A Game of Thrones:
Στην αρχή το βιβλίο μου φάνηκε βαρετό. 100000000000 χαρακτήρες και καθόλου εξέλιξη της ιστορίας. Μετά "έπεσε" ο Bran από το παράθυρο και όλα άρχισαν να γίνονται ενδιαφέροντα. Έμαθα όλους τους χαρακτήρες, τους Οίκους, τις πόλεις κτλ. Αιμομιξία, αλογάνθρωποι, κομμένα κεφάλια, δράκοι. Όλα γαμάτα. Αλλά έλειπε κάτι πιο ιντριγκαδόρικο. Ο Πόλεμος των Πέντε Βασιλέων. 8.5/10
A Clash of Kings:
Και ξαφνικά όλα γίνονται μεγαλύτερα. Περισσότεροι χαρακτήρες, περισσότερες τοποθεσίες, περισσότερες μάχες, περισσότεροι θάνατοι. Πέντε Βασιλιάδες, ένας Θρόνος. Κόκκινες μάγισσες, σκιές-δολοφόνοι, ο Πύργος των Αθανάτων, πολιορκία, μισές μύτες, Valar Morghulis. Εδώ υπάρχει σαφώς μια βελτίωση, καθώς όλα συμβαίνουν σε μεγαλύτερη κλίμακα. Και έρχεται η Θύελλα. 9/10
A Storm of Swords:
Ό,τι και να πω για αυτό το βιβλίο είναι λίγο. Το μεγαλύτερο σε έκταση βιβλίο είναι και το καλύτερο. Δεν γίνεται βαρετό ούτε για μια στιγμή. ο θάνατος κυριαρχεί. Γάμοι, προδοσίες, δηλητήριο, δίκη, φυλακή, διαφυγή, ανάσταση.

A Feast for Crows:
Και εδώ αρχίζουν τα παράπονα. Από πολλούς θεωρείται το χειρότερο βιβλίο της σειράς, λόγω της έλλειψης εξέλιξης της πλοκής. Αντίθετα εγώ πιστεύω πως είναι το δεύτερο καλύτερο βιβλίο μετά το SoS. Όχι μόνο εισάγει νέους ενδιαφέροντες παίχτες στο παιχνίδι, αλλά καταφέρνει να αναπτύξει το υπόβαθρο των γνώριμων σε εμάς χαρακτήρων. Προφητείες, νέες βασίλισσες, νέοι βασιλιάδες, απουσία του βαρετού Jon Snow (αφού είναι), UnCat. Και ο Martin ξαναρχίζει το χτίσιμο. Και ναι τα κεφάλαια Cersei είναι πολύ γαμάτα. 9/10
A Dance with Dragons:
Με το Dance βλέπουμε τα γεγονότα που συνέβησαν ταυτόχρονα με το Feast. Θεωρείται καλύτερο από το Feast, αν και εγώ διαφωνώ. Είναι ωραίο μεν, αλλά υστερεί κάπου. Ίσως φταίει που υπάρχουν κάποια πράγματα από το Feast που έχουμε ξεχάσει. Ζωντανοί Targaryen, μεγαλύτεροι δράκοι, πισώπλατα μαχαιρώματα, ανθρωποφάγοι, και φυσικά σοκαριστικοί θάνατοι. Ο Martin θα μπορούσε να το είχε σχεδιάσει καλύτερα και να είχε ενώσει το Feast και το Dance σε ένα μεγάλο βιβλίο 1500+ σελίδων. Έτσι θα του είχαν απομείνει τρία ακόμη βιβλία να γράψει για να αρχίσει να κλείνει την ιστορία. Και αυτή είναι η ανησυχία μου. Θα μπορέσει να κλείσει την ιστορία σε δύο βιβλία, ή μάλλον θα προλάβει?
The Winds of Winter και A Dream of Spring:
Για αυτά τα δύο βιβλία μόνο λίγες λεπτομέρειες και οι τίτλοι είναι γνωστοί. Ξέρουμε σίγουρα ότι η αφήγηση κατά γεωγραφική διαίρεση τελειώνει στα πρώτα κεφάλαια. Φυσικά υπάρχουν αμέτρητα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Προσωπικά θέλω να σχολιάσω τα παρακάτω θέματα:
1. Προφητεία της Cersei:
Προσωπική άποψη: Ο Jaime είναι ο valonqar (πολύ ποιητικό), ενώ μια badass Sansa/Alayne είναι η νεότερη ομορφότερη βασίλισσα (Fuck Yeah the Queen in the North). Φυσικά ο Tommen και η Myrcella θα είναι ήδη νεκροί. P.S. Η Myrcella μπορεί να πέθανε στο Feast ήδη.

2. Οι γονείς του Jon Snow:
Spoiler!!! Τι spoiler δηλαδή που ο κόσμος το 'χει τούμπανο...Ο Eddard δεν είναι πατέρας του Jon Snow.

3. Azor Ahai:
Εδώ οι απόψεις διίστανται. Μερικοί θέλουν τον Jon, άλλοι την Daenerys, εγώ θέλω τον Bran. Και έχω και αποδείξεις.
4. Horn of Winter:
Το θρυλικό Κέρας του Χειμώνα που μ'ένα του φύσημα ξυπνά τους Γίγαντες και γκρεμίζει το Τείχος. Πιστεύω πως θα είναι σημαντικό για την τελική μάχη του Τείχους (αναστημένος Jon Snow και παρατρεχάμενοι + Daenerys Targaryen και δράκοι + Stannis Baratheon και παρατρεχάμενοι κτλ. VS The Others). Είναι ευρέως διαδεδομένο ότι είναι το κέρας που βρήκε ο Jon θαμμένο με τον οψιδιανό και μετά το έδωσε στον Sam. ΣΤΟΝ SAM!!!

5. Τρομερή θεωρία που αλλάζει τα πάντα:
H Cersei και ο Jaime...
.
.
.
.
.
.
...δεν είναι παιδιά του Tywin, αλλά του...
.
.
.
.
.
.
.
...Aerys Targaryen!!!!!!!!!!!!
Τέλος θα ήθελα να προβλέψω ποιός θα είναι ζωντανός και νεκρός στο τέλος:
Ζωντανοί
Gendry
Sam
Gilly
Varys
Rickon
Νεκροί
Daenerys
Cersei
Tommen
Myrcella
Jaime
UnCat
Jon Snow
Jon Connington
Young Griff (είναι-δεν είναι ο Aegon)
Stannis
Shireen
Melisandre
Osha
Davos
Jojen
Bran
Illyrio
Doran Martell
Arianne Martell
Margaery
Loras
Πιθανόν νεκροί
Arya
Sansa
Tyrion
Sandor
Jorah Mormont
P.S. Ο Joffrey μου αρέσει ως χαρακτήρας.
P.S.2 Στεναχωρήθηκα όταν πέθανε ο Joffrey παρά όταν πέθανε ο Robb.
P.S.3 Lannisters Forever!
P.S.4 Ο Eddard είναι πανίβλακας...
P.S.5 Παραδεχτείτε ότι ο Jon είναι βαρετός...
EXTRA Ρωτήστε τις απορίες σας από κάτω. Θα κάνω επίσης ποστ με όλες τις προφητείες αναλυτικά σύντομα..Οι παραπάνω απόψεις είναι υποκειμενικές. Μοιραστείτε και τις δικές σας.
Bye
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Azor Ahai στις Δευ Δεκ 31, 2012 12:10 am, 1 φορά