι μια έτσι μια γιουβέτσι.
Ήθελα η Λουκρέτσια να το ρίξει το παιδί, άκου να κρατάει το παιδί του χωριάτη να πούμε
Η Ούρσουλα έγινε καλόγρια κι ησυχάσαμε. Μας είχε πρήξει, απ' τη μια "ελευθέρωσέ με" κι απ' την άλλη "μη, δεν πρέπει". Άσε μας κουκλίτσα μου.
Την Κατερίνα την στήριζα πολύ στο Assassin's Creed, εδώ δεν είμαι ακόμα σίγουρη. Αλλά γενικά παρουσιάζουν τους Σφόρτσα ως τους κακούς και με χαλάει λίγο

Έρχομαι να γράψω κι εδώ πως τελείωσα τον πρώτο κύκλο κι από Τρίτη ξεκινάω τον δεύτερο.
Η Σάντσια είναι τόσο γαμάτη, τη συμπαθώ πολύ

Κι εκείνο το τραπέζι με τα πτώματα στο παλάτι του πατέρα της είναι τόσο Κόκκινος Γάμος

Εξακολουθώ να συμπαθώ τη Φαρνέζε. Ο Ντέλα Ρόβερε μου είναι μια έτσι μια γιουβέτσι.
Ήθελα η Λουκρέτσια να το ρίξει το παιδί, άκου να κρατάει το παιδί του χωριάτη να πούμε

Η Ούρσουλα έγινε καλόγρια κι ησυχάσαμε. Μας είχε πρήξει, απ' τη μια "ελευθέρωσέ με" κι απ' την άλλη "μη, δεν πρέπει". Άσε μας κουκλίτσα μου.

Την Κατερίνα την στήριζα πολύ στο Assassin's Creed, εδώ δεν είμαι ακόμα σίγουρη. Αλλά γενικά παρουσιάζουν τους Σφόρτσα ως τους κακούς και με χαλάει λίγο

Armory
- Δημοσίευση Ν°114
Δεν άντεξα και ξεκίνησα 3ο.
Κι εγώ συμπαθώ τη Φαρνέζε και τη Σάντσια. Η Ούρσουλα πραγματικά ότι να ναι η κοπέλα.
Εμένα ο αδερφός της Σάντσια μου θυμίζει λίγο από τη βλακεία του Τζόφρευ. Χαζούλι κι αυτό.

Κι εγώ συμπαθώ τη Φαρνέζε και τη Σάντσια. Η Ούρσουλα πραγματικά ότι να ναι η κοπέλα.
Εμένα ο αδερφός της Σάντσια μου θυμίζει λίγο από τη βλακεία του Τζόφρευ. Χαζούλι κι αυτό.

Armory
- Δημοσίευση Ν°115
και ο τζιοφρε μπορζια παντρευεται την σαντσια. θυμιζει κατι αυτο; λιγουλακι;
Αυτο ακριβως πρεπει να ειχα πει και γω γι αυτην. αλλα η βλακεια ειναι οτι δεν ησυχαζουμε εντελως απο αυτην, οχι ακομα...

Lady Melisandre έγραψε:Η Ούρσουλα έγινε καλόγρια κι ησυχάσαμε. Μας είχε πρήξει, απ' τη μια "ελευθέρωσέ με" κι απ' την άλλη "μη, δεν πρέπει". Άσε μας κουκλίτσα μου.![]()
Αυτο ακριβως πρεπει να ειχα πει και γω γι αυτην. αλλα η βλακεια ειναι οτι δεν ησυχαζουμε εντελως απο αυτην, οχι ακομα...
Armory
- Δημοσίευση Ν°116
Τζιόφρε και Σάντσια ναι!!!
Βρε Ούρσουλα αφού το βλέπεις το αγόρι μας είναι παρορμητικό και ευέξαπτο γιατί του βάζεις ιδέες κι εσύ;

Βρε Ούρσουλα αφού το βλέπεις το αγόρι μας είναι παρορμητικό και ευέξαπτο γιατί του βάζεις ιδέες κι εσύ;

Nïx- Φύλακας της Δύσης
Armory
- Δημοσίευση Ν°117
Lady Melisandre έγραψε:Από μένα είναι μόνο 3 χρόνια μεγαλύτερος, κάντε πίσω όλες
Η Σάντσια είναι τόσο γαμάτη, τη συμπαθώ πολύ![]()
Κι εκείνο το τραπέζι με τα πτώματα στο παλάτι του πατέρα της είναι τόσο Κόκκινος Γάμος![]()
Ήθελα η Λουκρέτσια να το ρίξει το παιδί, άκου να κρατάει το παιδί του χωριάτη να πούμε![]()
Καταρχάς, εσύ έχεις γκόμενο και τον αγαπάς. Άσε τον Φρανσουά λοιπόν και πάνε φτιάξε κανένα κοτόπουλο με βότκα για τον αντρούλη σου και για μας που μας άρεσε

Αα, είδες πρώτο κύκλο;
Σιγά την Σάντσια ρε που εμφανίζεται σε 2 επισόδια, ΑΝΤΕΓΕΙΑ

Να σου πω και γω ήθελα να το ρίξει το παιδί αλλά δεν υπήρχε περίπτωση, θρήσκα οικογένεια

Για την ούρσουλα, συμφωνώ. αν και θα την ανεχτείς λίγο ακόμα, τίποτα το σημαντικό.
δεν παρουσιάζει τους σφόρτσα ως κακούς ρε, απλά ως αντιπάλους

Armory
- Δημοσίευση Ν°118
Nïx- Φύλακας της Δύσης
Armory
- Δημοσίευση Ν°119
IT'S GOT PAPAL APPROVAL
Ξεκίνησα επανάληψη. Είδα το πρώτο διπλό επισόδιο από την πρώτη σίζον.
ΥΓ2: Κατεβάζω κι άλλους Βοργίες, αυτούς. Δεν είμαι καλά.

Ξεκίνησα επανάληψη. Είδα το πρώτο διπλό επισόδιο από την πρώτη σίζον.
- 1x01-02:
- Ξεκινώντας το ξανά, αφού έχω διαβάσει και πέντε πράματα και τέλειωσα και τον Ηγεμόνα του Μακιαβέλλι, βλέπω πόσο πραγματικά ιδανικός ήταν ο Τσέζαρε. Ο ίδιος ο Μακιαβέλλι τον είχε ως παράδειγμα όταν έγραφε τον Ηγεμόνα, il valentino, il principe. Από την αρχή, ακόμα και ως κληρικός, ο Τσέζαρε ήθελε να είναι man of the state.
Αλλά πάμε πιο συγκεκριμένα στην σειρά. Έκανε πολύ καλή δουλειά ο Άηρονς με την αλλαγή από Καρδινάλιο σε Πάπα. Και αυτό φαινόταν και στο πως φορούσε τα ρούχα και των δύο ιδιοτήτων, και το πως χειριζόταν το σώμα του μέσα σε αυτά. Σε μια φάση λέει "oh what are we accused of now?" και κρατώντας το μέτωπό του γυρίζει αργά στο πλάι, που ήταν τόσο drama queen φάση
Ο Τσέζαρε. Ο Τσέζαρε, ρε φίλος. Ο Φρανσουά κατασκεύασε έναν καταπληκτικό ρόλο, χρησιμοποίησε στο έπακρο το καλό κείμενο που είχε και έκανε... παπάδεςΚαι ως γιος, και ως εραστής, και ως αδελφός, και ως άντρας και ως τα πάντα. Όλες οι ιδιότητες που είχε να δείξει, τις έδειξε καλά. Δημιούργησε σχέσεις, επικοινωνία. Και απλά μου αρέσει τόσο πολύ να τον βλέπω ξανά στην αρχή αρχή, που ακόμα δεν είχε γίνει καρδινάλιος, δεν είχε μπει ως το λαιμό στον λάκκο.
Η πρώτη σκηνή Τσέζαρε/Λουκρέτσια τελικά είναι η καλύτερή τους. Πόσο καθαρά και πόσο όμορφα φαίνεται το πόσο infatuated είναι ο ένας με τον άλλον. Και αρχικά όχι ερωτικά, όχι. Αλλά ως δύο άνθρωποι που γνωρίζουν ο ένας τον άλλον όλη τους τη ζωή και μεγαλώνουν ανακαλύπτοντας πρώτα τους εαυτούς τους και μετά τον άλλον. Υπέροχη σκηνή και υπέροχη σχέση.
Ο Χουάν να πάει να ψοφήσει, κλασσικάΈχω έναν τέτοιο ακριβώς αδελφό και καταλαβαίνω ακριβώς τι σκέφτεται και τι εννοεί και τι θέλει, οπότε
Ο μικρός Τζόφρε; Τι ψυχούλα εκεί που παίζει κάρτες με την Βανότσα! Και πόσο αγνή η Λουκρέτσια όταν κάθεται στο χορτάρι δίπλα στην καρέκλα του πατέρα της. Γενικά η πρώτη σίζον και ειδικά τα πρώτα 4 επισόδια απεικόνιζαν την Λουκρέτσια απίστευτα αγνή, μικρή και άσπρη.
Αυτά. Ο Μικελέτο θα πρέπει να περιμένει. Στο πρώτο επισόδιο δεν τον είχα συμπαθήσει αλλά είχα προσδοκίες από αυτόν.
ΥΓ: Ξανασημειώνω για τον άδικο χαμό του Ντέρεκ Τζακόμπι στα 2 πρώτα επισόδια της σειράς. Δεν μπορώ, έπρεπε
ΥΓ2: Κατεβάζω κι άλλους Βοργίες, αυτούς. Δεν είμαι καλά.
Armory
- Δημοσίευση Ν°120
Το ξεκινησα και γω σημερα.
Αρχικα θα πω οτι οι τιτλοι αρχης ειναι υπεροχοι. Χρησιμοποιουν λιγο πινακες ζωγραφικης της εποχης και λιγο σκηνες απο την σειρα. Η μουσικη ειναι μαγικη και το ιδιο και τα γραφικα.
το παρατηρησα και γω!
και μετα... "in brief, we pray"
Αρχικα θα πω οτι οι τιτλοι αρχης ειναι υπεροχοι. Χρησιμοποιουν λιγο πινακες ζωγραφικης της εποχης και λιγο σκηνες απο την σειρα. Η μουσικη ειναι μαγικη και το ιδιο και τα γραφικα.
- Season 1 - Episodes 1 & 2:
- Μετα τον θανατο του παπα innocent βλεπουμε τον Τσεζαρε... με μια γυναικα με την Λουκρετζια να τους παρακολουθει. Η σκηνοθεσια ειναι μπορω να πω καταπληκτικη γιατι η σκηνη καταγραφεται κυριως μεσα απο τις κουρτινες του κρεβατιου. Δεν μας δειχνουν ωμο σεξ οπως γινεται πολλες φορες στο game of thrones. Επισης... ακουστηκε θορυβος απο το παραθυρο και ο Τσεζαρε καταλαβε αμεσως οτι ηταν η αδερφη του. Που σημαινει οτι δεν ηταν η 1η φορα, ηταν συχνο φαινομενο. Ηξερε οτι η αδερφη του ηταν περιεργη και τολμηρη και ετρεξε σε αυτην.
Λεει σε καποια στιγμη ο Τσεζαρε στην Λουκρετζια οτι αγαπαει τον Θεο περισσοτερο απο οσο αγαπαει εκεινη. Ισως αυτος και να ηταν ο λογος που ειχε "αυτοσυγκρατηση" οσον αφορα την Λουκρετζια στην αρχη. Η Χολιντει αξιζει κι αυτη πολλα βραβεια. Θυμομουν την Λουκρετζια του 3ου κυκλου και ειχα ξεχασει το αγνο 13χρονο κοριτσι που επαιζε στην αρχη.
Απο το 1ο επεισοδιο κι ολας... ο Τσεζαρε ειναι ο αντρας του σπιτιου. "Κρατα την οικογενεια ασφαλη." Και φυσικα αυτος ειναι που ξεμπλεκει τον Χουαν. Κανει κουμαντο χωρις να προσπαθει ιδιαιτερα. Η φωνή του Τσεζαρε ειναι διαφορετικη οταν μιλαει στην Λουκρετζια.Της μιλαει απαλα και ηρεμα και εχει παντα την υπομονη να απαντησεις στις ερωτησεις της οσο πιο ειλικρινα γινεται. Ακομα δεν ειχα ξεχασει το "when will i marry?" "oh, never if i can help it"
Ααχ και ποσο μου ειχαν λειψει τα δερματινα παντελονια του;!
Στην αρχη της ιστοριας νιωθει τυψεις για οσα πρεπει να κανει. Δεν ηθελε να εξαγορασει τους καρδιναλιους αλλα ηξερα οτι επρεπε να γινει για την επιβιωση της οικογενειας. Γι αυτο μετα τα λεει στον παπα-πατεραΤου λεει ταυτοχρονα οτι δεν τον απογοητευσε και οτι δεν του αρεσε που το εκανε.
Θα ηθελα να σημειωσω οτι λατρευω τους διαλογους...
della rovere: the church has other needs: honesty, probity, goodness
rodrigo: you find me lacking in those qualities?
του λεει οτι ειναι ψευτης και κακος και δειτε πως απανταει! γιατι αυτο ηταν και το πνευμα της εποχης. πραγματικα υπεροχο.
ή εκει που ο ροντρικο λεει η στην τζουλια φαρνεζε να τον επισκεπτεται και εκεινη του απαντα οτι το περασμα λειτουργει και απο τις δυο πλευρες. Γενικα μιλανε με κρυμενα νοηματα πισω απο τις λεξεις.
Ερωτηση... η εξεταση που κανουν για να δουν αν και καλα ειναι οντως αντρας εχει να κανει με την ιστορια της παπισσας ιωαννας; Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει, γι αυτο ρωταω
Ο Μικελετο ειναι τελειος χαρακτηρας. Τον αγαπω τοσο πολυ!
Cersei Lannister έγραψε:
- 1x01-02:
Αλλά πάμε πιο συγκεκριμένα στην σειρά. Έκανε πολύ καλή δουλειά ο Άηρονς με την αλλαγή από Καρδινάλιο σε Πάπα. Και αυτό φαινόταν και στο πως φορούσε τα ρούχα και των δύο ιδιοτήτων, και το πως χειριζόταν το σώμα του μέσα σε αυτά. Σε μια φάση λέει "oh what are we accused of now?" και κρατώντας το μέτωπό του γυρίζει αργά στο πλάι, που ήταν τόσο drama queen φάση![]()
το παρατηρησα και γω!

και μετα... "in brief, we pray"

Nïx- Φύλακας της Δύσης
Armory
- Δημοσίευση Ν°121
Queen in the North έγραψε:
- Season 1 - Episodes 1 & 2:
Μετα τον θανατο του παπα innocent βλεπουμε τον Τσεζαρε... με μια γυναικα με την Λουκρετζια να τους παρακολουθει. Η σκηνοθεσια ειναι μπορω να πω καταπληκτικη γιατι η σκηνη καταγραφεται κυριως μεσα απο τις κουρτινες του κρεβατιου. Δεν μας δειχνουν ωμο σεξ οπως γινεται πολλες φορες στο game of thrones. Επισης... ακουστηκε θορυβος απο το παραθυρο και ο Τσεζαρε καταλαβε αμεσως οτι ηταν η αδερφη του. Που σημαινει οτι δεν ηταν η 1η φορα, ηταν συχνο φαινομενο. Ηξερε οτι η αδερφη του ηταν περιεργη και τολμηρη και ετρεξε σε αυτην.
Λεει σε καποια στιγμη ο Τσεζαρε στην Λουκρετζια οτι αγαπαει τον Θεο περισσοτερο απο οσο αγαπαει εκεινη. Ισως αυτος και να ηταν ο λογος που ειχε "αυτοσυγκρατηση" οσον αφορα την Λουκρετζια στην αρχη. Η Χολιντει αξιζει κι αυτη πολλα βραβεια. Θυμομουν την Λουκρετζια του 3ου κυκλου και ειχα ξεχασει το αγνο 13χρονο κοριτσι που επαιζε στην αρχη.
Απο το 1ο επεισοδιο κι ολας... ο Τσεζαρε ειναι ο αντρας του σπιτιου. "Κρατα την οικογενεια ασφαλη." Και φυσικα αυτος ειναι που ξεμπλεκει τον Χουαν. Κανει κουμαντο χωρις να προσπαθει ιδιαιτερα. Η φωνή του Τσεζαρε ειναι διαφορετικη οταν μιλαει στην Λουκρετζια.Της μιλαει απαλα και ηρεμα και εχει παντα την υπομονη να απαντησεις στις ερωτησεις της οσο πιο ειλικρινα γινεται. Ακομα δεν ειχα ξεχασει το "when will i marry?" "oh, never if i can help it"
![]()
Ααχ και ποσο μου ειχαν λειψει τα δερματινα παντελονια του;!
Ερωτηση... η εξεταση που κανουν για να δουν αν και καλα ειναι οντως αντρας εχει να κανει με την ιστορια της παπισσας ιωαννας; Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει, γι αυτο ρωταω![]()
το παρατηρησα και γω!![]()
και μετα... "in brief, we pray"![]()
- σχόλια για τα σχόλιά σου για το 2πλο επισόδιο :
- α) Τίτλοι αρχής: Αριστούργημα.
β) 1η σκηνή Τ/Λ: στάνταρ δεν ήταν η πρώτη φορά, γνωρίζονται όλη τους τη ζωή. Τι όμορφο που είναι να γνωρίζεις κάποιον όλη σου την ζωή και μεγαλώνοντας να ανακαλύπτετε ο ένας τον άλλον καθώς αναπτύσσεστε!
γ) Don't you love God, Cezare? More than I love you? Το αντίθετο λέει, πως αγαπά τη Λουκρέτσια παραπάνω από το θεόΚαι δεν νομίζω πως τίθεται θέμα αυτοσυγκράτησης. Νομίζω πως, όπως είπαν και οι ηθοποιοί, το ανέπτυξαν για να φτάσει ως εκεί, αγαπήθηκαν ερωτικά σταδιακά, δεν υπήρχε από την αρχή αυτό. Όσο κανένας άλλος σύντροφός τους δεν τους ικανοποιούσε σαν σύντροφος γενικά, τόσο στρέφονταν ο ένας στον άλλον. They regarded each other as the ideal spouse, που είπε και ο Νίαλ.
δ) Συμφωνώ για την Χόλλιντει. Ας της δώσει έμμυ της κοπέλας κάποιος επιτέλους.
ε) Ναι ρε, ο Τσέζαρε είναι άλλος άνθρωπος όταν της μιλάει.
στ) Εμένα να δεις πόσο μου λειψαν τα παντελόνια του
ζ) Δεν το γνωρίζω αυτό για την Πάπισσα, για ψάχτο λίγο και πες μου. Ίσως να ξέρει η Γιάννα.
η) IN BRIEF WE PRAY άχαχαχαχα
Πάω να δω τα επόμενα!

Armory
- Δημοσίευση Ν°122
(γ) σιγουρα; δεν μου φανηκε ερωτηση.
οσο για την εξεταση θα το ψαξω πιο μετα. ειμαι στο 3ο επ. αφηνω σχολια ενω το βλεπω (το σταματαω βεβαια αλλα ναι....)
Μου αρεσει πολυ που λενε τα πραγματα με το ονομα τους. Οι Ρωμαιοι σκοτωσαν τον Χριστο και οχι οι Εβραιοι. Οι ανθρωποι του Ισραηλ ειναι καλοι ανθρωποι και φιλοξενοι αλλα οι περισσοτεροι τους κοροιδευουν ή/και τους κοιτουν με μισο ματι. Και την Κωνσταντινουπολη την λενε Κωνσταντινουπολη! (Τον Τουρκο Τζεμ εν τω μεταξυ τον συμπαθω πολυ)
Τζιζους τι εκνευριστικος που ειναι ο Χουαν...;;; δεν τον αντεχω.
Ο Ροντρικο δινει στον Τσεζαρε μια τελευταια ευκαιρια να αρνηθει αλλα αυτο λεει ψεματα οτι θελει να γινει καρδιναλιος. Εμπιστευεται τον πατερα του και κανει το χρεος του για το καλο της οικογενειας. Και μετα οταν μιλαει με την Λουκρετζια και την προετοιμαζει για τη ζωη (οτι συνηθως πληγωνεσαι) συμπληρωνει συνεχεια "η τουλαχιστον ετσι μου εχουν πει" γιατι δεν την θελει να ανησυχει γι αυτον. Θελει απλως να την προστατευει απο ολους και απο ολα. Επισης εκει στις σκηνες με τα προξενια μ αρεσουν οι αντιδρασεις του Τζερεμι-Ροντρικο. Σε εναν σχεδον κοιμηθηκε...
omg omg a love pure and all consuming as the love of God. αυτη ειναι η αγαπη που τρεφει ο ενας για τον αλλο!! i could never love a husband as much as i love you.... τον ρωταει τι θα γινει αν ο αντρας της αποδειχθει αναξιος και αυτος παιρνει ενα σοβαρο και δολοφονικο βλεμμα και της υποσχεται οτι θα τον σκοτωσει και θα της προσφερει την καρδια του σε πιατο. Πραγμα που κανει τελικα κατα καποιον τροπο....
Η μοναδικη σχεση Τσεζαρε-Μικελετο... Του λεει κατι και αυτος αμεσως καταλαβαινει τι πρεπει να γινει. Αναφερομαι στο "take him out of here. somewhere safe" και ο Μικελετο καταλαβαινει οτι πρεπει να τον σκοτωσει.
να δω το 4ο επεισοδιο σημερα ή αυριο;

Cersei Lannister: Έκανα συγχώνευση

Armory
- Δημοσίευση Ν°123
Αγαπώ τίτλους αρχής!!
Πάντως εμένα στους υπότιτλους του επεισοδίου έλεγε σημείωση ότι την εξέταση την κάνουν λόγω της Πάπισσας Ιωάννας. Οπότε φαντάζομαι πως ναι.
Έχω να δηλώσω ότι μόλις είδα το 3χ03 Siblings. Τι να πεις τώρα γι αυτό το επεισόδιο;
Μέχρι αύριο που και καλά θα άρχιζα τον 3ο κύκλο θα έχω ήδη δει τον μισό. I can't help it.
Πάντως εμένα στους υπότιτλους του επεισοδίου έλεγε σημείωση ότι την εξέταση την κάνουν λόγω της Πάπισσας Ιωάννας. Οπότε φαντάζομαι πως ναι.
Έχω να δηλώσω ότι μόλις είδα το 3χ03 Siblings. Τι να πεις τώρα γι αυτό το επεισόδιο;

Μέχρι αύριο που και καλά θα άρχιζα τον 3ο κύκλο θα έχω ήδη δει τον μισό. I can't help it.

Armory
- Δημοσίευση Ν°124
wiki έγραψε:After two or five years of reign, 'Pope Joan' became pregnant, and during an Easter procession, she gave birth to the child on the streets when she fell off a horse. She was publicly stoned to death by the astonished crowd, and according to the legend, removed from the Vatican archives.
As a consequence, certain traditions stated that popes throughout the medieval period were required to undergo a procedure wherein they sat on a special chair with a hole in the seat. A cardinal would have the task of putting his hand up the hole to check whether the pope had testicles, or doing a visual examination. This procedure is not taken seriously by most historians, and there is no documented instance. It is probably a scurrilous legend based on the existence of two ancient stone chairs with holes in the seats that probably dated from Roman times and may have been used because of their ancient imperial origins. Their original purpose is obscure.
- Groping the Pope:
- Being pope used to require real balls – and the one chosen actually had to prove it!
Somewhere in the Vatican Museum is said to be a most unusual throne. "It's a strange object. There is, for a start, something curious about its proportions. The seat is very high and has cut into it a keyhole shape, the stem open to the front. On closer examination it could be an elderly, rather grand commode, once used by popes....
However, the chair back is at a curious reclining angle, far too relaxed, it would seem, for any practical bodily movement. And the legs, too, are unusual... leaving the centre, under the keyhole, open and uncluttered." "Variously known as the sedia stercoraria – which translates as the 'dung chair'– or rather more understandably, as the 'pierced chair', this then was the object used to test the sex of newly installed popes...
Any candidate chosen by his peers to occupy the papal throne was required, before his election could be verified, to sit on this elaborate seat while a young cardinal took advantage of the design to touch his testicles. The man appears to be exclaiming in Latin, "The pontiff has them," much to the relief of everyone.
Medieval eyewitness accounts give no doubt that at one time, this chair and others like it were indeed an important part of the papal coronation ritual. But why should the cardinals be so concerned that they would go through the embarrassment of publicly probing their new boss to demonstrate that the pope is indeed a male? (It wasn't done quietly, either. If all was as expected, the examining cardinal was supposed to call out, "He has two balls, and they are well hung.")
An odd tradition even for such a woman-hating church as that of Rome – unless, of course, they had good reason to worry. Unless, that it, there once was a pope who wasn't a member of the boys' club.
Interestingly enough, there are ancient and persistent legends, vigorously denied to this day by the Church, about such a feminine papacy. "Pope Joan," she is called, and her story is recorded by some 500 medieval chronicles. She is said to have been an English woman posing as a man who entered the Church and became a great teacher, bishop and was ultimately elected pope, as John VIII in 855. She supposedly reigned for two years, secretly taking a lover. Her secret was finally revealed when she gave birth to a child in the street during a papal procession, whereupon she and her lover were either stoned or hung upon the spot.
The popes, it is said, have superstitiously avoided taking that same route ever since.
Monuments were made, but later destroyed or altered, especially after the Reformation, when her tale was used to further embarrass Rome. Pope Joan, if she existed, still exerts a certain fascination. The Tarot card known as The Popess may well be a reference to her. There have been many books and plays about her story, but apparently no films. It is not known when – or even if – this strange custom was discontinued. It could go on, for all we know, as one of the secret rituals of the electoral conclave.
Nïx- Φύλακας της Δύσης
Armory
- Δημοσίευση Ν°125
Queen in the North έγραψε:(γ) σιγουρα; δεν μου φανηκε ερωτηση.
Ρητορική ερώτηση, έστω

Queen in the North έγραψε:να δω το 4ο επεισοδιο σημερα ή αυριο;
Καταρχάς, συνέχισε, έφτασα στο 6 σήμερα με την μάνα μου.
Πάμε όμως στα σχόλια σου:
- 1χ3:
- Αλφόνσο-Τζόφρι: Το βλέπω. Ω ναι, το βλέπω.
Djem: Μέχρι και καθολικός ήθελε να γίνει. Η σκηνή στο εξομολογητήριο... :/ Ακόμα ως το τέλος, αδελφό τον ανέβαζε ο Τζέμ τον Χουάν, αδελφό τον κατέβαζε. Είναι να κλαις ρε παιδί μου.
Djem:To be in the bosom of your kindness is a fortune.
Juan:Fortune indeed. (Fortune: τύχη, περιουσία. I SEE WHAT YOU DID THERE NEAL JORDAN)
Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, τον καταλαβαίνω τον Χουάν. Τον έχω για αδελφό μου, so... :/
Τσέζαρε/Ροντρίκο, cardinal scene: Δεν νομίζω πως του έδωσε τελευταία ευκαιρία να μην γίνει καρδινάλιος. Ίσα ίσα, θα τον έκανε ήθελε δεν ήθελε ο Τσέζαρε, απλά νομίζω πως ο Ροντρίγκο ήθελε επιβεβαίωση :/ Ο Τσέζαρε είπε ναι μόνο και μόνο για αυτό ακριβώς, για την επιβεβαίωση του πατέρα του.
Και αμέσως μετά ο Ροντρίγκο να μην τον αφήσει να ησυχάσει, να πει για τον Χουάν και τον Τζεμ, brother in armsΠροκαλείς ρε!
Μαρίνα έγραψε:Και μετα οταν μιλαει με την Λουκρετζια και την προετοιμαζει για τη ζωη (οτι συνηθως πληγωνεσαι) συμπληρωνει συνεχεια "η τουλαχιστον ετσι μου εχουν πει" γιατι δεν την θελει να ανησυχει γι αυτον. Θελει απλως να την προστατευει απο ολους και απο ολα.
Και εντωμεταξύ, στην σκηνή με τα προξενιά, το γέλιο της αρκούδας. Και με τον άθλιο με το τικ στο μάτι, και μετά που χορεύει η Λουκρέτσια και ο μικρός. Και οι 2 σαν παιδάκια ήταν
Σκηνή Τσέζαρε Λουκρέτσια:
NOW KISS
Επίσης α) θα ήταν γαμάτο στο τέλος ΠΡΑΓΜΑΤΙ να έδινε την καρδιά :/ β) Διάβασα για το θέμα Abelard and Heloise και πραγματικά είναι...
Τέλος, λατρεύω την σχέση Τσέζαρε/Μικελέτο. Ο πρώτος δεν χρειάζεται να πει τίποτα για να καταλάβει τι έχει να κάνει ο δεύτερος. Απλά κι ωραία. Και τελικά τον αγαπώ τον Μικελέτο, πολύ :/
Cat Of The Canals έγραψε:
Έχω να δηλώσω ότι μόλις είδα το 3χ03 Siblings. Τι να πεις τώρα γι αυτό το επεισόδιο;![]()
Έλα να τσιρίξουμε μαζί.

wiki έγραψε:After two or five years of reign, 'Pope Joan' became pregnant, and during an Easter procession, she gave birth to the child on the streets when she fell off a horse. She was publicly stoned to death by the astonished crowd, and according to the legend, removed from the Vatican archives.
Μάϊστα. Τώρα ξέρουμε.
- 1χ3:
- Και κάτι άλλες σημειώσεις για το 1χ03 και προχωρώ:
Τελικά ο Ροντρίκο πολύ π**στιά παίζει. Όλο υπονοεί τι πρέπει να γίνει και το συζητάει πλάγια με τον Τσέζαρε ή τον Χουάν, ποτέ δεν το λέει καθαρά, και αφήνει τον Τσέζαρε με διχασμένη ηθική. Ο Χουάν, στα τέτοια του, ξεκάθαρα.
Μιλάμε, ο Ντελλα Ρόβερε όλο πρώτος φτάνει και δεν τον προλαβαίνουν με τίποτα να πούμε
Μου άρεσε ο συνδυασμός σκηνών του μπάνιου στην Νάπολη με την προσπάθεια δολοφονίας του Ντελλα Ρόβερε από τον Μικελέτο (και το αίμα που βγαίνει από τον άσχετο νεκρό στο λουτρό, που αλλάζει σε κόκκινο του καρδινάλιου στο βατικανό) και την σκηνή της εισχώρησης των νέων καρδινάλιων στο Κολλέγιο.
Η Λουκρέτσια: I will not be beaten. Απλά κι ωραία.
Άλλο ένα ωραίο επισόδιο. Πάμε στα 4, 5, 6.
εντίτ: Δες τι βρήκα!
Μου δημιουργεί νέες εικόνες!
(γράψε για το 4ο για να γράψω και γω

|
|