A Forum of Ice and Fire

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Το πρώτο ελληνικό φόρουμ για τον κόσμο του A Song of Ice and Fire και την σειρά Game of Thrones του HBO

Μην το μετακινείτε γιατί δεν φαίνεται η πρώτη είδηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλώς ήρθες, Επισκέπτης!
Είδατε τον 5ο κύκλο και μείνατε έτσι Shocked + scared + Crying or Very sad ;;; Σας περιμένουμε εδώ για συζήτηση και θεωρίες!
Θα τελειώσει ποτέ ο Martin το Winds of Winter;
Τα μέλη της κοινότητας μας είναι 165, διαδώστε μας για να γίνουμε περισσότεροι!

3 απαντήσεις

  Συνέντευξη του George R.R Martin στο HBO!

  Eddard Stark
  Eddard Stark
  Το Χέρι του Βασιλιά
  Το Χέρι του Βασιλιά


  Αριθμός μηνυμάτων : 2419
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2012
  Ηλικία : 28
  Τόπος : Winterfell

  Armory
  : Stark Stark

  Συνέντευξη του George R.R Martin στο HBO! Empty Συνέντευξη του George R.R Martin στο HBO!

  Δημοσίευση από Eddard Stark Σαβ Ιουν 16, 2012 11:34 pm

  Συνέντευξη του George R.R Martin στο HBO! 1

  Διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε ο George R.R Martin στο HBO!


  Από την τελευταία φορά που μιλήσαμε, το GOT έχει γίνει μεγάλη επιτυχία ως τηλεοπτική εκπομπή, όπως έχει ήδη γίνει η σειρά των βιβλίων. Πως είναι να βλέπετε την ιστορία σας διηγούμενη σε δύο μέρη;

  Έχουμε πραγματικά δύο ακροατήρια τώρα, το οποίο είναι μια μοναδική πρόκληση για μια τηλεοπτική σειρά. Έχουμε τους θεατές που έρχονται στη σειρά χωρίς να έχουν γνώση των βιβλίων και έχουμε τους αναγνώστες, που έχουν διαβάσει τα βιβλία, πολλές φορές σε αρκετές περιπτώσεις. Μερικές φορές αυτά τα δύο ακροατήρια δίνουν πολύ διαφορετικές αντιδράσεις στα ίδια πράγματα. Για τους θεατές που το βιώνουν για πρώτη φορά, είναι απλά ένα θέμα του "Είναι συναρπαστικό;" Οι αναγνώστες ενδιαφέρονται για αυτά τα πράγματα, πάρα πολύ, αλλά λέγοντας επίσης, "Λοιπόν, αυτό είναι όπως στα βιβλία ..."


  Γράψατε το σενάριο για το επεισόδιο «Blackwater», που προβλήθηκε πρόσφατα. Ήταν δύσκολο για σας να μεταφράσετε το όραμα σας από τα βιβλία στην οθόνη;

  Είναι πολύ δύσκολο. Η πεζογραφία και ο κινηματογράφος έχουν διαφορετικές τεχνικές και όπλα που χρησιμοποιούν. Σε ένα βιβλίο, έχω εσωτερικό μονόλογο και μπορεί να σας δώσει πρόσβαση στις σκέψεις ενός χαρακτήρα. Μπορεί να πει ένα ψέμα, αλλά είστε μέσα στο κεφάλι του, έτσι ώστε ξέρετε ότι είναι ψέμα. Ενώ όταν το βλέπετε στην οθόνη, ακούτε μόνο τι λέει ο ίδιος. Ο ηθοποιός πρέπει να το πουλήσει με τα μάτια του και το σύνολο της υποκριτικής του. Και μεγάλοι ηθοποιοί μπορούν να το κάνουν αυτό. Κάθε ένα από αυτά τα μέσα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του, και όταν κινείστε από το ένα στο άλλο, είναι πάντα μια πρόκληση. Αν κοιτάξετε τη Μάχη του Blackwater στα βιβλία, που καταλαμβάνει επτά ή οκτώ κεφάλαια και από τρείς οπτικές. Αν το γύριζαν όπως το έγραψα στο βιβλίο, θα κόστιζε 100 εκατομμύρια δολάρια και θα έπαιρνε δύο μήνες γυρισμάτων.


  Και η όλη ιστορία είναι τόσο πολύπλοκη. Όταν εργάζεστε με τα βιβλία, πόσο δύσκολο είναι να ζυγίσετε και να παρακολουθείτε όλες τις αποφάσεις σας;

  Μερικές φορές κάνω λάθος στις αποφάσεις μου. Η διαδικασία μου ως συγγραφέας, δεν είναι ένα από τα καλά που με περιγράφουν μπροστά από το χρόνο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει αδιέξοδα. Γράφω ένα κεφάλαιο και φαίνεται υπέροχο από μόνο του, αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίησα ένα μήνα αργότερα ή ένα εξάμηνο αργότερα ότι δεν θέλω να ακολουθήσω αυτό το δρόμο. Λοιπόν τότε πρέπει να γυρίσω πίσω και να το ξαναγράψω και ούτω καθεξής. Όταν είναι σωστό το αισθάνομαι σωστό και όταν δεν το αισθάνομαι σωστό το επεξεργάζομαι μέχρι να γίνει.


  Στο φινάλε της σεζόν, ένας από τους αγαπημένους χαρακτήρες όλων, ο Tyrion Lannister, βρίσκεται σε μια άθλια κατάσταση. Ήταν δύσκολο για σας να τον «χαστουκίσετε» τόσο γρήγορα μετά τη στιγμή του θριάμβου του;

  Λοιπόν, ξέρετε, δεν θέλετε να το κάνετε πάρα πολύ εύκολο για τους χαρακτήρες. Αν ο χαρακτήρας πηγαίνει ακριβώς από επιτυχία σε επιτυχία, τότε δεν έχετε μια καλή ιστορία, έχετε; Αλλά υποθέτω ότι είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μου ως συγγραφέας να αναρωτιέμαι πάντα, "Εντάξει, ποιο είναι το επόμενο;". Βλέπουμε πολλά βιβλία και ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, όπου μπορείτε να δείτε μερικές κατάσταση που έρχονται και τότε η λύση τους είναι αρκετά παραδοσιακή - ή ακόμα και στερεότυπη. Αυτό είναι ωραίο, αλλά τι θα συμβεί στη συνέχεια; Κάτι τέτοιο το συναντάμε με τον Theon που καταλαμβάνει το Winterfell. "Εντάξει Theon, εξαπάτησες πολύ έξυπνα τους Starks. Τραγουδιστές θα τραγουδήσουν γι αυτό για εκατοντάδες χρόνια ... τι έρχεται μετά; Πώς το συνεχίζεις αυτό;". Το ερώτημα, σε ένα σωρό επίπεδα, με γοήτευε πάντα και υπάρχει πολύ στο A Song of Ice and Fire.


  Μια τελευταία ερώτηση εξ ονόματος όλων των οπαδών σας. Πως πάει το επόμενο βιβλίο;

  Δουλεύω πάνω σε αυτό, και σε μια σειρά από πράγματα που σχετίζονται, ταυτόχρονα. Όχι μόνο με το The Winds of Winter, το οποίο είναι το έκτο βιβλίο, αλλά είμαστε επίσης σε μια μεγάλη συμφωνία που ονομάζεται "Ο Κόσμος του πάγου και της φωτιάς», το οποίο είναι περίπου όλη η ιστορία του Westeros και πλούσια εικονογραφημένη. Έτσι συμπληρώνω ορισμένες από τις ιστορίες των βασιλιάδων που κυβέρνησαν πριν από 200 χρόνια ή 500 χρόνια πριν. Έχουμε επίσης κάνει ένα βιβλίο χάρτη και δουλεύω σε μια νέα νουβέλα για τον Dunk and Egg, το prequel της σειράς που έχω. Ο τρόπος που γράφω είναι μια αργή διαδικασία, ειδικά σε βιβλία αυτού του μεγέθους που είναι τόσο μεγάλα και πολύπλοκα. Είμαι ενήμερος για την τηλεοπτική σειρά που κινείται πίσω μου σαν μια γιγάντια ατμομηχανή και ξέρω ότι πρέπει να θέσουμε το κομμάτι πιο γρήγορα, ίσως, επειδή η ατμομηχανή πρόκειται σύντομα να βρεθεί από κάτω μου. Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι η τηλεοπτική σειρά να καλύψει τη διαφορά με μένα. Έχω ένα σημαντικό προβάδισμα τεχνογνωσίας, αλλά η παραγωγή κινείται ταχύτερα από ό, τι μπορώ να γράψω. Ελπίζω ότι θα τελειώσουμε την ιστορία την ίδια περίπου ώρα ... θα δούμε.

  πηγή
  Nïx
  Nïx
  Φύλακας της Δύσης
  Φύλακας της Δύσης


  Αριθμός μηνυμάτων : 3003
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2012
  Ηλικία : 30
  Τόπος : King's Landing

  Armory
  : Lannister Lannister

  Συνέντευξη του George R.R Martin στο HBO! Empty Απ: Συνέντευξη του George R.R Martin στο HBO!

  Δημοσίευση από Nïx Κυρ Ιουν 17, 2012 1:15 am

  Επεξηγηματική συνέντευξη που κλείνει πολλά στόματα. Ειδικά για τα επόμενα βιβλία.
  Arianne Martell
  Arianne Martell
  Κόκκινη Ιέρεια
  Κόκκινη Ιέρεια


  Αριθμός μηνυμάτων : 625
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2012
  Ηλικία : 31
  Τόπος : Sunspear

  Armory
  : Baratheon Baratheon

  Συνέντευξη του George R.R Martin στο HBO! Empty Απ: Συνέντευξη του George R.R Martin στο HBO!

  Δημοσίευση από Arianne Martell Κυρ Ιουν 17, 2012 4:48 pm

  Nice work,Τάσο Cool

  Όντως.Είναι δύσκολο να γράφεις βιβλία τέτοιου μεγέθους σε μικρό χρονικό διάστημα.

  Θα βγάλει κι αλλο Dunk&Egg και βιβλίο για όλους τους βασιλιάδες που βασίλεψαν πριν sweet Ανυπομονώ dance

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ Σεπ 25, 2023 5:41 am